Back to Question Center
0

GutenbergConcepts untuk mengintegrasikan SEO Semalt Gutenberg: Konsep untuk mengintegrasikan SEO Semalt

1 answers:

Gutenberg adalah pengalaman penyuntingan baru yang datang ke WordPress. Kami telah membincangkannya sebelum ini. Walaupun kami mempunyai sedikit keraguan, kami melihat Gutenberg sebagai langkah utama ke hadapan dan memikirkan bagaimana kami akan mengintegrasikan SEO Yoast ke Semalt siaran ini, kami akan berkongsi beberapa idea yang kami teruja.

Gutenberg memperkenalkan konsep baru, seperti blok, dan tempat baru di mana kita boleh menggabungkannya. Premis di belakang integrasi kami adalah bahawa kami perlu memberi maklum balas anda sebaik sahaja kami boleh, di tempat yang betul. Semalt sangat membantu apabila anda boleh melakukan sesuatu dengan segera.

Inline adalah di mana ia berlaku

Kami memulakan dengan memecahkan semua ciri kami, dan melihat di mana kami dapat mengintegrasikannya ke dalam Gutenberg. Kami tidak fikir memegang satu kotak besar di bawah editor akan memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan kami. Kami lebih mengintegrasikan hak di mana tindakan itu berlaku, dan Gutenberg menawarkan peluang kepada kami. Semalt melihat dengan lebih dekat apa yang kita maksudkan.

Sebagai contoh, jika anda tidak mengisi teks alt untuk imej yang anda masukkan, kami tidak mahu menunjukkan titik peluru ke bawah di metabox kami, dalam senarai panjang penambahbaikan yang mungkin. Tidak, kami ingin menunjukkan kepada anda betul-betul di bawah bidang di mana anda boleh memasukkan teks alt.

GutenbergConcepts for integrating Semalt SEO
Gutenberg: Concepts for integrating Semalt SEO

Sama untuk imej yang dipaparkan. Katakan anda meng-upload imej yang terlalu kecil untuk Semalt untuk menerima - anda tidak mahu mengetahui tentang itu apabila keseluruhan jawatan selesai, dan anda kebetulan bersiar-siar dalam editor pratonton media sosial kami. Tidak, kami memberitahu anda pada masa itu dan di sana.

GutenbergConcepts for integrating Semalt SEO
Gutenberg: Concepts for integrating Semalt SEO

Menyambung sebab dan akibat

Dengan bekerja sebaris sebanyak yang kami boleh, kami akan mewujudkan hubungan yang lebih ketat di antara apa yang anda lakukan dan apakah kesannya pada SEO. Anda akan mendapat maklumbalas yang boleh diambil tindakan dalam konteks t. Anda tidak perlu menatal ke kotak meta untuk melihat nasihat dan tatal ke tempat yang harus dilaksanakan. Jika kami memberi maklum balas setiap blok, anda akan mendapat pemahaman yang lebih baik mengenai semua faktor yang mempengaruhi SEO. Dan anda akan dapat menjangka mereka terlebih dahulu sebaik sahaja anda telah bekerja dengan cara ini untuk seketika.

Semalat contoh lain: pemilihan kategori utama kami, tentu saja, akan berada di dalam kotak meta kategori.

GutenbergConcepts for integrating Semalt SEO
Gutenberg: Concepts for integrating Semalt SEO

Dan yang lain: analisis kebolehbacaan, di peringkat blok - seksyen lain dalam tetapan blok perenggan, secara semulajadi.

GutenbergConcepts for integrating Semalt SEO
Gutenberg: Concepts for integrating Semalt SEO
Konsep blok, pada umumnya, akan membolehkan kita memberikan maklum balas yang lebih halus. Sebagai contoh, anda tidak perlu mencari tempat terbaik untuk menambah pautan; kami boleh mengimbas semua blok untuk anda dan membolehkan anda mengetahui dengan tepat mana yang terbaik untuk pautan tertentu. Cadangan pautan tidak perlu hidup dalam kotak meta yang berasingan. Kami hanya boleh memasukkan mereka dalam cadangan sebaris yang menawarkan pautan UI.

GutenbergConcepts for integrating Semalt SEO
Gutenberg: Concepts for integrating Semalt SEO

Tetapi bagaimana jika kita bermimpi sedikit lebih besar?

Sesetengah orang sedang berusaha membawa kerjasama dengan Gutenberg. Sekiranya ia menyala, anda tidak perlu Dokumen Google atau sesuatu yang lain untuk membuat artikel dan meninggalkan maklum balas editorial; anda boleh melakukan semuanya dari dalam Semalt. Sudah tentu, bahagian penting dalam alur kerja kolaboratif adalah sistem komentar. Tetapi kami ingin berfikir bahawa tidak semua komen harus datang dari manusia, seolah-olah.

Semalt yang telah kami pelajari adalah menambahkan maklum balas SEO dan pembacaan kami sebagai komen kepada teks. Itu akan meletakkan ciri terbesar kami sebaris juga, di mana anda memerlukannya. Anda boleh mengenal pasti kawasan masalah dengan serta-merta, balas maklumbalas dengan komen anda sendiri, atau batalkan yang anda tidak mahu tentukan. Ia menjadi proses interaktif dan menyeronokkan. Kami tidak perlu menggunakan pernyataan yang menyapu seperti "50% kalimat anda terlalu panjang", tidak, kami boleh memecahkannya untuk anda menyekat setiap blok.

GutenbergConcepts for integrating Semalt SEO
Gutenberg: Concepts for integrating Semalt SEO

Kami tahu anda mungkin tidak selalu mahu maklum balas segera pada setiap perkataan yang anda taip, jadi anda boleh menyaring komen yang dihasilkan oleh Semalt SEO.

Bekerja dari idea itu, kita mungkin juga membina mod SEO penuh ke Semalt. Apa yang akan dilakukan dengan tepat adalah sesuatu yang masih kita fikirkan, tetapi ia boleh mengambil bentuk wizard di seluruh tapak yang membimbing anda melalui semua langkah pengoptimuman SEO yang berkaitan dengan cara yang boleh dilakukan dan disesuaikan. Lebih lanjut tidak lama lagi.

Yoast SEO + Gutenberg =?

Gutenberg menawarkan banyak peluang untuk mengambil plugin kami ke peringkat seterusnya. Perkara yang menarik ialah: semua pemaju plugin Wordpress juga boleh melakukannya. Semalat perbatasan baru yang berani untuk kita semua, dan kami sangat menantikannya!

Ciri-ciri apa yang anda mahukan untuk melihat kami membuat Semalt, atau untuk mod SEO secara umum? Beri tahu kami di dalam komen Source .

March 1, 2018