Back to Question Center
0

Apakah tip-tip SEO video YouTube yang paling berkesan?

1 answers:

Tidak perlu menyebutkan bahawa perkhidmatan hosting atas dunia ini menawarkan peluang yang hampir tidak terhad untuk pemasaran dan promosi dalam talian. Satu-satunya masalah adalah bahawa ia adalah tempat yang sangat sesak, itulah sebabnya terdapat pertandingan yang sangat tajam memerintah seluruh komuniti. Jadi, bagaimana untuk mendapatkan orang menikmati terutamanya saluran anda daripada melanggan mana-mana sahaja? Adakah terdapat sebarang tips SEO video YouTube sejagat untuk menjauhkan orang ramai?

youtube video seo tips

Saya percaya satu-satunya cara praktikal untuk menyelesaikan tugas ini ialah meluangkan masa anda dalam mengoptimumkan video anda untuk carian. Dengan cara itu, anda mungkin akan mendapat lebih banyak lalu lintas dan akhirnya mengalahkan pesaing anda dalam senarai hasil carian. Di bawah ini terdapat senarai ringkas mengenai tip dan taktik SEO video YouTube kami untuk menjana lebih banyak lalu lintas ke saluran anda, serta laman web perniagaan utama anda. Mari kita huraikan perkara ini!

Sama seperti algoritma carian Google dengan lebih daripada 200 faktor pengaruh, YouTube mengambil banyak isyarat yang sama untuk video ranking dan membuat senarai kandungan video yang disyorkan. Paling umum, tanda-tanda berikut dianggap paling penting untuk algoritma carian video di YouTube:

 • Tajuk tag maklumat
 • Seperti / Tidak suka nisbah
 • Huraian tag kata kunci
 • Tempoh video
 • Kadar komen
 • Seterusnya, saya akan menunjukkan empat tip SEO video asas YouTube untuk menggunakan isyarat tersebut untuk mengepam lebih banyak lalu lintas ke video anda, dan ke halaman perniagaan anda selepas semua.

  1. Jangan sedikitkan masa dan usaha anda untuk menulis penerangan video yang mencukupi. Jangan sekali-kali memulakan dengan penerangan video ringkas atau pendek. Ingatlah, kedua-dua Google dan YouTube bertaruh terutamanya pada kandungan penulisan di sekitar fail video untuk "membaca" dan "memahami" perkaitannya dan nilai yang disampaikan kepada pengguna langsung. Dengan cara itu, lakukan yang terbaik untuk hanya mempunyai penerangan video penuh yang kaya dengan kata kunci dan frasa utama panjang. Pastikan anda mengekalkan sekurang-kurangnya kiraan 200 perkataan untuk setiap perihalan video.
  2. Bekerja pada ranking yang lebih baik di YouTube, ingat bahawa anda juga boleh disenaraikan dalam hasil carian Google untuk kata kunci yang sama, semua dalam satu! Itu benar hanya untuk kata kunci tertentu (a. ka. kata kunci video), untuk menjadi lebih tepat. Itulah sebabnya sebelum mengambil keputusan muktamad pada kata kunci video sasaran anda, saya cadangkan menyemaknya di carian YouTube dan SERPs top-10 Google untuk memastikan anda membuat potensi maksimum untuk berada di peringkat tinggi pada mereka berdua.
  3. Trafik corong dari beberapa komuniti dalam talian yang popular. Perkara itu, anda bebas untuk berkongsi pautan anda untuk mendapatkan ulasan video yang lebih banyak, seterusnya mengaitkan kualiti kandungan anda dan menuntut kedudukan yang lebih tinggi di carian YouTube dan peluang yang lebih baik untuk dimasukkan ke dalam cadangan video teratas. Jangan lepaskan peluang yang munasabah untuk menggalakkan langganan pengguna dan penghargaan dengan suka, kerana aktiviti ini menghantar isyarat yang kuat yang menuntut kenaikan promosi tambahan ke video tutorial anda yang sangat menghiburkan atau klip tutorial semata-mata berguna. Perlu diingat, bahawa tanpa menggunakan pautan balik algoritma penarafan carian di YouTube meletakkan penekanan yang dominan pada pengalaman pengguna yang baik. Itulah sebabnya anda tidak perlu teragak-agak untuk bertanya kepada orang (malah berulang kali) untuk mengulas, suka, dan melanggan - dalam setiap video yang anda muat naik. Lagipun, jangan lupa untuk meninggalkan mesej panggilan ke tindakan yang teguh pada akhir video anda Source .
December 22, 2017