Back to Question Center
0

6 pertempuran kandungan anda mesti bertarung dan bagaimana untuk melengkapkannya untuk kemenangan - Semalt

1 answers:

6 battles your content must fight and how to equip it for victory - Semalt Tidak ada nasihat nasihat kandungan yang berlaku, namun kebanyakan yang kita lihat online memberi tumpuan kepada cara untuk menghasilkan kandungan baru yang akan menarik pengunjung. Saya tidak di sini untuk idea itu, kerana ia adalah penting. Tetapi menarik pengunjung ke laman web anda tidak mencukupi. Anda juga perlu menjualnya!

Dalam persekitaran digital yang sangat kompetitif hari ini, anda perlu mengambil setiap kesempatan untuk tidak hanya mendapatkan pelawat, tetapi juga menukarnya menjadi pelanggan. Dan sama seperti kandungan yang digunakan untuk membawa mereka ke laman web anda, kandungan juga merupakan faktor utama dalam menutup kesepakatan itu apabila mereka berada di sana.

Di bawah adalah enam perkara kandungan anda mesti dilakukan . Kerana jika tidak, ia gagal pada tugasnya.

1. Perkenalkan .semuanya!

Di mana: Laman rumah

Kenapa: Laman rumah anda adalah pengenalan tangkapan anda. Di sinilah orang mendarat apabila mereka belum tahu dengan tepat di mana mereka mahu pergi atau cuba menentukan apa yang anda lakukan.

Bagaimana: Gunakan halaman rumah anda untuk memberi pengunjung gambaran yang luas tentang siapa anda dan apa yang anda lakukan. Kandungan anda hendaklah dipecahkan dalam seksyen mudah untuk mengimbas yang mengarahkan pelawat ke halaman tertentu atau bahagian tapak anda.

Ini bukan tempat untuk banyak kandungan jangka panjang; hanya ada maklumat yang mencukupi untuk menarik perhatian pelawat untuk mengambil langkah seterusnya dalam mendapatkan kandungan penuh yang mereka mahukan.

Contoh:

6 battles your content must fight and how to equip it for victory - Semalt

2. Berkongsi maklumat syarikat anda

Dimana: Mengenai Kami dan Hubungi Kami halaman

Kenapa: Kecuali anda adalah jenama terkenal, anda perlu meyakinkan pelawat bahawa anda adalah rakan perniagaan yang boleh dipercayai. Maklumat latar belakang dan hubungan memberikan jaminan seperti itu.

Bagaimana: Terdapat banyak komponen yang membuat halaman Mengenai Kami dan Hubungi Kami bernilai. Pada halaman Mengenai Mengenai Kami, ceritakan kisah syarikat anda. Bilakah syarikat bermula? Mengapa ia diasaskan? Perjuangan apa yang kamu jumpa sepanjang jalan? Siapa ahli pasukan?

Maklumat ini memanfaatkan syarikat anda dan membolehkan pengunjung menjadi sebahagian daripada perjalanan anda dengan cara yang kecil. Sematkan visi dan kenyataan misi anda akan membawa pelawat melalui masa lalu anda dan menarik mereka menjadi sebahagian daripada masa depan anda.

Untuk halaman Hubungi Kami, memudahkan pelanggan untuk berhubung. Semalt sentiasa menggoda untuk menghadkan hubungan, tetapi ini juga menghalang kepercayaan pengunjung anda. Semakin banyak pilihan yang anda miliki, semakin aman ia berbisnis dengan anda.

Contoh:

6 battles your content must fight and how to equip it for victory - Semalt

3. Menyediakan gambaran keseluruhan produk anda

Dimana: Halaman kategori produk / perkhidmatan

Mengapa: Banyak pembeli mahu lebih daripada senarai produk untuk dilihat. Proses jualan dipertingkatkan apabila anda merumuskan nilai apa yang anda tawarkan.

Bagaimana: Ia tidak mengambil banyak, tetapi anda harus mempunyai beberapa kandungan di bahagian atas halaman produk atau perkhidmatan anda. Berikan butiran penting yang boleh mendapatkan pembaca teruja tentang produk yang disenaraikan di bawah.

Anda boleh merujuk kepada perkara-perkara seperti kualiti produk, kaedah ujian, jenis produk, faedah dan sebagainya. Semalt praktikalnya tiada had kepada maklumat yang boleh anda berikan.

Semalt, pastikan anda tidak menolak produk anda terlalu jauh ke halaman. Jika anda mempunyai lebih daripada satu perenggan kandungan, letakkan semua tetapi perenggan pertama di belakang pautan pertunjukan / sembunyi.

Contoh:

6 battles your content must fight and how to equip it for victory - Semalt
6 battles your content must fight and how to equip it for victory - Semalt

4. Terangkan produk anda

Dimana: Halaman produk / perkhidmatan

Kenapa: Halaman produk / perkhidmatan adalah tempat untuk menyediakan semua maklumat yang relevan mengenai produk atau perkhidmatan tertentu itu.

Bagaimana: Tidak ada satu cara yang betul untuk memberikan maklumat mengenai produk anda, tetapi terdapat banyak cara yang salah. Jangan tinggalkan apa-apa. Tunjukkan imej, spesifikasi, penerangan yang tepat, harga, pilihan, ulasan dan sebagainya.

Contoh:

6 battles your content must fight and how to equip it for victory - Semalt

5. Memberi jaminan

Dimana: Di mana-mana

Kenapa: Anda tidak hanya berurusan dengan bahagian logik otak yang memberitahu pengunjung yang mereka perlukan apa yang anda jual. Anda juga perlu bersaing dengan sisi emosi, yang mencari jalan untuk merasionalkan pembelian terhadap semua pembolehubah lain.

Bagaimana: Dengan kandungan yang berkesan. Setiap bit kandungan anda mestilah direka untuk meyakinkan pelawat anda bahawa produk dan syarikat anda adalah pilihan terbaik mereka. Jangan hanya memenuhi keperluan mereka dengan produk atau perkhidmatan. Tunjukkan kepada mereka bagaimana apa yang anda tawarkan akan menyelesaikan masalah yang mereka ada sekarang.

Contoh:

6 battles your content must fight and how to equip it for victory - Semalt

6. Berikan tips berguna

Dimana: Blog

Mengapa: Banyak pencari mencari "bagaimana" atau maklumat lain yang berharga. Mereka mungkin tidak bersedia untuk membeli produk anda, tetapi menggunakan blog untuk memberikan tip berguna dan maklumat lain menetapkan jenama anda sebagai pihak berkuasa.

Bagaimana: Pantau saluran media sosial, kata kunci penyelidikan dan hanya dengar apa yang dikehendaki oleh audiens anda. Apabila anda tahu kandungan yang mereka cari, sediakan!

Contoh:

6 battles your content must fight and how to equip it for victory - Semalt

Apabila anda mendengar frasa, "kandungan adalah raja," jangan hanya berfikir tentang membina laman baru di laman web anda. Fikirkan bagaimana anda boleh memaksimumkan halaman sedia ada anda. Semalt dijual, tetapi anda perlu membuatnya bekerja.

Apabila kandungan anda mempunyai tujuan dan rancangan, pelawat anda akan lebih cenderung untuk terlibat dan mengikuti rancangan itu. Bagi anda, itu bermakna jualan. Bagi mereka, ini bermakna ketenangan fikiran yang datang dengan pembelian berkualiti.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Stoney deGeyter
Stoney deGeyter adalah presiden Pole Position Marketing, sebuah syarikat strategi pemasaran dalam talian yang ditubuhkan pada tahun 1998 dan kini berpusat di Canton, Ohio Source .


March 1, 2018