Back to Question Center
0

Adakah terdapat jenis tertentu atau kandungan gaya yang boleh mendapatkan ranking enjin carian yang lebih baik?

1 answers:

Pada masa ini, kualiti kandungan adalah lebih daripada satu isu penting, kedua-duanya untuk pengalaman yang besar, mesra pengguna dan kedudukan enjin carian yang lebih baik. Algoritma penilaian baru-baru ini diperbaiki oleh Google sekarang tidak memberi ruang untuk menyalahgunakan bangunan pautan, melampaui kata kunci, atau teknik manipulasi lain yang digunakan untuk menunjukkan hasil yang cukup baik. Tetapi masa-masa berlalu lama dahulu. Hari ini, mungkin laman web tidak dapat bertahan tanpa kandungan berkualiti yang memberikan nilai sebenar kepada pengguna. Itulah sebabnya persoalannya sangat besar dan sangat kritikal - apa jenis kandungan yang perlu anda dapatkan untuk mendapatkan ranking enjin carian yang lebih baik? Nasib baik, saya mendapat beberapa cadangan yang bagus untuk membantu anda dengan itu. Nah, mari lihat mereka satu demi satu.

better search engine ranking

Berkualiti Tinggi

Sekali lagi, kualiti adalah HARUS untuk kandungan anda. Mengabaikan tugas ini untuk laman web anda tidak akan membawa ranking enjin carian yang lebih baik. Hanya ambil begitu sahaja. Tetapi apakah yang dimaksudkan dengan kandungan berkualiti selepas semua? Paling umum, apabila pakar kandungan mengatakan "tulisan berkualiti" itu bermakna sekeping data teks yang sangat penting, memberikan nilai yang banyak kepada audiens sasaran pembaca. Jadi, untuk berjaya dalam tugas ini, saya mengesyorkan untuk membangunkan pemahaman yang lebih mendalam tentang pelawat berpotensi anda, niat mereka, keperluan, tabiat, dan kepentingan teratas. Seterusnya, pastikan anda mempunyai daya tarikan maksimum, anda perlu mengenal pasti kata kunci yang tepat untuk kandungan anda. Melakukannya, saya cadangkan memilih alat yang tepat untuk pemeriksaan Kata Kunci Penyelidikan dan SEO, daripada menggunakan SERPs Google untuk meneka kata kunci apa yang akan diambil atau untuk menghilangkan. Itu tidak akan cukup, hanya menghadapinya.

Mesra Pengguna

Seterusnya, bekerja pada kandungan berkualiti tidak pernah lupa anda membuatnya untuk orang sebenar, bukan mesin. Saya bermaksud meletakkan tumpuan yang kuat terhadap aspek teknikal SEO semata-mata (seperti ketumpatan kata kunci) tidak akan memacu halaman anda untuk mendapatkan kedudukan enjin carian yang lebih baik. Ya, pengoptimuman teknikal masih penting, tetapi cuba untuk tidak memikirkannya apabila membuat kandungan yang mesra pengguna. Oleh itu, tidak perlu mempunyai artikel terlalu lama atau menuliskannya dengan ayat yang terlalu rumit. Hanya cuba memberikan gambaran yang besar dalam kata-kata mudah. Juga, sangat baik untuk menjadikan kandungan halaman tipikal anda berwarna dengan beberapa maklumat menarik dan menarik, seperti podcast, maklumat grafik, video, imej, atau kandungan visual lain yang menjadikan kandungan anda sangat baik untuk dibaca. Akhirnya, kami akhirnya dapat memberi perhatian yang cukup kepada beberapa aspek teknikal SEO untuk membuat kandungan anda diiktiraf oleh enjin carian juga. Pertama sekali, anda HARUS mempunyai versi mudah alih penalaan laman web anda, seperti sekarang Google memberikan keutamaan ke atas pengalaman pengguna mudah alih, sekali dan untuk semua. Kedua, pastikan ada sitemap untuk membantu merangkak robot dengan navigasi lebih mudah melalui halaman anda, menghasilkan pengindeksan yang lebih baik dan dengan itu kedudukan yang lebih tinggi dalam SERPs. Pada akhirnya, jangan lupa untuk memberi perhatian yang cukup kepada aspek teknikal asal pengoptimuman carian, seperti kelajuan pemuatan halaman, metadata (seperti tajuk, URL, coretan dan penerangan), dan, tentu saja, pautan dalaman anda Source .

December 22, 2017