Back to Question Center
0

Bagaimana untuk menjadi salah satu halaman teratas di Amazon.com?

1 answers:

Untuk runcit produk terulung di Amazon, anda perlu tahu bukan sahaja bagaimana faktor ranking enjin carian berfungsi, tetapi juga apa yang perlu dilakukan untuk menduduki peringkat tinggi pada platform perdagangan ini. Terdapat banyak nasihat yang bermanfaat di web tentang bagaimana untuk meningkatkan kedudukan enjin carian pada platform seperti Google dan Bing daripada untuk meningkatkan keterlihatan produk anda di carian Amazon.

Kami merasakan bahawa topik untuk mendapatkan TOP di Amazon.com harus dianalisis secara mendalam. Itulah sebabnya jawatan ini ditujukan kepada tip yang membantu menaikkan pangkat anda di Amazon.

Amazon melaksanakan pelbagai enjin penglihatan untuk menentukan pangkat halaman produk, termasuk ranking carian, penjual TOP 100 n setiap kategori produk, sejarah pelayaran terdahulu, dan sebagainya.

Dengan mengambil kira semua kerumitan ini, nampaknya ia adalah rumit untuk menentukan bagaimana kedudukan di Amazon. Walau bagaimanapun, jika anda mengasingkan satu kaedah peringkat dari yang lain, anda akan dapat melihat kuasanya.

Jadi, bagaimana anda berpangkat di Amazon dan meningkatkan jualan anda? Dalam artikel ini, anda akan mendapat respons komprehensif untuk soalan ini dan lebih lagi.

Bagaimana untuk menjadi salah satu daripada puncak di Amazon.com?

  • Kedudukan jualan

Faktor kedudukan yang paling penting di Amazon adalah pangkat jualan produk. Item dengan nombor peringkat jualan yang lebih tinggi diletakkan di bahagian atas halaman hasil carian TOP di Amazon. Produk jualan TOP mempunyai kuasa kedudukan yang luar biasa untuk banyak pertanyaan carian. Ini bermakna bahawa jika pangkat jualan produk bertambah baik, kuantiti pertanyaan carian menyebabkan peningkatan produk itu juga. Jika anda ingin mempercepatkan proses pengoptimuman penyenaraian Amazon dan mendapatkan lebih banyak penglihatan dalam hasil carian, anda perlu meningkatkan kedudukan jualan anda secepat mungkin.

Anda perlu memulakan prosedur pengoptimuman dengan memberi tumpuan kepada penambahbaikan kadar penukaran. Anda boleh menggunakan pelbagai jenis pengiklanan dan promosi untuk memacu lalu lintas yang disasarkan ke produk anda. Dalam jangka panjang, ia akan membantu anda meningkatkan keterlihatan jenama anda di carian Amazon. Untuk meningkatkan tahap produk anda di Amazon, anda harus memberi perhatian penting kepada kategori peringkat terulung.

  • Kategori

Marilah kita melihat dengan lebih dekat bagaimana ia berfungsi.

Mencari Amazon, anda boleh menentukan kategori peringkat teratas atau hanya mencari di semua jabatan yang ada. Jika anda menjalankan carian di semua jabatan, hasil carian untuk pertanyaan anda akan dikembalikan untuk semua jabatan yang mana produk yang berkaitan disenaraikan. Untuk mempersempit hasil carian mereka, sesetengah pengguna boleh mengklik hasil di bawah perkakas. Walau bagaimanapun, produk jualan terbaik yang dicari oleh pengguna diletakkan dalam kategori umum. Mengklik pada hasil carian kategori yang luas akan membolehkan pengguna untuk mencari dalam kategori ini dan bukannya semua jabatan. Itulah sebabnya saya sangat mengesyorkan supaya tidak menggunakan "Appliances" sebagai kategori teratas untuk barangan anda kerana produk anda dapat menjadi tidak dapat dilihat sepenuhnya dalam hasil carian. Sebaliknya, lakukan penyelidikan pasaran yang komprehensif dan senaraikan produk anda dalam kategori teratas yang mana produk-produk bersaing yang terbaik disenaraikan Source .

December 7, 2017