Back to Question Center
0

Bagaimanakah anda boleh menggunakan alat pemasaran Amazon dengan betul?

1 answers:

Jawatan pendek ini ditumpukan kepada alat pemasaran Amazon iaitu AMS. Adalah penting untuk membincangkan topik ini kerana "keintiman pesaing" yang kebanyakan peniaga dalam talian menghadapi Amazon pada zaman kita.

Amazon Marketing Services (AMS) menyediakan vendor dalam talian dengan pelbagai manfaat dan memberi mereka kesempatan untuk menonjol dari pesaing mereka dan menarafkan produk mereka tinggi pada halaman hasil carian Amazon.

Setiap pemasar Amazon berpengalaman tahu bahawa tidak setiap klik pada penyenaraian anda boleh bermakna pembelian. Itulah sebabnya penting untuk memahami cara menggunakan alat pemasaran Amazon untuk mendapatkan keuntungan yang besar dari itu.

Mengapa anda perlu menggunakan alat pemasaran Amazon? Seperti yang saya katakan sebelum Amazon adalah pasaran yang sangat kompetitif di mana kebanyakan pesaing niche anda adalah satu klik sahaja, dan anda semua memberikan kelebihan yang sama dan mempunyai titik lemah yang sama. Dalam erti kata lain, anda akan menjadi leher dan leher dengan pesaing pasaran anda dan mempunyai peluang yang sama untuk memenangi kotak beli di Amazon. Pelanggan berpotensi anda boleh mengklik halaman pesaing anda, dan anda akan kehilangan jualan dalam satu saat. Itulah sebabnya anda mempunyai sehingga 10 saat untuk meyakinkan seorang pencari untuk memilih dengan tepat produk anda.

Perkhidmatan Pemasaran Amazon akan membantu anda menarik lebih banyak pelanggan berpotensi dan meningkatkan keterlihatan jenama anda di Amazon. Lebih-lebih lagi, ia membolehkan iklan menargetkan kepada pengguna pada tahap pembelian niat yang berlainan. Ia memberikan anda keupayaan untuk mendapatkan jenama anda di hadapan pembeli tambahan pasaran di Amazon.

Iklan utama memainkan peranan penjenamaan, produk yang disasarkan mensasarkan pengguna yang berminat dalam produk tertentu. Iklan paparan produk sedemikian membantu anda memastikan pelanggan berpotensi dalam persekitaran belanja Amazon anda sendiri.

Perkhidmatan Pemasaran Amazon berkembang menjadi tiga format pengiklanan Amazon utama:

  • Amazon Produk Iklan Iklan

Semua format iklan ini mempunyai tempat di corong penukaran Amazon. Strategi pemasaran yang menang memerlukan ketiga-tiga fungsi ini serta jenis penyasaran yang berbeza setiap kempen.

Iklan carian utama

Iklan carian utama adalah berdasarkan corong jualan. pengguna memerhatikan pada halaman hasil carian dan secara langsung mempengaruhi keputusan carian pencari.Ini adalah yang terbaik untuk carian kategori berjenama dan umum.Ada carian tajuk biasanya menampilkan tajuk teks tersuai dan beberapa produk berkaitan.Mereka termasuk istilah carian yang ditargetkan dan paling berguna untuk pertanyaan umum. memberi peluang kepada anda untuk berinteraksi dengan khalayak sasaran anda pada awal pencarian mereka.

Membezakan manfaat asas iklan carian utama adalah bernilai. Keupayaan untuk mengarahkan klik ke sesuatu selain dari halaman butiran produk

Iklan produk yang ditaja

Iklan produk yang ditaja boleh terdiri daripada dua jenis - automatik dan manual. Yang pertama adalah con tenda didorong, manakala yang kedua adalah kata kunci didorong. Iklan-iklan ini diletakkan di bahagian atas atau bawah halaman hasil carian Amazon apabila anda menggunakan desktop dan halaman terperinci produk apabila anda menggunakan peranti mudah alih. Iklan produk yang ditaja dianggap sebagai iklan corong pertengahan kerana ia muncul di hadapan pelanggan berpotensi apabila mereka membandingkan pilihan yang berbeza untuk pembelian.

Iklan-iklan ini tersedia bukan sahaja untuk vendor tetapi juga kepada semua penjual pihak ketiga di Amazon. Anda dengan cepat boleh membuat mereka dan yang sama dengan cepat menerima kelulusan.

Kempen pengiklanan ini adalah sama dengan belanja Google kerana iklan untuk produk tertentu. Selain itu, Amazon juga mengambil kira perkaitan produk anda kepada pertanyaan pengguna, dasar harga, ulasan, dan sejarah jualan.

Yang terbaik ialah anda boleh memilih antara jenis sasaran automatik dan manual..Apabila anda menjalankan iklan anda secara automatik, Amazon menggunakan maklumat yang tersedia untuk memadankan iklan produk anda dengan istilah carian yang paling relevan. Dalam kes apabila anda mengendalikan iklan anda secara manual, anda boleh memuat naik senarai istilah carian yang membolehkan anda menyasarkan iklan produk anda. Kempen manual mempunyai kos per klik yang lebih tinggi, tetapi memberikan pilihan penargetan yang lebih baik, sementara kempen automatik dapat dibuat dengan mudah dan muncul pada jumlah pencari yang lebih luas.

Saya tidak dapat mengundi sama ada untuk manual atau iklan produk automatik. Mereka berdua bermanfaat untuk perniagaan anda, jadi saya sangat mengesyorkan untuk menggunakannya dalam kompleks.

Antara keperluan utama untuk Produk Sponsor Amazon, kami boleh membezakan yang berikut:

  • Akaun penjual profesional Amazon aktif;
  • Keupayaan untuk menghantar ke semua alamat di wilayah Amerika Syarikat;
  • Penyenaraian produk anda harus berdasarkan beberapa kategori yang tersedia;
  • Anda hanya perlu runcit produk baru dan asli;
  • Iklan anda harus dibuat hanya untuk penyenaraian yang tersedia untuk kotak beli. Jika tidak, iklan anda tidak akan dipaparkan kepada pelanggan berpotensi anda di Amazon.
  • Anda harus runcit produk anda di salah satu negara berikut - AS, UK, Kanada, Jerman, Perancis, Sepanyol, Itali, dan China.

Iklan paparan produk

Iklan paparan produk didasarkan pada bahagian bawah corong jualan dan hanya dipaparkan pada halaman butiran produk. Ini adalah peluang terakhir anda untuk menarik pelanggan berpotensi anda untuk membuat pembelian.

Iklan semacam ini boleh disasarkan oleh jenis produk pelanggan akan membeli atau dengan pilihan semasa atau sebelumnya. Penargetan produk memberi anda peluang untuk menentukan halaman produk mana yang Anda inginkan agar iklan Anda dihidupkan. Sebagai contoh, anda boleh memaparkan produk anda di laman pesaing khusus pasaran anda, memberikan carian Amazon dengan item percuma pada harga yang berpatutan. Walau bagaimanapun, adalah wajar untuk mengatakan bahawa penyasaran produk adalah terhad secara mendalam kerana anda perlu memilih perkara yang ingin iklan anda dipaparkan.

Dalam jangka panjang, penargetan minat boleh meliputi lebih banyak alasan tetapi dengan sedikit kurang relevan. Dengan menggunakan iklan jenis ini, anda boleh menunjukkan produk anda untuk pengguna yang melihat kategori produk tertentu atau item yang berkaitan dalam kategori yang sama Source .

December 14, 2017