Back to Question Center
0

Apa yang perlu saya ketahui tentang seni bina laman web e-dagang?

1 answers:

Dalam pengoptimuman enjin carian umum adalah campuran teka-teki yang dipelajari dan keputusan berasaskan data. Bagaimanapun, walaupun kepercayaan ini terdapat beberapa prinsip asas dan amalan tetap. Salah satu aspek penting dalam laman web e-dagang ialah struktur dalaman laman web atau, seperti yang digunakan pula, seni bina. Senibina laman web E-dagang sama ada boleh membuat atau memecahkan trafik anda. Itulah sebabnya anda perlu melaksanakan asas-asas senibina laman web e-dagang dan melekatkannya kepada semua standard enjin carian. Dalam artikel ini, kami akan membincangkan beberapa keperluan arsitektur laman web e-dagang yang akan membantu anda menjana lalu lintas yang berkualiti dan disasarkan ke tapak anda serta meningkatkan pengalaman pengguna.

ecommerce website architecture

Keperluan seni bina laman web e-dagang

  • Laman utama adalah bahagian penting dari mana-mana laman web sama ada ia adalah blog atau e-dagang. Halaman ini menerima jumlah trafik yang paling disasarkan dari enjin carian. Itulah sebabnya ia harus mengandungi maklumat yang paling berharga mengenai produk atau perkhidmatan anda dan memberi pengguna pemahaman yang jelas mengenai kategori laman web yang lain. Anda perlu meletakkan laman produk anda sedekat mungkin ke halaman utama anda untuk membawa lebih banyak lalu lintas dan kuasa. Ini adalah peluang yang sempurna untuk memperbaiki navigasi laman anda kerana pengguna perlu mendapatkan maklumat yang diperlukan dalam dua klik. Lebih-lebih lagi, dengan berbuat demikian, anda menunjukkan Google dan enjin carian lain yang beberapa halaman laman web e-dagang anda sangat penting dan kerana fakta itu mereka mudah diakses untuk pengguna.

  • Halaman navigasi peringkat utama

Halaman yang paling penting berikutnya selepas halaman utama anda ialah halaman navigasi tahap utama. Mereka mengandungi majoriti pihak berkuasa laman web anda. Halaman navigasi peringkat utama kedai e-dagang anda mungkin halaman kategori anda. Dengan menstrukturkan laman-laman ini dengan betul, tahap otoriti diluluskan dari laman utama ke halaman kategori pada nilai yang lebih tinggi hanya kerana mereka meletakkan di dekat halaman utama anda yang menghasilkan pihak berkuasa tertinggi. Arsitektur semacam ini memberi anda peluang untuk menyebarkan lalu lintas melalui semua kategori laman web dengan cara yang saksama.

Dalam seni bina laman web e-dagang, halaman paling berkuasa kedua selepas laman utama adalah kategori peringkat utama kedai. Untuk meningkatkan otoritas tapak dan meningkatkan penukaran, Anda perlu menambahkan kandungan yang berkualiti tinggi, unik dan relevan ke halaman tersebut. Dengan berbuat demikian, anda akan dapat meningkatkan otoritas halaman subkategori.

  • Laman subkategori penambahbaikan pihak berkuasa

Sebaik sahaja anda meningkatkan kuasa navigasi tahap utama anda, anda boleh meningkatkan kewibawaan halaman subkategorinya. Untuk mengembangkan kuasa subkategori, anda perlu melaksanakan kaedah seni bina yang sama untuk penambahbaikan halaman kategori. Anda harus meletakkan kandungannya dengan dekat dengan halaman e-dagang utama, menunjukkan bahawa halaman ini bernilai bagi pengguna. Lebih-lebih lagi, saling silang dalam kandungan halaman subkategori mencipta lebih banyak cara untuk pengguna serta untuk bot Google untuk memahami kesalinghubungan dan kesesuaian mereka antara satu sama lain Source .

December 22, 2017