Back to Question Center
0

Petua mudah bagaimana untuk membuat halaman arahan SEO yang mesra?

1 answers:

Bukan tugas mudah untuk menukarkan lalu lintas carian sejuk. Pada masa kini, setiap pengguna yang memasuki pertanyaan tertentu di Google menerima pelbagai besar laman web yang berkaitan dengan niche yang semuanya cuba melibatkannya untuk kekal. Pilihan besar ini telah mempersulit proses promosi perniagaan online. Beberapa pedagang dalam talian meninggalkan di pagar pagar tanpa keuntungan atau keuntungan kecil dari perniagaan dalam talian mereka. Untuk mengelakkan kesilapan dari awal lagi, anda perlu belajar cara membuat halaman pendaratan dengan cara yang terbaik. Jika anda tidak mahu pengguna hanya melawat halaman anda, anda perlu membuatnya mengambil tindakan sebaik sahaja ia datang ke halaman anda. Itulah sebabnya anda perlu membuat halaman pendaratan anda mudah digunakan dan menarik.

Dalam artikel ini, anda akan menemui beberapa kaedah kerja yang boleh menjadikan laman pendaratan anda baik ditukar dan mesra SEO.

Mesti mempunyai elemen halaman pendaratan

  • Panggilan untuk bertindak

halaman pendaratan yang dibuat. Pelanggan berpotensi anda perlu menerima panduan yang jelas tentang apa yang perlu mereka lakukan dan mengapa betul-betul produk atau perkhidmatan anda boleh membantu mereka untuk hidup dengan lebih baik. Melalui isyarat panggilan kepada tindakan, anda memberitahu pelawat laman web anda apa yang perlu dilakukan. Sebagai contoh, "kedai sekarang," "pesanan," "hubungi sekarang," "melanggan" dan sebagainya.

Isyarat panggilan ke tindakan ini akan memindahkan pelawat laman web anda di sepanjang corong penukaran anda. Itulah sebabnya anda harus memberi mereka bimbingan yang jelas dan tepat apa yang perlu dilakukan seterusnya di laman web anda. Ia tidak dinasihatkan untuk meletakkan banyak panggilan untuk bertindak pada halaman pendaratan anda, anda mungkin mengalih perhatian pengguna dari maklumat utama. Pastikan butang panggilan anda bertindak dipaparkan sekurang-kurangnya sekali di daerah visual, nampaknya di tengah-tengah halaman dan kelihatan seperti. Sekiranya kandungan anda diletakkan di bawah lipatan, ulangi sekali lagi panggilan anda ke butang aksi.

  • Tawaran

Secara umum, tawaran adalah apa yang anda berikan kepada pelanggan anda sebagai pertukaran untuk mendapatkan mereka untuk melakukan apa yang anda mahu. Cadangan yang pasti adalah bahagian yang tidak dapat dinafikan dari mana-mana halaman pendaratan. Cadangan anda akan membuat keputusan pembelian pelanggan anda. Ia mungkin dalam bentuk diskaun, percubaan percuma, versi produk percuma, kertas putih, atau hadiah. Untuk menarik pelawat tapak anda lebih jauh ke corong penukaran, anda perlu menarik pengguna dengan proposisi unik yang menjadikan sumber anda lebih baik daripada pesaing niche pasaran anda. Dengan berbuat demikian, anda menerima peluang untuk menunjukkan kepada pelanggan berpotensi betapa pentingnya perkhidmatan anda dan bagaimana mereka dapat memanfaatkannya. Sebagai contoh, agensi perunding boleh memberi pengguna perundingan percuma yang pertama, iaitu, pada kenyataannya, mesyuarat untuk menggambarkan bagaimana orang boleh mendapat manfaat daripada bekerjasama dengan syarikat ini Source .

December 22, 2017