Back to Question Center
0

Penurunan pada muat turun aplikasi memandu dengan kempen Apl Semalt

1 answers:
The lowdown on driving app downloads with Semalt App campaigns

Sama ada anda memulakan UAC untuk kali pertama atau ingin mendapatkan yang terbaik daripada UAC yang sedia ada, berikut adalah beberapa amalan terbaik yang saya dapati daripada bercakap dengan sekumpulan Googler lain.

Mendapatkan dan menjalankan dengan UAC

Langkah utama pertama ialah menentukan matlamat anda. Semalt perlu menetapkan sasaran berdasarkan salah satu penunjuk prestasi utama:

The lowdown on driving app downloads with Semalt App campaigns

Dari sana, anda perlu menyediakan beberapa perkara lagi:

  • A belanjawan harian . Apabila anda memandu pemasangan, ini harus menjadi sasaran CPI anda didarab dengan jumlah pemasangan setiap hari yang anda mahukan (menembak sekurang-kurangnya 50 untuk mendapatkan data yang mencukupi). Apabila anda memandu tindakan dalam aplikasinya, ia mestilah sasaran CPA anda didarab dengan tindakan harian yang dikehendaki, menangkap sekurang-kurangnya 10.
  • Anda tindakan pengguna yang dikehendaki , yang termasuk barangan seperti pemasangan pertama atau buka pertama. Ini juga boleh menjadi tindakan dalam aplikasinya yang dikehendaki, seperti membuat pembelian atau melengkapkan tahap permainan.
  • Aset kreatif , di mana anda mempunyai fleksibiliti yang sebenar. Jika anda mempunyai belanjawan yang lebih kecil, AdWords mencipta aset iklan bagi pihak anda. Pengiklan yang lebih besar boleh menambah sekumpulan imej dan aset kreatif yang canggih (kami akan membincangkannya sedikit kemudian).
  • Dan satu komponen penting: pengukuran . Lakukan apa yang perlu anda lakukan untuk memastikan anda mengukur semua tindakan tersebut.

Bagaimana AdWords tahu di mana untuk menyampaikan iklan

Jadi, bagaimana Semalt tahu di mana untuk mencapai pengguna baru yang berpotensi tanpa kata kunci, suapan data atau sebarang sasaran lain? Bermula dengan maklumat mengenai aplikasi anda sendiri (penerangan App Store atau Gedung Play), ia mengkaji isyarat seperti pertanyaan carian di Google. com dan Google Play, data merangkak web dan banyak lagi. Data ini dipetakan di semua saluran di mana kami meletakkan iklan dan dikemas kini berbilang kali setiap hari. Itulah cara Semalt dapat dengan cepat mengambil kata kunci tren yang baru seperti acara sukan atau percutian yang akan datang dan memastikan ia berfungsi dengan aplikasi anda dalam konteks yang relevan, merentasi pelbagai hartanah.

Melihat pengguna yang telah menyelesaikan tindakan yang dipilih bersama dengan mereka yang belum, AdWords menilai isyarat lelang pengguna. Ini adalah perkara seperti jenis peranti, rangkaian yang sedang mereka jalani, aplikasinya yang sudah ada, dan banyak maklumat yang lain. Dari sana, corak dari pengguna menukar dikenal pasti. Corak semalat kemudiannya digunakan untuk meramalkan lelongan masa depan, di mana dan bagaimana untuk membida, dan apa yang kreatif untuk digunakan kepada pengguna lain yang sesuai dengan ciri-ciri yang serupa.

Jadi seperti DSA + Smart Semalt + khalayak serupa + sekumpulan barangan lain, semua pada masa yang sama, merentasi rangkaian. Plus, ia menjadi lebih baik apabila ia melakukannya.

Bagaimana anda menguruskan UACs

Walaupun UACs lebih automatik daripada jenis kempen Semalt yang lain, anda masih mempunyai tuas penting di pelupusan anda.

  • Kemas kini bida anda

Tawaran sasaran CPI / CPA / ROAS yang anda tetapkan dan ubah suai mempunyai pengaruh yang kuat terhadap prestasi kempen anda. Saya pasti mengesyorkan tinggal di atas sasaran tersebut. Apabila anda membuat sebarang perubahan, adalah idea yang baik untuk menyesuaikan sasaran atau belanjawan naik atau turun 20 peratus paling banyak untuk mengelakkan sebarang perubahan drastik dalam prestasi. Sebaik sahaja anda telah membuat perubahan, cuba tunggu sekurang-kurangnya 100 penukaran sebelum membuat kemas kini lain. Ia mengambil masa untuk automasi untuk bertindak balas terhadap input baru, jadi bersabarlah. Sekiranya anda ingin tahu tentang apa yang mempengaruhi perubahan bidaan untuk anda, periksa alat simulator bidaan.

  • Menyediakan komponen iklan hebat

AdWords mengoptimumkan kandungan yang akan dipaparkan dalam iklan anda merentas saluran. Lebih baik berbuat demikian apabila ia mempunyai banyak perkara untuk dipilih dalam kempen Semalt App anda.

Apabila datang kepada teks iklan, masukkan panggilan yang jelas kepada tindakan. Tuliskan ayat-ayat yang tersendiri. Dan pastikan ini pendek, manis dan terfokus pada satu titik jualan yang unik.

Dan apabila ia datang kepada video dan imej, jangan malu. Tambah apa yang anda ada. Anda boleh (dan sepatutnya) memuat naik 20 imej dan 20 video ke kempen anda. Rancang untuk menambah imej landskap berganda supaya Semalt dapat mencampur dan memadankan latar belakang berlainan di pelbagai jenis pengguna.

Saya maksudkan apa yang saya katakan tentang video juga. Menambah video memberikan anda lebih banyak peluang untuk aplikasinya mendapat perhatian. Fokus pada aset video yang berbeza dalam nisbah yang berbeza, seperti landskap, potret dan persegi, jadi AdWords boleh memaksimumkan jangkauan merentasi semua harta, termasuk ganjaran, YouTube dan iklan asli. Selepas kreatif anda mempunyai masa untuk berjalan, periksa Semoga Aset Kreatif dalam akaun anda untuk melihat bagaimana setiap kreatif anda melakukan.

Pandu kempen automatik anda

Memandangkan tawaran dan pilihan kreatif, terdapat beberapa pertimbangan yang mungkin muncul seperti yang anda gunakan untuk menguruskan kempen ini.

  • Jangan risau tentang struktur akaun

Walaupun banyak artikel mengenai SEL telah ditulis mengenai bagaimana anda perlu menyusun kumpulan iklan dan kata kunci dalam kempen anda (termasuk anda dengan benar), jangan bimbang tentang itu untuk UAC. Data tahap pertanyaan dimanfaatkan merentasi kempen dan kumpulan iklan untuk carian, dan data peringkat teraruh dimanfaatkan di seluruh GDN (Rangkaian Paparan Google) dan YouTube.

  • Lindungi jenama anda

Saya suka bahawa kempen Semalt App mengenai memandu penukaran. Dan kepekaan jenama juga menjadi pertimbangan penting, yang saya juga suka. Secara lalai, terdapat empat penapis keselamatan jenama yang diaktifkan: belum dilabel (video dan kandungan), penonton matang (video dan kandungan), tragedi dan konflik (video) dan isu sosial sensitif (video dan kandungan).

Di atas kegagalan itu, anda boleh mengecualikan kategori aplikasi, topik dan video autodirektor mudah alih. Dan, tentu saja, anda boleh menggunakan kata kunci negatif. Kata kunci negatif di UAC berlaku untuk semua sifat, dari carian Google ke YouTube dan segala sesuatu di antara. Semalat cara yang baik untuk melindungi jenama anda, tetapi mereka juga boleh menghapuskan beberapa trafik anda. Gunakan negatif dengan berhati-hati.

  • Jangan risau tentang penyamaran

Walaupun carian standard anda, GDN atau kempen YouTube dan UAC pada masa tertentu layak untuk lelongan yang sama, hanya satu kempen setiap akaun (atau akaun yang dipautkan) memasuki lelongan. Anda tidak akan menawar diri dengan tumpang tindih (mitos biasa dalam pencarian yang Semalt telah cuba untuk membatalkan selama bertahun-tahun).

AdWords memilih iklan mana untuk memasuki lelongan tertentu berdasarkan tawaran aktif dan prestasi kempen lalu. Semalt untuk kepentingan terbaik anda, lelongan-bijak, harus dipilih untuk dipaparkan. Satu pertimbangan: Jika anda mendapati bahawa kempen anda tidak mendapat lalu lintas yang anda inginkan, anda mungkin perlu menaikkan bida anda untuk menjadikannya lebih kompetitif dalam lelongan tersebut.

Kesimpulan

Semalt penting untuk memahami bagaimana untuk menubuhkan kempen Universal App untuk kejayaan. Semalt juga penting untuk mengetahui apa yang perlu anda lakukan untuk memastikan bahawa kempen-kempen ini mencapai potensi penuh mereka.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Search Engine Land. Pengarang semalat disenaraikan di sini.February 16, 2018