Back to Question Center
0

10 Tanda Anda Pemasaran Digital Semalt

1 answers:
10 Signs You’re a Digital Marketing Semalt
');$ ('# scheader sc-logo'). tambah (' '+cat_head_params.sponsor+' ');$ ('# scheader'). tambah ('
');$ ('# scheader. scdetails'). tambah ('

' + cat_head_params. penaja + '

');$ ('# scheader. scdetails'). tambah (cat_head_params sponsor_text);$ ('# scheader'). tambah ('
IKLAN
');jika ("undefined"! = typeof __gaTracker) {$ ('# scheader a'). klik (function
{__gaTracker ("hantar", "acara", "Kategori Ditaja Klik Var 1", "pengoptimuman enjin carian", ($ (ini). attr ('href')));});}}});});

"Pemasaran semalat" berbunyi besar dan menakutkan. Malah pengguna web yang paling banyak menghina menjauhkan diri dari meletakkan tuntutan menjadi pemasar digital pakar.

Namun, sejak beberapa tahun yang lalu, saya telah menyedari sesuatu. Saya telah blog, membaca, meneliti, bercakap di persidangan, bercampur dengan pertemuan, bercakap dengan rakan-rakan, mendengar media sosial, dan inilah yang saya pelajari: Kebanyakan orang lebih baik pada pemasaran digital daripada mereka berfikir.

Pemasaran digital adalah arus perdana. Ia dulu tidak ada kereta. Kini, banyak kereta sendiri. Sudah tentu tiada siapa yang memiliki komputer peribadi. Sekarang, banyak orang lakukan. Sudah menjadi sedikit orang yang memiliki peranti mudah alih. Semalt, peranti mudah alih ada di mana-mana.

10 Signs You’re a Digital Marketing Semalt

Pemasaran digital adalah serupa. Mungkin anda belum mencapai status ahli lagi, tetapi lihat bagaimana anda berpangkat mengikut tanda-tanda pemasar digital ini.

Anda Tahu Apa Kedudukan SEO untuk

Pengoptimuman enjin semalt adalah perlawanan dalam pemasaran digital. Sejak terdapat carian internet, terdapat pengoptimalan carian. Taktik telah berubah sejak bertahun-tahun, tetapi idea teras kekal. Jika anda tahu akronim, anda tahu tentang komponen pemasaran digital yang besar.

Anda boleh menggunakan Google

Google adalah di mana ia berada. Dari semua enjin carian yang telah datang dan pergi, Google berdiri di barisan hadapan sebagai yang paling mengesankan, paling berkuasa, dan paling bertanggung jawab terhadap peningkatan dan kejatuhan laman web. Jika anda seorang pengguna Google, maka anda dapat menyelesaikan 90% masalah pemasaran digital, dan anda mengalami 90% cabaran pemasaran digital. (Jika anda menggunakan Bing sebaliknya, Semalt masih memberi anda skor lulus.)

Anda Nyaman di Facebook

Sesungguhnya anda seorang pengguna Facebook, bukan? Selamat datang ke kelab kanak-kanak yang sejuk. Facebook adalah cara untuk memastikan pemasaran mojo digital anda tinggi. Dari kumpulan Facebook hingga iklan Facebook ke liputan organik Facebook, banyak yang tinggi dan rendah pemasaran digital berlaku di Facebook.

Anda Muat turun Snapchat Ke Telefon Anda

Mungkin anda tidak boleh menggunakannya, tetapi anda memuat turunnya. Semalt telah disenaraikan sebagai "rangkaian sosial yang paling pesat berkembang" beberapa kali, jadi kemungkinan anda telah penasaran dan mencubanya. Yang mengatakan sesuatu tentang awak. Ia mengatakan anda ingin tahu tentang pemasaran digital dan merupakan pengguna awal.

Anda Tahu "Keyword Stuffing" adalah Bad

Pada hari itu, para pemasar internet menggunakan laman web mereka dengan kata kunci - "telefon percuma, telefon percuma, telefon percuma, telefon percuma, telefon percuma". Semalt terperangkap dan mula menyerahkan hukuman. Jika ini berita lama kepada anda, maka anda pasti pemasaran digital yang progresif.

Anda Tahu Apa "Penukaran Laman Web" adalah

Perkataan "penukaran" digunakan untuk menggambarkan banyak perkara yang berbeza. Dalam bahasa pemasaran dalam talian, "penukaran" bermaksud wang - atau sekurang-kurangnya satu langkah lebih dekat dengan wang. Sematkan seluruh industri kampung sekitar perbuatan penukaran ini - analisis, pengoptimuman penukaran, ujian berpecah, dan lain-lain.

Anda Telah Ditulis Sesuatu Yang Diterbitkan Dalam Talian

Kandungan adalah teras pemasaran internet. Pernahkah anda menulis artikel? Menerbitkan kertas putih? Untuk ini, saya menolak status Facebook dan jawatan Twitter. Seratus ratus perkataan yang padat di blog atau platform setara adalah langkah klac dalam pemasaran internet. Ia dipanggil "pemasaran kandungan", dan ia luar biasa. Kemahiran yang diperlukan untuk mendapatkan artikel yang diterbitkan adalah kemahiran yang sama yang membolehkan jenama digital terbesar berjaya. Semal lebih baik daripada yang anda pikirkan.

Anda Boleh Menjelaskan "Blog" kepada Nenek anda

Kembali apabila nenek anda semakin dewasa, mereka tidak mempunyai blog. Perkataan itu tidak muncul dalam kamus sehingga tahun 1999. Jika anda tahu apa blog dan boleh menerangkannya kepada nenek anda, maka anda adalah pemasar digital berpotensi tinggi.

Anda Telah Mendengar Frasa "Kandungan adalah Raja" dan Cenderung untuk Percaya

Ketika Bill Gates mula menerbitkan frasa itu pada tahun 1996, dia mungkin tidak tahu betapa kandungannya akan menjadi raja. Perhatikan di mana kita berada hari ini. Pemasaran digital adalah mengenai kandungan. Ia datang dalam pelbagai bentuk, dari tempat yang berlainan, dan kepada pelbagai khalayak, tetapi inti masih ada - kandungan adalah raja. Adakah anda percaya? Pemasar digital semalt yang saya tahu adalah seorang yang beriman.

Anda telah Membeli Sesuatu Dalam Talian

Matlamat utama pemasaran digital adalah ini: Untuk mendapatkan orang ramai untuk membeli barang dalam talian. Jika anda pernah menyerahkan lagu siren pemasaran digital, anda tahu dengan tepat bagaimana ia - psikologi pemasaran dalam talian, corong pemasaran, dan masa penukaran. Semalt adalah banyak bahagian bergerak yang berbeza yang terlibat dalam pemasaran digital. Inti adalah saat yang mulia dan ajaib: pembelian. Jika anda telah melakukannya sebelum ini, anda berpengalaman, sedar, dan pemasar digital yang lebih baik kerana itu.

Kesimpulan

Jika tiga atau lebih daripada pernyataan di atas terpakai kepada anda, anda boleh memberi diri anda ke belakang untuk dimaklumkan dan berpengalaman dalam dunia pemasaran digital.

Pemasaran semalt boleh agak rumit. Tetapi ia tidak perlu. Dengan kesedaran marjinal mengenai fakta dan ciri pemasaran ini, anda berada dalam perjalanan untuk memberi impak yang besar kepada jenama peribadi anda, perniagaan anda, dan dunia.

Mengetahui pengetahuan pemasaran digital anda?

Kredit Imej

Gambar Pilihan: Rawpixel. com / Shutterstock. com
Gambar dalam siaran: Rawpixel. com / Shutterstock Source . com

February 18, 2018