Back to Question Center
0

Apakah asas-asas yang harus saya ketahui untuk memahami SEO sepenuhnya?

1 answers:

Di sini saya akan membincangkan semua asas untuk memahami SEO. Saya percaya bahawa tanpa menyedari sepenuhnya sepuluh fundamental berikut, konsep Pengoptimuman Enjin Carian akan kelihatan seperti bahasa asing kepada kebanyakan kita. Sebelum apa-apa lagi, anda perlu mengkaji peraturan tatabahasa terasnya, dan kemudian hanya meneruskan dengan menambahkan lebih banyak perbendaharaan kata untuk mencuba sendiri dalam perbualan sebenar. Misi saya di sini adalah untuk menunjukkan kepada anda landasan yang betul untuk menguasai asas-asas pemahaman SEO sepenuhnya. Dengan cara itu, anda akan dapat mula bergerak ke arah melaksanakan strategi pengoptimalan carian hidup anda untuk akhirnya melihat tapak web anda memanjat di atas hasil carian Google.

understanding seo

Pengoptimuman Enjin Carian di Dalam

Bayangkan anda telah mempelajari bahasa asing tanpa pendekatan yang jelas. Ya, anda boleh belajar banyak masalah, tetapi tanpa asas yang kukuh, anda juga boleh menghafal kamus utama sehingga kepala anda penuh. Dan tentu saja, tidak ada pembelajaran seperti itu. Kebenaran yang sama adalah mengenai memahami SEO, asas tapaknya menjadi lebih tepat. Jadi, sebelum apa-apa lagi, anda perlu membina laman web yang mantap, bermula dari asasnya, yang harus dibina dengan komponen utama di tempat berikut: pengekodan pelayan yang responsif, URL yang dioptimumkan dan struktur bahagian, peta laman untuk merayap dan hidup lebih baik aksesibiliti pengguna, senibina yang betul untuk menghubungkan dalaman, dan kandungan berkualiti tinggi dengan tulisan unik yang memberikan nilai sebenar kepada pengguna langsung.

Jangan bimbang, tidak kira bagaimana keadaan yang mengecewakan ini kelihatan pada pandangan pertama. Sekiranya ia berlaku bahawa anda merasa frustrasi dengan memahami SEO dari asas-asasnya, saya sangat menyarankan meminta audit pakar dari pemaju web yang memenuhi syarat. Jangan lewatkan langkah ini atau simpannya. Jika tidak, anda tidak akan mendedahkan potensi ranking sebenar anda di Google. Audit awal akan mengambil pakar tidak lebih daripada 3-5 jam. Dengan cara itu, pastikan untuk memulakan memahami SEO dengan landasan batu yang kokoh, anda akan dapat bergantung dari awal lagi.

Kandungan halaman

Apa yang anda perlukan di sini adalah untuk meneruskan akaun anda di Google Analytics untuk memeriksa laman prestasi halaman laman web anda mengikut halaman. Sebaik sahaja anda mengesan beberapa keuntungan trafik yang lemah, laman web tersebut biasanya akan memerlukan pembetulan cepat. Selalunya terdapat pendua, kadang-kadang tidak sepadan dengan sepenuhnya namun kandungan halaman yang tidak perlu yang menyakitkan kedudukan laman web. Menghilangkan kandungan yang serupa atau kadang-kadang diklonkan sekali dan untuk semua. Malah, Google sering mengiktiraf isu kandungan seperti aktiviti manipulatif semata-mata, i. e. , dengan serta-merta meletakkan kemajuan peringkat anda ditunda.

seo tips

Tag tajuk

. Memahami asas-asas SEO di sini bermakna mengambil keputusan yang baik tentang apa kata kunci yang relevan untuk dimasukkan ke dalam tag tajuk. Meletakkannya dalam bahasa Inggeris biasa, tetapkan fokus utama anda pada produk atau perkhidmatan yang anda semunasabahnya dijangka menjadi penjual terbaik, i. e. , dengan potensi penjanaan pendapatan yang tertinggi buat masa ini. Walau bagaimanapun, jika anda terlibat dalam perniagaan setempat, pastikan untuk membenamkan tag tajuk anda dengan nama bandar yang syarikat anda beroperasi terutamanya. Hanya satu fakta yang sejuk untuk anda - lebih separuh daripada perniagaan tempatan cuba untuk berpangkat di seluruh negara, bukannya pertaruhan di niche pasaran domestik mereka dekat.

Backlinks

Bawa balik kerana diberikan - backlinks berkualiti (bukan kuantiti!) Adalah antara unsur utama algoritma carian yang digunakan oleh Google untuk membuat peringkat akhir keputusan. Isu utama di sini adalah memahami definisi SEO mengenai pautan balik dan kepentingannya untuk otoritas domain anda. Oleh itu, backlink mengikut definisi adalah pautan hiper di suatu tempat di Web yang menunjukkan jalan ke laman web anda. Seterusnya, pihak berkuasa domain anda adalah metrik tapak web teras yang diukur dengan maksimum 100 mata. Pihak berkuasa domain digunakan oleh Google untuk membandingkan laman web dan akhirnya memutuskan tempat untuk meletakkan mereka dalam hasil carian. Apa yang anda perlukan di sini hanya memberi tumpuan kepada membina backlink kualiti sahaja. Sekali lagi - melupakan kuantiti mereka, kerana apa-apa cuai atau, Allah melarang, pautan balik yang ditawarkan secara pukal boleh merosakkan sepenuhnya kuasa domain anda oleh penalti ranking Google. Dengan cara itu, untuk mendapatkan SEO pemahaman yang mendalam, iaitu subjek membuat backlinking berkualiti dan menjejaki kemajuan anda, saya cadangkan melayari untuk sebarang alat yang terbukti menggunakan tersedia dalam akses terbuka untuk membantu anda menyelesaikan tugas.

Memahami SEO secara tempatan

Berikut adalah titik terakhir perbincangan kami sekarang. Saya percaya bahawa pemahaman SEO di peringkat tempatan dan memimpin pasaran khusus serantau adalah tugas pertama yang harus anda selesaikan sepenuhnya dalam perjalanan menuju kejayaan yang lebih luas dalam skala nasional atau bahkan global. Maksud saya di sini bahawa matlamat utama saya adalah mengembangkan kedai web saya ke dalam perniagaan dalam talian drop-addressing kepada setiap pelanggan berpotensi di seluruh dunia).

Dalam apa jua keadaan, peringkat pertama membuka jalan kepada kejayaan yang menakjubkan ini menguasai pasaran tempatan anda. Kebanyakan kita mungkin tertanya-tanya - bagaimana orang-orang yang berjaya mengatasi semua pesaing tempatan kini dipaparkan di bahagian atas carian tempatan untuk kata kunci yang berkaitan? Perkara itu adalah bahawa bahagian singa hasil yang sangat meyakinkan ini semua berasal dari yang sama - paling biasa, mereka datang dari halaman web peribadi yang dikenali sebagai Google My Business. Jadi, jika laman web anda masih hilang peluang yang sangat baik ini, inilah beberapa perkara untuk anda lakukan sekarang, tanpa berlengah-lengah. Lawati halaman Perniagaan Saya di Google Anda sendiri dan semak dua kali semakan berikut:

  • periksa maklumat perniagaan NAP anda (nama, alamat, telefon) untuk konsistensi;
  • bertindak secara proaktif dan berfikir tentang strategi utama anda dengan semakan yang tepat pada masanya;
  • semak semua foto perniagaan anda dan pastikan semuanya benar dan terkini;
  • menghidupkan pilihan pemesejan pelanggan untuk membiarkan audiens sasaran anda meninggalkan maklum balas anda;
  • kerja di senarai anda untuk mendapatkan kategori utama anda sejajar dengan produk atau perkhidmatan yang anda berurusan.

basic seo

Melakukannya, lihat lebih banyak wawasan berguna di halaman Perniagaan Saya di Google untuk meninggalkan lawan setempat anda jauh di belakang. Malah, ciri ini entah bagaimana masih diabaikan oleh terlalu banyak pemilik perniagaan dalam talian. Jadi, kenapa anda tidak mempunyai kelebihan penting ini? Cukup perhatikan senarai anda tepat pada waktunya, dan nikmati kemajuan peringkat tempatan anda, selalu dikonfirmasi dengan terus meningkatkan metrik Source .

December 22, 2017