Back to Question Center
0

Adakah Perniagaan Kecil Perlu Pemasaran Enjin Carian?

1 answers:

Pemasaran enjin carian (atau SEM) memainkan peranan penting dalam strategi pemasaran dalam talian yang berjaya. Sudah terbukti berkali-kali bahawa SEM adalah pilihan yang sempurna untuk perniagaan kecil yang matlamat utamanya adalah untuk meningkatkan keterlihatan laman web mereka dalam SERPs. SEM memberi tumpuan kepada membawa prospek anda terus ke sumber anda melalui Google, Yahoo, Bing dan enjin carian utama yang lain.

Apa yang hebat tentang SEM ialah bahawa bentuk pemasaran Internet ini lebih murah daripada teknik pemasaran luar talian yang paling tradisional. SEM berkesan melindungi dan memperluaskan kehadiran dalam talian perniagaan kecil dengan menargetkan pelanggan berpotensi tepat ketika mereka mencari jenis barang yang disediakan oleh perusahaan Anda.

small business search engine marketing

Komponen Pemasaran Enjin Carian

Tidak menghairankan bahawa pemasaran enjin carian untuk perniagaan kecil berfungsi paling baik apabila memerlukan pendekatan yang komprehensif. Pakar-pakar SEM mengesyorkan bahawa anda memasukkan semua unsur-unsur berikut dalam strategi pemasaran enjin carian anda:

 • Search Engine Optimization (atau SEO): Memberi penempatan lebih baik ke laman web yang Google menganggap relevan dan berwibawa. Apabila dilaksanakan dengan betul, SEO meningkatkan peluang anda untuk mencari apabila prospek mencari produk atau perkhidmatan yang serupa dengan anda.
 • Pengiklanan Bayar Per Klik: Membenarkan pemilik perniagaan membeli iklan di Google berdasarkan frasa utama yang dipilih dengan teliti. Yuran yang anda bayar biasanya ditentukan oleh berapa kali pengguna web mengklik pada iklan anda.
 • SEO Tempatan: Membawa lalu lintas melalui pencarian berasaskan lokasi. Meningkatkan lalu lintas tapak anda dan menghubungkan anda dengan prospek tempatan yang lebih layak melalui penargetan geografi.
 • Pengurusan Reputasi: Memantau kehadiran media sosial anda, termasuk ulasan dalam talian di platform yang berbeza, jawatan blog, tweet dan rangkaian sosial lain. Manfaat perniagaan kecil dengan membetulkan maklumat tidak tepat. Mengambil langkah untuk memastikan pelanggan berasa terdengar. Adalah penting bahawa anda bertindak balas dengan sewajarnya dan menggalakkan pelanggan anda membuat ulasan yang setia.

small business seo

Bagaimana Perniagaan Kecil Manfaat Daripada Marketing Search Engine?

Enjin carian telah berkembang dengan pesat sejak bertahun-tahun, dan begitu juga dengan SEM yang berkesan. Pada masa kini, sejumlah besar pautan ke sumber sumber anda kurang daripada kualiti pautan tersebut. Cerita panjang pendek, laman web yang menghubungkan ke sumber anda haruslah bernilai bagi perniagaan anda dan juga dihormati dalam industri perniagaan anda. Untuk perniagaan hartanah, pautan dari laman web ini untuk agensi insurans yang popular, misalnya, membawa lebih banyak berat daripada pautan dari blog fesyen atau laman web dengan kandungan spammy.

Terdapat pelbagai cara bagaimana anda boleh meningkatkan kualiti pautan anda. Pakar Semalt mengesyorkan agar anda berpegang kepada yang berikut:

 • Menjana kandungan yang segar dan berguna secara tetap, sama ada artikel, jawatan blog, kajian kes, kertas putih atau video penjelasan;
 • Memasukkan kata kunci secara semulajadi dalam kandungan;
 • Membuat kandungan anda boleh dibagikan;
 • Memanfaatkan hubungan dengan syarikat tempatan untuk mendapatkan backlink dari laman web mereka;
 • Mencipta laman sumber tempatan yang menyediakan maklumat tentang perniagaan kecil atau peristiwa di kawasan anda, supaya laman-laman lokal lain akan dihubungkan ke laman web laman web anda. Jika anda ingin memastikan bahawa orang mencari laman web anda dengan cepat apabila mereka memerlukan produk atau perkhidmatan anda, maka anda lebih baik mempertimbangkan pemasaran enjin carian

  Source .

December 22, 2017