Back to Question Center
0

Bagaimana kedudukan ranking enjin carian yang tinggi dalam pengoptimuman?

1 answers:

Malangnya, tidak ada penjelasan ringkas tentang kemajuan sebenar dalam kedudukan enjin carian tinggi dan kerja pengoptimalan yang biasanya diperlukan untuk menyelesaikan tugas. Masalahnya ialah bahawa Google menggunakan lebih daripada 200 faktor yang berbeza ketika memutuskan untuk memberikan kedudukan kedudukan untuk setiap laman web yang terdapat di Internet. Selain itu, faktor membuat keputusan yang dimasukkan ke dalam algoritma carian utama Google sentiasa berubah dengan setiap kemas kini algoritma berulang. Ini bermakna trend semasa untuk mencapai kedudukan enjin carian tinggi dan rancangan tindakan pengoptimuman yang diperlukan adalah tidak setanding dengan barangan kerja yang sama, contohnya, menggunakan sesuatu kira-kira lima tahun yang lalu. Jadi, mari pastikan kita mengikuti teknik SEO yang sah, sekurang-kurangnya untuk merasa yakin terhadap apa-apa pelanggaran SEO yang mungkin muncul. Hanya kerana kebanyakan mereka akan dihukum dengan kemajuan peringkat laman web anda, selain daripada notis singkat.

Di bawah saya akan menyenaraikan faktor-faktor utama untuk mencapai ranking enjin carian yang tinggi, dengan kerja-kerja pengoptimuman yang paling mungkin diberikan oleh Google. Pertama sekali, setiap enjin carian (serta Google sendiri) suka kandungan laman web berkualiti tinggi. Kedua, usaha pembinaan pautan semulajadi juga boleh berfungsi sebagai isyarat ranking yang kuat. Pada akhirnya, terdapat beberapa faktor penambahan tambahan yang harus dipertimbangkan juga.

Pengoptimuman pada halaman

Proses pengoptimuman di halaman merangkumi gabungan kandungan teks halaman web (teks yang kelihatan), serta imej, video, dan apa-apa fail media lain. Pada tahap subgrade kerja di halaman umum adalah elemen asas metadata seperti tag tajuk dan deskripsi.

  • Kandungan di halaman harus ditulis secara semula jadi, jika tidak dalam cara yang mesra pengguna (tulisan teks yang unik, jumlah yang disyorkan adalah kira-kira 1000 perkataan). Pada masa yang sama, setiap kandungan halaman harus kaya dengan kata kunci dan frasa yang relevan untuk menunjukkan enjin carian laman web anda sepadan dengan topik penuh.
  • Metadata biasanya dirujuk kepada tajuk H1, H2, H3, perenggan, tag Alt dan huraian. Setiap elemen meta harus tepu dengan kata kunci seperti kandungan asal yang lain, manakala cadangan yang paling masuk akal untuk mendapatkan kedudukan enjin carian tinggi adalah pendekatan pengoptimuman seimbang. Maksud saya di sini mengekalkan ketumpatan kata kunci yang tepat, pada masa yang sama namun tanpa perlu ekstrem. Jika tidak, kandungan di halaman anda boleh menjadi "tersisih" dengan kata kunci.

Bangunan Link Asli

Pautan Kualiti adalah salah satu aspek yang paling penting dalam ranking enjin carian tinggi dan sasaran pengoptimuman juga. Selain itu, bangunan pautan semulajadi adalah usaha yang mencabar dan memakan masa. Bagaimana ia berfungsi? Enjin carian mempertimbangkan pautan berkualiti yang menyambungkan halaman kandungan berkualiti anda dengan laman web yang lain dikenali sebagai isyarat kedudukan positif. Hanya kerana Google percaya laman web anda mesti dipercayai di kalangan pengguna, oleh itu ia layak khalayak yang lebih luas dan ranking yang lebih tinggi dalam hasil carian. Faktor carian tambahan

Selebihnya faktor penentu adalah faktor penentu yang lebih kecil lagi yang masih penting untuk ranking yang baik di dalam senarai carian Google

quality seo keputusan. Hanya memberi perhatian yang cukup kepada yang berikut: kelajuan memuatkan halaman, memberikan keutamaan yang munasabah kepada HTTPS melalui protokol HTTP konvensional, dan sentiasa mengesan CTR sebagai metrik teras untuk pengalaman pengguna yang baik). Saya mengesyorkan agar mereka digabungkan dengan impak positif maksimum pada kedudukan anda Source .

December 22, 2017