Back to Question Center
0

Apakah cara terbaik untuk SEO di halaman untuk kedai dalam talian?

1 answers:

Sebelum kita mula mencari cara terbaik untuk mengendalikan SEO di laman web untuk kedai dalam talian, mari kita lihat dengan ringkas. Pertama sekali, terdapat dua sfera Search Engine Optimization. Off-page SEO bermaksud semua tindakan yang anda ambil di tempat lain di laman web lain untuk meningkatkan ranking anda (bangunan pautan, blogging tetamu, membuat jawatan di forum dan platform sosial lain). Memandangkan SEO di halaman untuk gedung dalam talian, khususnya, anda perlu bekerja dengan tepat di halaman anda untuk dianugerahkan kedudukan lebih tinggi dalam SERPs Google.

seo for online store

Paling umum, apa-apa cara di luar halaman SEO harus didahului oleh kerja-kerja pengoptimalan carian di halaman. Dan persoalan anda adalah sangat munasabah, kerana selalu ada keutamaan yang tepat untuk melengkapkan SEO di halaman untuk kedai dalam talian secepat mungkin. Hanya untuk membuat Google memaparkan tapak web anda secara langsung di hadapan khalayak sasaran anda. Lagipun, matlamat utama pengoptimuman carian pada halaman adalah untuk membantu Google memahami setiap elemen halaman web anda, seperti kandungan itu sendiri, imej, tajuk, dll.

Dengan cara itu, sudah tiba masanya untuk mempunyai beberapa petua asas dan memulakan SEO di halaman untuk kedai dalam talian. Berikut adalah asas-asas yang harus dilakukan terlebih dahulu dan utama:

  • Kata Kunci Sasaran

Sebelum apa-apa lagi, kata kunci yang betul. Dengan cara itu, pilih bukan sahaja kata kunci yang paling relevan tetapi masih kurang kompetitif dan frasa utama yang bakal berpotensi untuk dimasukkan ke dalam bar carian Google. Sebaik sahaja anda telah membuat senarai utama kata kunci, kami akhirnya boleh meneruskan dengan menggunakannya untuk SEO di halaman untuk kedai online anda.

  • Kandungan Penulisan

Seterusnya pengoptimuman kandungan anda, dan tidak begitu rumit seperti yang anda fikirkan. Ingatlah bahawa anda bekerja dengan manusia yang sebenar, bukan enjin carian seperti Google sendiri. Oleh itu, pastikan tulisan kandungan anda semulajadi dan mesra pengguna. Juga, jangan sekali-kali menetapkan kata kunci sasaran secara rawak, dan jangan sekali-kali menyalahgunakannya melampaui isi kandungan halaman anda hanya untuk mengekalkan ketumpatan kata kunci.

  • Kandungan visual

Setelah kandungan teks anda dijaga dengan baik, sudah waktunya untuk memberikan perhatian yang lebih tepat kepada kandungan halaman web visual anda. Perkara itu bukan Google sendiri, atau seluruh enjin carian (seperti Bing, atau Yahoo) tidak dapat "membaca" atau "memahami" imej atau mungkin item yang dirujuk ke grafik. Oleh itu, berurusan dengan SEO di halaman untuk gedung dalam talian jangan lupa untuk menulis beberapa teks Alt Text deskriptif unik untuk setiap imej yang dihoskan pada halaman web anda. Melakukannya, setiap elemen grafik katalog anda atau penyenaraian ketersediaan akan diindeks dengan baik oleh enjin carian. Selain itu, itu akan menjadi cara terbaik untuk memasukkan beberapa kata kunci, nama jenama, atau label produk anda juga.

  • Pengoptimuman Mudah Alih

Akhirnya, mencuci kedai dalam talian dengan pengoptimuman mudah alih. Maksud saya di sini bahawa anda harus sentiasa ingat bahawa menyediakan pengalaman pengguna yang mudah alih mudah alih yang sangat baik adalah antara keutamaan anda. Bukan sahaja lebih daripada separuh daripada pembeli berpotensi anda mencari di telefon pintar dan tablet, tetapi kerana Google menganugerahkan kedudukan yang jauh lebih tinggi dalam SERPs untuk respons respons mudah alih yang baik. Oleh itu, pastikan anda mengoptimumkan dalam talian anda dengan mudah untuk peranti mudah alih. Pengoptimuman mudah alih adalah MESTI Source .

December 22, 2017