Back to Question Center
0

Saya cuba melakukan SEO organik, tetapi teknik SEO organik saya tidak berfungsi. Apa patut saya buat?

1 answers:

Ia datang tanpa mengatakan bahawa matlamat akhir teknik SEO organik adalah untuk mencapai kemajuan yang mantap dan tahan lama dalam trafik organik. Ia bermakna idealnya apabila satu set teknik SEO organik yang betul digunakan dengan betul, laman web anda akan melihat jumlah pengunjung yang semakin meningkat, dibawa ke laman web anda secara terus dari senarai hasil carian Google (SERPs). Tetapi apa yang perlu dilakukan, apabila ia berlaku bahawa teknik SEO organik yang anda gunakan gagal membawa keuntungan selanjutnya dalam lalu lintas? Sekiranya ia berlaku demikian, di bawah adalah senarai ringkas tindakan untuk anda cuba dan mengatasi keadaan sendiri. Sebelum ini, saya mencadangkan menyemak tapak web anda untuk menerima penalti manual oleh Google

organic seo techniques

. Ia boleh diuji dengan mudah, kerana kebanyakan kalimat seperti ini datang dengan pemberitahuan dalam Konsol Carian Google. Sekiranya ia berlaku bahawa laman web anda sebenarnya telah kehilangan beberapa trafik (baik disebabkan oleh kandungan yang lemah atau tidak unik, spammy, atau skema SEO abu-abu), sebaiknya Anda cepat menyelesaikan masalah ini secepat mungkin.

Memandangkan anda masih kelihatan jelas dari mana-mana penalti manual oleh Google, anda harus memeriksa bahagian-bahagian utama laman web anda, yang menghadapi kejatuhan lalu lintas yang paling teruk. Di satu pihak, jika kejatuhan sebegitu kelihatan kumulatif, kemungkinan besar anda mempunyai masalah dengan kata kunci atau kata kunci khusus yang anda gunakan salah untuk beberapa bahagian laman web anda. Jika tidak, jika jatuh trafik anda kelihatan berkaitan dengan satu laman web tertentu, anda disyorkan untuk memeriksa pautan laman tersebut. Kemungkinan besar teknik SEO organik anda telah berhenti membawa kemajuan yang mantap, terutamanya melalui beberapa pelanggaran backlinking.

Seterusnya, anda harus meneliti persaingan laman web anda, dengan perubahan paling terkini yang boleh berlaku dalam tempoh dua atau tiga bulan yang lalu. Keadaan sedemikian mungkin berlaku sama ada semasa peringkat terawal tempoh pasca permulaan atau jika anda terlibat dalam industri teknologi tinggi atau pembangunan perisian di mana tahap persaingan yang biasa adalah yang paling parah. Pertama sekali, periksa kedudukan carian semasa anda untuk kata kunci utama untuk melihat persis di mana bidang pesaing terdekat anda berjaya memimpin. Mungkin mereka mempunyai kandungan yang pasti lebih baik atau pautan yang lebih berkualiti? Walau bagaimanapun, perhatikan bahawa penalaran yang paling mungkin di sini mungkin agak mudah - pesaing anda mungkin juga baru-baru ini melabur dalam teknik SEO organik mereka sendiri untuk menguasai posisi terdahulu anda. Sekiranya ia berlaku demikian, saya mencadangkan penargetan mengenai tindakan yang lebih baik untuk memenangi persaingan dengan betul dalam bidang semasa anda, atau anda boleh dengan semestinya mempunyai penyelidikan kata kunci yang mendalam untuk memilih kata kunci atau frasa panjang yang lebih spesifik lagi mula mendapat kembali trafik anda.

organic seo

Selepas semua, teknik SEO organik semasa anda boleh kehilangan stim, kerana beberapa sebab lain. Akibatnya, pesaing anda mungkin juga akan memimpin tanpa tujuan mereka sendiri. Dengan cara itu, anda disyorkan untuk kembali ke laman web anda dan mengkaji prestasi mereka dalam bangunan pautan dan kandungan di tempat sekali lagi Source .

December 22, 2017