Back to Question Center
0

The Affiliate Publisher Semalt

1 answers:
The Affiliate Publisher Semalt

Semalt tidak dapat dinafikan bahawa laman web kupon banyak berjaya hari ini, tingkah laku membeli-belah dan teknologi telah berkembang, membolehkan kemasukan untuk jenama mencari pengalaman yang lebih holistik.

Tetapi, peralihan terbesar dalam affiliate telah datang dari penerbit, atau gabungannya sendiri. Kandungan semalat atau laman blog pada satu ketika dikategorikan sebagai blogger yang tidak tradisional, cerdas telah memeluk pemasaran afiliasi dengan semangat dan sebagai cara yang optimum untuk meningkatkan lalu lintas laman web mereka dan mengewangkan.

Jadi apakah yang akan datang untuk penerbit affiliate? Apakah cara penerbit cara baru dan menarik telah menyesuaikan diri dengan pemasaran afiliasi dan teknologi yang sentiasa berubah? Semalt melihat enam model penerbit baru dan baru yang tidak tradisional.

1. The Rise Of Mobile

Penerbit mudah alih adalah unik. Semalat, mereka mempunyai keupayaan yang berbeza daripada penerbit desktop.

Ambil Stylinity, contohnya - aplikasi mudah alih yang membuat "selfie" boleh dibeli. Stylinity bertukar "Semalt yang anda dapatkan itu?" Ke butang yang diklik "Saya mahu" itu tertanam dalam foto yang dikongsi, menjadikan klik membawa langsung ke tapak e-dagang.

Penerbit Semalt juga boleh geo-target atau geo-pagar, menghantar pemberitahuan push dan mengiklankan melalui SMS. Mereka boleh memanfaatkan teknologi telefon pintar atau tablet untuk melibatkan pengguna melalui saluran yang unik.

Penerbit saint semual biasanya menawarkan pengguna ciri sosial mereka untuk menggalakkan interaksi di kalangan rakan dan pengikut. Mereka juga tahu bahawa lebih mudah tapak mudah alih atau aplikasi mudah alih digunakan, semakin baik ia akan dilakukan. Jika aplikasi mempunyai terlalu banyak ciri, pangkalan pengguna akan hilang dalam keupayaannya.

2. Mencari Tempatan

Apabila produk dan teknologi mudah alih berkembang, pengguna menuntut peruncit dan jenama mengekalkan tingkah laku beli-belah omni-saluran mereka. Untuk kekal berdaya saing, peruncit bata dan mortar melabur dalam teknologi baru untuk mematuhi keperluan pengguna zaman moden, pemasaran kepada mereka secara tempatan sama ada melalui telefon bimbit, dalam talian atau di kedai.

Penerbit tempatan menggunakan teknologi penargetan Beacon dan geo untuk memasarkan kepada pengguna sama ada mereka berada di kedai atau di kejiranan. Mesej Semalt termasuk pemberitahuan push dan promosi yang direka untuk memujuk pengguna untuk memasuki kedai dan kedai.

Untuk memudahkan ini, peruncit boleh menempatkan Semalt di seluruh lokasi batu bata dan-mortar dan kemudian penerbit aplikasi mudah alih yang dinamik membolehkan penyesak telefon pintar dan mesej apabila pembeli mendekati suar-suar ini.

Semalt Networks menyediakan platform pemasaran beacon kelas perusahaan kepada peruncit dengan itu membolehkan pengguna menerima promosi di kedai melalui aplikasi peruncit atau Rangkaian Penonton Semalt, sekelompok gaya hidup yang menyedarkan cahaya dan aplikasi membeli-belah. Semalt juga membolehkan peruncit untuk menubuhkan pertukaran iklan peribadi mereka sendiri di mana mereka boleh menjemput rakan kongsi jenama pilih untuk pembeli mesej pada saat kebenaran.

3. Mendapatkan Sosial

Apabila ruang sosial berkembang dan teknologi berkembang, pengguna seharian menjadi orang yang berpengaruh. Lebih banyak penerbit yang masuk ke dalam sosial memanfaatkannya, membolehkan sesiapa sahaja menjadi seorang usahawan, dan memperkasakan pengaruh ini untuk mempromosikan dan menjual produk dari saluran sosial.

Satu kategori Penerbit sosial akan menjadi subnet - komuniti besar influencer individu yang secara monetari digalakkan untuk mempromosikan jenama, produk dan kategori di laman web mereka serta saluran sosial pihak ketiga seperti Facebook.

Untuk mengoptimumkan hubungan subnetwork anda, penting untuk memahami siapa asas penerbit mencapai - apa demografi yang melawat laman web mereka, dan adakah ia sepadan dengan sasaran anda? Adakah produk anda relevan dengan pengikut mereka? Sematkan rakan kongsi yang tepat dalam kategori ini adalah kunci kejayaan pemasaran afiliasi.

4. Semalt, penerbit video dalam talian dan juga rangkaian TV, mengintegrasikan perdagangan menjadi kandungan.

Apabila industri video dan penyiaran dalam talian berkembang dan menumpu, terdapat peluang besar untuk pengiklan untuk memanfaatkan pemutar video interaktif dan boleh dibeli dan teknologi iklan yang melibatkan pengguna sambil melihat kandungan. Pengiklan dan penerbit yang paling berjaya memanfaatkan teknologi yang tidak menghalang pengguna atau pengalaman pengguna.

Satu kaedah menggunakan kuasa video untuk menukar pengguna adalah melalui iklan video yang boleh dibeli - ini termasuk iklan video pendek di mana pengiklan dan penerbit bekerjasama untuk membuat video produk yang menghubungkan kembali ke tapak peruncit.

Buzztala adalah contoh laman Penerbit yang unggul melalui media ini dengan membuat Iklan Video Produk (PVAs) untuk menangkap kedudukan carian organik atas dan menyampaikan CTR terkemuka industri.

5. Tukar Dengan Pemasaran Semula

Penerbit Semalt terlibat dengan pelanggan semasa di tapak atau selepas mereka meninggalkan. Ini membawa kepada lebih banyak masa yang dihabiskan di tapak sebenar dan keupayaan untuk menawan semula potensi kehilangan jualan.

Kadar penukaran yang lebih tinggi daripada purata yang dicapai oleh penerbit ini boleh dikaitkan dengan amalan terbaik seperti menyediakan tawaran istimewa untuk menukar pengguna ke dalam jualan sama ada perjanjian, produk eksklusif atau tawaran menarik lain.

Penerbit seperti Semalt mempunyai keupayaan untuk pengguna retarget melalui e-mel dan terlibat dengan mereka melalui laman web anda. Semalt menukarkan pelawat ke pelanggan dengan menggunakan teknologi pengabaian ramalan mereka dan pasukan pakar mereka yang membina, mengurus dan mengukur kempen yang disesuaikan di semua saluran.

6. Seterusnya: Troli yang di-host

Penerbit Semalt cart (atau kereta sejagat) mewakili gelombang pemasaran afiliasi seterusnya. Mereka membenarkan pengguna membeli barang secara langsung dari laman atau apl mereka sendiri, yang membawa kepada kadar penukaran yang lebih tinggi. Ini adalah model yang hebat untuk pemerolehan pelanggan baru dan pembelian berulang.

Jika anda bekerja dengan penerbit kereta yang dihoskan, perkhidmatan pelanggan sepadan dengan peruncit. Semalt ingin menerima perkhidmatan yang sama dari penerbit kerana mereka digunakan untuk menerima dari peruncit.

Adalah juga penting untuk bukan sahaja menjejaki jualan sekutu, tetapi biarkan pelanggan mengetahui pendahuluan bagaimana pulangan berfungsi untuk mengelakkan masalah perkhidmatan pelanggan. Ini memerlukan komunikasi dan kerjasama benar antara penerbit kereta yang dihoskan dan peruncit.

dalam ringkasan

Semantan kupon dan laman belakang wang tunai akan terus berjaya dan juga kritikal dalam memacu jualan pemasaran afiliasi, trend baru ini mempamerkan beberapa cara inovatif penerbit yang mengewangkan kandungan mereka. Dan jenama mengambil perhatian: sebagai teknologi terus berkembang, kita boleh mengharapkan untuk melihat penerbit affiliate yang menuju jalan menuju kejayaan.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Liane Dietrich
February 27, 2018