Back to Question Center
0

Saya mahu memindahkan laman web saya di Google: akan mencari pengoptimuman membantu saya?

1 answers:

Pada masa kini, semakin ramai orang berani melancarkan perniagaan dalam talian mereka kerana mereka mengetahui tentang peluang yang tidak terhingga dalam bidang pemasaran digital. Melakukan perniagaan dalam talian membuat orang bebas dari kerja pejabat yang membosankan, memberi mereka secara kewangan; kebebasan dan keupayaan untuk menetapkan peraturan anda sendiri.

website google search optimization

Walau bagaimanapun, lebih kerap daripada tidak, pemilik laman web mempunyai keputusan yang buruk. Mari kita bayangkan bahawa anda telah membuat laman web yang direka sepenuhnya, menjalankan kempen pengiklanan dan sebagainya. Bagaimanapun, keputusan anda sangat rendah. Pengguna jarang anda tidak berubah menjadi pelanggan. Malangnya, aliran lalu lintas yang rendah bermaksud untuk kedua-dua enjin carian dan pengguna bahawa tapak anda tidak bereputasi. Itulah sebabnya mereka hanya cuba melekat ke tapak lain di niche anda.

Bagaimana untuk membantu pelanggan berpotensi anda mencari tapak anda? Dalam artikel ini, anda akan menemui beberapa kaedah terbukti bagaimana untuk meningkatkan laman web anda pengoptimuman enjin carian Google.

SEO di luar tapak: strategi bangunan pautan

Jus pautan berkualiti dari domain berwibawa berfungsi sebagai undi cadangan dan membuat pengguna, serta bot carian, memberi perhatian khusus ke laman web anda. Backlinks adalah petunjuk yang paling penting yang menentukan kedudukan carian tapak anda. Anda harus memulakan kempen bangunan pautan secepat mungkin kerana ia adalah proses memakan waktu yang memberikan hasil pertama dalam beberapa bulan. Mencari bot memerlukan masa untuk mengurai semua pautan ke tapak anda dan membuat pembetulan kepada algoritmanya.

Dalam bangunan pautan, anda perlu memberikan perhatian khusus kepada kualiti pautan, tetapi tidak kepada kuantiti mereka. Sejumlah besar pautan dari sumber yang berkualiti dan tidak berkaitan kemungkinan akan menurunkan kedudukan anda. Saya menasihatkan anda untuk mengelakkan teknik SEO seperti topi hitam sebagai pembelian pautan dan pertanian pautan. Pautan tunggal dari pihak berkuasa dan sumber yang bereputasi akan memberi anda beberapa manfaat lebih daripada beratus-ratus pautan dari laman web berkualiti satu hari yang berkekalan.

Untuk menjalankan kempen bangunan pautan yang menang, saya nasihatkan membuat blog di mana anda boleh menerbitkan maklumat yang berkualiti yang boleh dikongsi antara satu sama lain. Lebih-lebih lagi, ia adalah idea yang sangat baik untuk melancarkan kepada editor majalah dalam talian terkemuka dan melaksanakan program affiliate yang berbeza.

SEO di tapak: meningkatkan kelajuan memuatkan laman web

Dalam kebanyakan kes, pengguna menjadi kecewa jika mereka perlu menunggu sementara halaman yang mereka perlukan memuatkan tempoh lanjutan. Kemungkinan besar mereka menutup laman web dan teruskan. Peninggalan pengoptimuman kecil ini boleh menyebabkan masalah besar dan membuat anda kehilangan pelanggan anda. Sekiranya tapak anda perlahan, ia tidak akan menjadi tinggi pada enjin carian. Masa laman web yang mencukupi ialah tiga saat. Dengan setiap detik tambahan, kadar pemantul anda semakin meningkat. Itulah sebabnya anda perlu menyemak semula reka bentuk laman web anda dan kod HTML. Webmaster menasihati menghapuskan reka bentuk flash yang memuat perlahan-lahan. Lebih-lebih lagi, anda perlu memudahkan navigasi laman web dan mengalih keluar semua halaman yang tidak tersedia. Anda boleh menyemak masa muat halaman anda dengan alat percuma Google - Ujian Pantas Source .

December 22, 2017