Back to Question Center
0

Bagaimana untuk menjalankan SEO di seluruh dunia?

1 answers:

Tujuan utama jumlah terbesar pemilik laman web adalah untuk menjangkau khalayak antarabangsa dan mengembangkan kehadiran perniagaan dalam talian mereka. Peluang terbaik untuk mempromosikan perniagaan dalam talian anda di seluruh dunia adalah untuk melaksanakan proses pengoptimuman enjin carian global. Ia menyediakan cara yang kos efektif untuk mengembangkan penonton sasaran anda dan mencapai pasaran asing.

Terdapat banyak elemen yang perlu anda pertimbangkan untuk strategi SEO di seluruh dunia yang berjaya. Adalah penting untuk merealisasikan apa yang diperlukan untuk merancang sumber daya anda dengan cekap dan membina strategi dengan masa dan skop yang diperlukan.

seo worldwide

Dalam artikel ini, kita akan melalui beberapa tahap asas proses pengoptimuman enjin carian global.

  • Penyelidikan

Pada peringkat awal kempen pengoptimuman antarabangsa anda, anda perlu menjalankan pasaran yang komprehensif penyelidikan. Ia akan membantu anda menilai potensi setiap pasaran global serta memberi anda peluang untuk menetapkan sasaran anda.

Anda perlu mengenal pasti situasi perniagaan semasa anda di pasaran dalam talian, periksa berapa banyak lalu lintas yang anda terima dari negara yang berbeza dan kadar penukaran anda. Dengan bantuan Google Analytics, anda boleh menyemak lalu lintas apa yang datang dari setiap negeri dan bahasa ke tapak anda. Selain itu, adalah penting untuk mengetahui istilah carian yang menarik keterlihatan carian dan trafik yang disasarkan untuk setiap pasaran antarabangsa yang dikenalpasti. Anda perlu memberi perhatian kepada kadar klik dan penukaran pelawat laman web yang datang dari setiap pasaran antarabangsa teratas. Data ini boleh didapati dalam laporan geo di bawah seksyen penonton. Metrik kualiti ini akan membantu anda mengenal pasti pasaran global semasa anda yang mana anda boleh mempromosikan perkhidmatan atau produk anda serta menyemak kelakuan pelawat laman web antarabangsa anda saat ini.

  • Potensi carian organik antarabangsa
  • Pada peringkat kedua apabila anda telah membezakan negara-negara teratas anda dan mempertimbangkan pasaran sasaran anda, sudah waktunya menilai potensi setiap negara teratas. Untuk mengakses potensi anda, anda perlu menjalankan penyelidikan kata kunci. Anda perlu mencari istilah carian yang relevan yang digunakan sebagai pertanyaan oleh pengunjung laman web luaran anda. Lebih-lebih lagi, anda perlu menilai volum carian organik untuk istilah carian dan tahap persaingan dalam satu pasaran asing. Maklumat kedudukan semasa anda untuk istilah carian ini akan membantu anda untuk menilai dan meningkatkan potensi carian organik global anda. Untuk mendapatkan data berharga ini, anda boleh melaksanakan alat berikut - Semalt Auto SEO, Google Keyword Planner atau SimilarWeb.

    • Penargetan

    Jadi anda telah memperoleh data penyelidikan yang menunjukkan dari mana negara dan pasaran asing anda menerima lalu lintas organik dan kata kunci yang digunakan pelanggan antarabangsa untuk mencari tapak anda. Sekarang, sudah tiba masanya untuk menyasarkan negara-negara yang tidak mempunyai jumlah carian yang mencukupi. Anda juga boleh menumpukan bahasa jika anda perhatikan bahawa jumlah lalulintas adalah rendah ketika menilai setiap pasaran asing secara mandiri. Ia akan membolehkan anda untuk mendapatkan lalu lintas yang disasarkan dari semua pasaran antarabangsa dan berpindah ke pendekatan yang sesuai dengan negara sasaran Source .

    December 22, 2017