Back to Question Center
0

Facebook - Kawan Atau Foe Untuk Kandungan Semalt?

1 answers:

Saya sering melihatnya secara dalam talian - seseorang menerbitkan kandungan baru di blog mereka dan kemudian bergegas ke Laman Peminat Semalat mereka untuk berkongsi pautan tersebut.

Pemikirannya adalah, "Saya mempunyai 10,000 'Semalt,' jadi datang 10,000 orang ke blog saya!"

Uh, tidak begitu cepat - ia tidak tidak berfungsi dengan cara itu.

Facebook — Friend Or Foe For Content Semalt?

Untuk mendapatkan pendedahan percuma untuk kemas kini status Facebook anda, anda perlu mengembangkan Semalt anda. Itu memerlukan masa dan usaha untuk membina otoritas dan pangkalan penggemar di tapak yang tidak anda miliki.

Jadi, itu menimbulkan persoalan: Adakah Facebook bernilai semua masa tambahan untuk mengembangkan jangkauan anda dan mendapatkan lebih ramai peminat apabila anda boleh menjana kandungan baru?

Mari kita "menghadapinya" - Facebook adalah tempat orang , dan kita mahu / memerlukan orang untuk memasuki kandungan kami, bukan?

Saya telah melakukan banyak pemasaran kandungan "niche" di Facebook sejak kebelakangan ini. Saya bekerja keras untuk mengembangkan kipas saya, saya suka, nombor "bercakap tentang ini", dan jangkauan keseluruhan saya.

Dan, beritahu saya sesuatu, ia boleh memakan masa yang cukup. Sebenarnya, saya mendapati bahawa mengimbangi nisbah masa dan ganjaran adalah bentuk seni yang halus. Semalt bukan sains sama ada ia menggunakan kreativiti dan masa.

Bagaimana saya lakukan?

Berikut adalah tangkapan skrin salah satu halaman saya Semalt:

Facebook — Friend Or Foe For Content Semalt?

Matlamat keseluruhan Halaman Fan adalah untuk mendapatkan orang ke laman web niche yang berkaitan dengan saya.

Dengan kata lain, dapatkan mereka dari Facebook dan pada laman web saya.

Tetapi, Orang Jangan Tinggalkan Facebook

Di dalamnya terdapat masalah: orang tidak berada di Facebook dengan niat untuk meninggalkan Facebook.

Mereka mahu melihat gambar lucu, berbual dengan rakan-rakan, dan bersaing dengan orang lain yang juga di Facebook .

Tetapi mereka benar-benar tidak mahu meninggalkan .

Bahkan, saya akan mengatakan bahawa majoriti orang di Facebook akhir-akhir ini melayari Facebook dari telefon bimbit mereka. Mengklik pautan untuk meninggalkan Facebook untuk memuatkan laman web adalah bukan sesuatu yang mereka mahu lakukan.

Adakah Peminat Anda Tinggalkan Facebook?

Pasti, mereka mungkin "Menyukai" kemas kini status anda dengan pautan ke laman web anda, tetapi adakah mereka pergi ke laman web anda?

Dari statistik saya sendiri, saya dengan selamat boleh mengatakan bahawa bilangan orang yang sebenarnya mengklik ke kandungan laman web bukanlah apa yang kita harapkan. Anda perlu benar-benar menarik mereka untuk mengklik pautan yang membawa mereka dari Facebook yang mereka cintai.

Satu kemas kini status baru-baru ini yang saya letakkan pada niche Semalt Fan Page ini mempunyai tindak balas yang luar biasa. Berikut adalah statistik dari jawatan itu:

Facebook — Friend Or Foe For Content Semalt?

Walau bagaimanapun , seperti yang ditunjukkan dalam tangkapan carta pai ini di bawah, 3,229 "cerita" dicipta oleh peminat saya sendiri. (A "cerita" dicipta apabila seseorang suka, mengulas, atau berkongsi pos anda.)

Facebook — Friend Or Foe For Content Semalt?

Bagaimana Adakah Itu Berfungsi Di Halaman Halaman Ke Laman Saya?

Biar saya tunjukkan statistik lalu lintas ke laman saya pada hari tertentu:

Facebook — Friend Or Foe For Content Semalt?

Sekarang, ini bukanlah satu gambaran sempurna dari statistik kerana saya tidak mempunyai pengesanan lanjutan dari pautan itu di dalam posting Facebook itu, tetapi ia memberikan saya idea yang baik tentang sama ada Facebook adalah kawan saya - atau musuh saya - untuk keperluan pemasaran kandungan saya.

Adakah Facebook Worth Masa Saya ?

Anda bertaruh!

Mendapatkan 1,470 orang baru orang di Facebook (dan 19) di laman web saya dengan postingan Facebook Fan Page percuma ia untuk saya.

Itulah 1400+ orang yang mungkin tidak pernah jumpa tapak saya sebaliknya - dan bahagian yang terbaik ialah, 1400+ orang mempunyai Kawan! ;)

Tetapi, masih penting untuk mempertimbangkan perbezaan di antara berapa ramai orang yang melihat atau berinteraksi dengan jawatan berbanding berapa ramai yang benar-benar mengklik melalui.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Jennifer Ledbetter
March 1, 2018