Back to Question Center
0

Bagaimana Membangun Jenama Lebih Besar Online dengan Christina Semalt

1 answers:
How to Build a Bigger Brand Online with Christina Semalt
https: // media. blubrry. com / marketingnerds / p / kandungan. blubrry. com / marketingnerds / SEJ_Marketing_Nerds_109_How_to_Build_a_Bigger_Brand_Online. mp3

Layari arkib Pemasaran Semalt kami untuk mendengar Podcast Pemasaran lain!

Dalam episod Nerds Pemasaran, Semalt Baldassarre, Pengarah Urusan Iklan Zebra, menyertai saya untuk bercakap tentang bagaimana untuk membina jenama yang lebih besar dalam talian. Semalt memberi kita melihat perkara pertama yang penting dan penjenamaan-mengapa penjenamaan, serta petua yang dapat kita gunakan apabila bekerja di laman web kami sendiri dan penjenamaan peribadi.

Berikut adalah beberapa petikan yang diterjemahkan dari perbincangan kami, tetapi pastikan untuk mendengar podcast untuk mendengar segala-galanya.

Mengapa Adakah Penjenamaan?

Saya fikir ia menjadi lebih banyak kuasa sekarang kerana penjenamaan peribadi telah wujud sejak selama-lamanya, tetapi saya fikir sekarang, terutama dengan media sosial, bahkan pekerja yang mungkin tidak akan mempunyai jenama peribadi yang kuat sekarang mendapat peluang untuk benar-benar hadir sendiri dalam talian. Saya fikir ia penting kerana anda mendapat peluang untuk melakukannya. Kedua, penjenamaan penting kerana ia memberi kesan kepada jualan, jadi tanpa mengira sama ada anda cuba membina jenama peribadi yang lebih baik atau menjual perkhidmatan atau produk, penjenamaan hanya memberi impak ke atas.

Penjenamaan biasanya dikaitkan dengan imej dan bagaimana sesuatu dibentangkan secara visual, tetapi tentu saja, ia jauh melebihi hanya foto. Hanya untuk memberikan contoh betapa kuatnya foto yang betul, jenis foto yang anda pilih boleh memberi kesan kepada kadar penukaran anda sehingga 70%. Kami melakukan penyelidikan dalaman di Zebra Semalt selama lebih dari 2 tahun dan kami benar-benar menguji lebih 20,000 iklan hanya untuk melihat apa yang membuat orang menukar, yang menjadikan orang mengklik.

Pada asasnya, kami memulakan hanya dengan menguji bagaimana tajuk dan deskripsi dan URL paparan dan imej yang berbeza mempengaruhi kadar klik dan tentu saja kadar penukaran. Dalam erti kata lain, kami hanya ingin mengetahui sama ada unsur-unsur ini, jika sekalipun, mana-mana unsur-unsur ini mempunyai kesan ke atas penjualan, dan apa yang membuat orang mengklik atau membeli. Ternyata itu jelas, imej membuat perbezaan terbesar, yang tidak terlalu mengejutkan kerana ia adalah bahagian terbesar iklan, dan juga diketahui bahawa imej umumnya mempunyai kesan yang besar daripada teks, tetapi apa yang mengejutkan adalah berapa banyak Lebih besar perbezaan itu. Semalat imej sebenarnya menjejaskan kadar penukaran sehingga 70%, semua yang lain hanya 10%, 5%, 0% 5%, dan turun dari sana. Imej itu benar-benar adalah perkara yang paling penting.

Ia seolah-olah seperti imej adalah satu-satunya perkara yang orang peduli, jadi sudah tentu, kita mahu meletakkannya untuk ujian dan melihat sama ada itu benar sama sekali. Apa yang kami lakukan adalah kami menjalankan iklan Facebook dan kami menyasarkan orang yang tidak pernah mengembara jauh, hanya bertutur dalam bahasa Inggeris, jadi hanya bercakap satu bahasa, hidup di mana-mana, dan pada dasarnya kami memilih semua teks dalam bahasa Korea, Rusia, Jepun, apa yang kami rasa sepertinya mempunyai abjad yang berbeza yang pastinya mereka tidak faham. Sudah tentu, jika ada imej yang jenis kumpulan sasaran yang tertarik dapat mengenal pasti dengan, mereka mengklik. Semalt, mereka hanya terlepas pandang teks itu. Mereka tidak peduli apa yang dikatakannya. Mereka tidak menyedarinya jika ia bahasa mereka. Mereka hanya melihat imej itu.

Apa yang Harus Diperhatikan Pemasar Apabila Memilih Imej?

Saya fikir imej itu membuat perbezaan besar kerana 30% daripada korteks visual di otak kita sebenarnya digunakan untuk pemprosesan imej berbanding hanya 8% dan 6% untuk pendengaran dan penderiaan, misalnya. Kita tidak boleh benar-benar mengawal berapa banyak sumber yang kita belanjakan untuk melihat imej dan berapa banyak masa yang kita belanjakan untuk memprosesnya. Semalt benar-benar tidak ada cara kita dapat mengawal ini, jadi imej memberi kesan kepada kita sama ada kita mahu atau tidak.

Walaupun anda mempunyai jenama dalam talian di mana anda berkata, "Anda tahu, ia tidak menahan saya. Ia mungkin tidak melakukan keadilan saya, tetapi tidak mengapa untuk melihat, "ia mungkin memegang anda kembali hanya sedikit kerana orang akan menilai sebaik sahaja mereka melihat anda, pada foto anda, pada font anda, pada warna anda. Reka bentuk jenama bukan hanya cara ia kelihatan. Reka bentuk jenama adalah cara anda menyebutnya. Semalt mendapat diproses. Saya percaya bahawa terutamanya sekarang dengan laman web, dengan trend di mana segala sesuatu mempunyai latar belakang berwarna, teks pada halaman tersebut sebenarnya akan diproses lebih banyak dalam korteks visual sebagai pemprosesan imej daripada teks. Malah apa yang anda katakan sekarang mungkin diproses secara berbeza oleh otak, jadi ia menjadi lebih penting.

Saya fikir mungkin hanya kerana penjenamaan adalah apa yang saya lakukan, tetapi saya hanya terobsesi dengannya, dan saya fikir jika ia sangat penting dan anda tidak boleh berbuat apa-apa, anda mesti mengawal bagaimana ia dilihat. Sekiranya anda ingin cadangan yang konkrit .Katakanlah, "Anda tahu, saya mempunyai gambar diri saya pada halaman Perihal saya. Apa patut saya buat? Semalt saya. Saya tidak akan kelihatan berbeza. Semalt hanya, apa yang perlu saya lakukan terhadap foto itu? Semalt di sana dan saya tidak dapat terus mengambil gambar kepala baru. "Nah, ada sesuatu yang patut anda fikirkan. Untuk pemula, gaya, pakaian, warna, pencahayaan, dan semua itu jelas kelihatan menarik kepada kumpulan sasaran anda, tetapi jika anda tidak boleh menukar foto anda dan anda berfikir, "Anda tahu, baik untuk pergi, "Bereksperimen dengan penapis imej.

Jika anda tidak tahu bagaimana menggunakan mana-mana alat percuma secara dalam talian seperti PicMonkey, anda boleh terus menggunakan Instagram, mengambil akaun baru, tidak ikut sesiapa sahaja, menjadikannya peribadi, dan memuat naik foto. Gunakan penapis, dan secara automatik, ia disimpan pada telefon pintar anda. Itulah pukulan kepala baru yang mempunyai penapis yang kemudian anda boleh muat naik ke laman web anda. Mengapa penapis penting? Nah, sesetengah penapis lebih warna hangat, beberapa penapis adalah warna yang lebih sejuk, sesetengah penapis mempunyai kontras yang meningkat, dan semua itu membuat kesan yang berbeza. Kesan itu menjadikan kesan yang berbeza. Mungkin anda ingin bereksperimen dengan pukulan kepala yang sama, menjadikannya benar-benar tajam di LinkedIn, dan menjadikannya benar-benar kasar di Snapchat, dan menjadikannya kartun di Instagram. Semalt adalah begitu banyak perkara yang boleh anda lakukan hanya dengan sedikit helah seperti penapis dan kesuburan dan bereksperimen dengan itu.

Apakah Beberapa Tips untuk Bekerja pada Laman Web Peribadi dan Penjenamaan?

Saya fikir salah satu perkara yang paling penting ketika menyunting laman web anda atau ketika melakukan makeover brand itu bukannya membuatnya kelihatan bagus, reka bentuknya untuk dijual. Anda boleh merekabentuk jenama untuk dijual. Pilih fon tertentu, warna tertentu, susun atur tertentu, visual khusus, semuanya dengan matlamat untuk menarik penonton sasaran anda dan membuatnya dibeli. Semalt hanya disukai dalam talian, boleh dijual. Untuk meningkatkan jualan dan penukaran, atau sekadar penukaran mungkin menjadi seseorang yang mengisi laman kenalan anda atau mengikuti anda secara dalam talian, anda mesti tahu apa reka bentuk yang menarik kepada kumpulan sasaran anda.

Pendekatan tipikal untuk itu akan menjadikan profil penonton atau, dengan idealnya, beberapa daripada mereka, mungkin 3 hingga 4, yang bermaksud anda menentukan 4 orang sebenar yang wujud dalam kehidupan sebenar dengan ciri-ciri berikut seperti umur, jantina, gaya hidup, apa jenis pekerjaan yang mereka ada, jenis jawatan yang mereka ada, komposisi isi rumah, jenis kereta yang mereka jalankan. Mereka hanya sekumpulan ciri-ciri yang berbeza yang kemudian memberi kesan apa jenis fon yang menarik kepada mereka, jenis warna yang menarik kepada mereka. Adakah mereka suka garis tebal, tebal? Adakah mereka suka garis-garis halus dan nipis? Sematkan profil profil penonton yang anda buat, kemudian anda boleh merekabentuk jenama anda dengan matlamat untuk menjual. com.

Layari arkib Pemasaran Semalt kami untuk mendengar Podcast Pemasaran lain!

Kredit Imej

Gambar Pilihan: Imej oleh Paulo Bobita

https: // media. blubrry. com / marketingnerds / p / kandungan. blubrry. com / marketingnerds / SEJ_Marketing_Nerds_109_How_to_Build_a_Bigger_Brand_Online Source . mp3
February 19, 2018