Back to Question Center
0

Semalt Mencadangkan Alat Mengikis Web Untuk Pengekstrakan Data

1 answers:

direka khusus untuk mendapatkan maklumat berguna dari Internet. Mereka juga dikenali sebagai program penuaian web dan bermanfaat bagi sesiapa yang cuba mengumpulkan data dari laman web yang berbeza. Terdapat sejumlah besar alat yang membantu mengekstrak data dan mengaturnya dengan cara yang lebih baik. Anda boleh menggunakan program ini untuk mengumpulkan maklumat mengenai produk yang berbeza, harga mereka, dan boleh mengembangkan perniagaan anda di Internet. Beberapa alat dan perisian mengikis web adalah mahal, sementara yang lain tidak memberi apa-apa kepada anda. Menggunakannya, anda boleh menarik maklumat dari laman web, mengerjakan pelbagai pangkalan data dan mengatur data dengan serta-merta.

Marilah kita lihat senarai 3 alat pengikis web berguna untuk pengekstrakan data.

1. Mengotak Pakar

Anda boleh menggunakan Pakar Scraping untuk mengekstrak, menyusun dan menyusun maklumat laman web yang berbeza. Ia adalah salah satu program pengekstrakan data yang paling terkenal dan sesuai untuk pengguna komersil dan bukan komersial. Banyak perusahaan dan webmaster memilih Scraping Expert kerana ciri uniknya dan banyak pilihan. Sekiranya anda ingin mendapatkan beberapa data khusus pelanggan dan ingin meningkatkan prestasi laman web anda, anda perlu mencuba Pakar Scrap. Maklumat boleh diakses dalam pelbagai format. Ia mengikis data dari media sosial, saluran berita, portal perjalanan dan tapak bursa saham..

2. Uipath

Uipath terkenal dengan teknologi pembelajaran mesinnya dan merupakan pengekstrakan data web yang hebat dan alat scraping skrin. Ia sesuai untuk kedua-dua coder dan bukan coders dan akan dengan mudah melepasi cabaran pengekstrakan data asas. Anda boleh melakukan pelbagai tugas menggunakan Uipath, mengikis laman web yang berbeza dan dokumen PDF, mendapatkan maklumat daripada imej dan boleh menyimpan data dalam cakera keras anda. Anda juga boleh mengomputerkan tangkapan mengklik, mengisi borang dan lain-lain tugas yang sama dengan Uipath dan tidak perlu mempunyai kemahiran pengaturcaraan. Alat ini memperlihatkan pelbagai jenis data pada skrin, dan hasilnya diperolehi dalam bentuk JS, Silverlight, dan HTML. Uipath juga membantu merangkak laman web anda di enjin carian dan agak mahal untuk individu dan pemula. Anda harus menggunakan program ini hanya apabila anda mempunyai perniagaan dalam talian yang mantap dan mahu mengikis laman web berat.

3. Import.io

Import.io adalah salah satu alat pengekstrak data terbaik dan terkemuka di Internet. Anda boleh memanfaatkan ciri-ciri yang berbeza, dan ini merupakan alternatif yang hebat untuk Kimono dan program pengikatan web yang serupa. Ia akan menunjukkan gambarajah data yang tidak dapat dipastikan berdasarkan keperluan dan harapan anda. Anda hanya perlu menyerlahkan data dan memasukkan beberapa kata kunci dan biarkan Import.io melakukannya. Anda boleh menggosok URL satu demi satu dan memantau kualiti data yang dikikis. Import.io mengeksport data berguna anda ke hamparan Google, menjimatkan banyak masa dan tenaga. Anda boleh mengharapkan ia mengikis lebih dari 10,000 halaman web dalam dua puluh minit bergantung kepada kerumitan dan panjangnya. Perkara yang paling menakjubkan ialah import.io bebas daripada kos dan sesuai untuk bukan pengaturcara Source .

December 14, 2017