Back to Question Center
0

Bagaimana untuk membuat penerangan produk mesra SEO?

1 answers:

Terdapat penipuan yang agak biasa tentang membuat penerangan produk mesra SEO. Malah, terlalu banyak peniaga dalam talian yang baru percaya bahawa menggunakan mana-mana platform e-dagang popular untuk menyenaraikan beratus-ratus produk mereka akan cukup untuk melihat rangsangan stabil dalam trafik. Malangnya, cadangan ini tiada kaitan dengan kedai online yang berjaya.

seo product descriptions

Yang benar adalah bahawa melakukan pengoptimalan yang tepat untuk laman web e-commerce biasanya terbukti menjadi lebih sukar, dan bukan setiap SEO yang berfungsi untuk laman web atau blog yang paling mudah datang sehingga kiraan 10 muka surat. Maksudnya, berantakan dengan beratus-ratus atau bahkan ribuan penerangan produk SEO adalah isu pengoptimuman teras untuk setiap perniagaan e-dagang, terlalu sering disertai dengan banyak masalah yang dengan cepat dapat membawa bahagian singa pengusaha dalam talian menjadi kekecewaan. Di bawah ini saya akan menerangkan bagaimana untuk membuat penerangan produk mesra SEO yang lebih cekap. Saya percaya tugas itu boleh dilakukan dengan cara yang terbaik dengan hanya mengelakkan kesilapan pengoptimalan yang paling kerap disenaraikan di bawah.

Deskripsi produk terlalu tipis

Berdasarkan pengalaman saya yang terdahulu, mempunyai deskripsi teks yang tidak lengkap atau terlalu ringkas untuk produk anda biasanya meninggalkan hampir peluang sifar untuk penyenaraian anda dipaparkan di antara 10 hasil carian teratas. Walaupun anda berurusan terutamanya dengan pertanyaan frekuensi rendah (e. g. , untuk kedai hadiah dalam talian, dan kedai pakaian khususnya), menambah penerangan bunyi ke setiap halaman produk adalah satu-satunya jejak yang betul anda harus bergerak dari awal.

Malah, kandungan yang lebih unik dan lengkap yang anda miliki, peluang yang lebih baik untuk dipaparkan oleh enjin carian untuk ranking lebih tinggi. Sudah tentu, kandungan visual boleh bercakap seribu perkataan, tapi mari kita hadapi - enjin carian tidak dapat "membaca" atau "memahami" imej. Jadi, idea asas di sini adalah mempunyai deskripsi produk mesra SEO yang berkaitan, yang sepatutnya sedikit melebihi jumlah kata lalai biasa (hanya lihat di Web untuk beberapa penyenaraian sebanding untuk memberi anda wawasan yang diperlukan). Melakukannya, ingat perkara peluru yang berikut:

  • Jangan bertindak seperti peniru. Jika tidak, anda akan mendapat lebih banyak mudarat daripada yang baik. Dan senario yang paling teruk di sini boleh menyebabkan penalti ranking oleh enjin carian.
  • Fokus pada kandungan berkualiti tinggi untuk memberikan penerangan produk yang tepat dan kukuh yang membawa nilai lebih kepada pelanggan berpotensi. Maksud saya di sini penerangan produk SEO anda adalah bertujuan untuk membantu orang membuat pembelian selepas semua.
  • Jangan terlalu jauh dengan panjang kandungan, tidak perlu membuat penerangan produk yang besar, hanya untuk kesempurnaan. Ingat, terlalu banyak kandungan lebih cenderung untuk menyakiti kedudukan anda, dan bukan memberi anda peningkatan dalam penukaran pembelian.

seo descriptions

Penerangan produk yang tidak unik

Menambah penerangan produk asal dari pengeluar akan menjadi kesilapan terburuk anda. Mempunyai kandungan teks yang tidak unik akan menjamin bahawa laman web anda tidak akan pernah dilihat di bahagian atas hasil carian. Sebenarnya penerangan lalai terlalu sering digunakan oleh banyak laman web yang cukup ceroboh untuk meninggalkan sebahagian teks yang disalin dalam bentuk asalnya. Itulah sebabnya, memandangkan bukan keunikan, Google hanya akan menapis kandungan pendua atau membuang dan menendang semua laman web yang tidak disengajakan turun senarai ranking.

Untuk membuat perkara lebih teruk lagi, perihalan produk asli dari pengeluar biasanya ditulis dengan cara yang sukar untuk dipanggil yang paling laris. Jangan biarkan mana-mana halaman produk yang dioptimumkan SEO atau apa-apa kandungan yang dibatalkan dilihat sebagai spam dari sudut pandangan enjin carian. Sekiranya anda mempunyai sebarang komplikasi, misalnya, jika anda sememangnya sama sekali tidak tahu bagaimana menulis deskripsi produk individu, anda juga boleh meletakkan "meta tag" meta khas pada halaman itu. Melakukannya, anda akan memastikan usaha SEO anda sekurang-kurangnya dalam kedudukan yang baik, tanpa risiko ditarik ke senarai peringkat.

ulasan produk bunyi

Secara semulajadi, kebanyakan pembeli berpotensi anda mungkin melihat beberapa ulasan pelanggan mengenai produk anda sebelum membuat komitmen untuk membeli. Mempunyai penyenaraian halaman web anda yang disokong dengan banyak ulasan produk yang baik akan membiarkan anda tidak pernah melepaskan sekurang-kurangnya bahagian terpenting penonton sasaran anda. Selain itu, meluangkan sedikit masa untuk mendapatkan ulasan semacam ini dapat membantu menarafkan lebih tinggi sebagai halaman jualan unik anda sendiri. Lagipun, menyokong penerangan produk mesra SEO anda dengan ulasan "hidup" boleh membuat mesin carian kembali ke laman web anda lebih kerap, dan dengan itu meningkatkan usaha pengoptimuman enjin carian anda secara keseluruhan.

Memenuhi permintaan carian

Maksud saya di sini bahawa anda juga harus mempertimbangkan permintaan carian penonton sasaran anda apabila mengoptimumkan halaman produk anda. Cukup fikirkan tentang apa yang orang paling mungkin menaip ke dalam bar carian. Dengan cara itu, bekerjalah dengan sewajarnya pada tajuk, halaman tajuk, URL, dan, tentu saja, penerangan produk mesra SEO anda. Bekerja pada perkara-perkara ini, seolah-olah anda seorang pelanggan yang berpotensi mencari produk tertentu di Web. Okay, lebih mudah dikatakan daripada dilakukan. Tetapi berikut adalah beberapa tip untuk membantu anda dengan pengoptimuman carian yang lebih baik untuk halaman produk:

  • Taipkan tag tajuk anda dan tajuk H1 dengan nama jenama dan nombor model.
  • Tambah teg alt imej untuk setiap item kandungan halaman visual anda.
  • Jangan sekali-kali menggunakan kata kunci panjang panjang atau frasa utama yang sama dalam satu laman web berulang-ulang, Elakkan laman web anda diabaikan dengan terlalu banyak kata kunci.
  • Jangan memikirkan sebarang cara alternatif untuk memaparkan kandungan anda (seperti iframes). Perihalan teks anda harus selalu ada pada halaman produk yang dimaksudkan untuk didatangkan.
  • Bekerja pada "bercakap" URL, biarkan mereka memberikan ringkasan yang bersih dan jelas bagi setiap produk yang anda berurusan. Lupakan mana-mana ID angka secara rawak. Buat URL unik untuk halaman anda, masing-masing mengandungi kata kunci panjang atau frasa utama. Dengan cara itu, "bercakap" URL akan membantu anda dengan lebih banyak deskripsi produk mesra SEO, serta memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik dengan semantik dan perkaitan yang lebih tinggi.

on page seo

Pemikiran Penutup

Dengan cara itu, menjaga pengguna langsung dan membuat kedai dalam talian anda disokong dengan deskripsi produk yang baik, peluang untuk menjadi baik untuk Google juga. Pastikan untuk memberi lebih banyak nilai kepada pelawat anda dengan memberikan deskripsi produk yang mesra dan mesra SEO, ulasan bermaklumat, panduan, tutorial, dan lain-lain. Melakukannya, Google akan mengakui bahawa laman web anda adalah tempat yang tepat untuk ditunjukkan kepada lebih banyak pengguna yang mencari kata kunci yang relevan Source . Lagipun, saya percaya itu adalah titik, bukan?

December 22, 2017