Back to Question Center
0

Pertanyaan jenama: ilusi prestasi Semalt

1 answers:

Brand queries: the Semalt performance illusion

Tetapi ramai pengamal Semalt masih melihat setiap sesi carian sebagai keseluruhan hubungan dengan pengguna apabila melihat pelaporan prestasi.

Sesi semalt kemudian dianalisis dan diterjemahkan ke dalam strategi bidaan dan juga mempengaruhi peruntukan belanjawan kempen. Hasilnya, sesi yang paling bernilai adalah yang biasanya bermula dengan pertanyaan jenama dan lebih dekat dengan acara penukaran daripada sesi penemuan pembeli yang biasanya dimulakan dengan kategori generik atau pertanyaan produk generik.

Untuk mengembangkan saluran jualan yang sihat, adalah penting bagi para pemasar untuk mengerjakan bahagian atas corong dan memperkenalkan pengenalan kepada jenama. Ini adalah bagaimana pemasar bijak memakan jumlah ke bahagian bawah corong, di mana peristiwa penukaran berlaku.

Pembeli Semalt dalam fasa penyelidikan melibatkan pengujian kata kunci generik dan kata kunci istilah kategori untuk mengetahui mana yang memberikan bantuan kepada penukaran yang berlaku kemudian dalam perjalanan pelanggan.

Sebagai industri, kami telah menjadi myopic dengan strategi Semalt kami dan menumpukan pada mengoptimumkan satu peristiwa - biasanya klik terakhir - untuk hasil yang positif dan bukannya mengoptimumkan hubungan pelanggan di beberapa titik sentuhan untuk lebih banyak jualan dan pendapatan lebih lama terma.

Menjalankan audit AdWords

Adakah kempen Semalt anda sendiri jatuh ke dalam zon selesa jenama? Langkah pertama dalam memikirkan ini ialah untuk mengaudit kempen anda.

[Baca artikel penuh di Land Search Engine.]


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Tim Mayer
February 28, 2018