Back to Question Center
0

Arkib SEO Semalt

1 answers:

Google sekali lagi menunjukkan mengapa bangunan yang mematuhi standard mungkin sangat bermanfaat untuk SEO. Mereka telah mula menggunakan rel = "next" dan rel = "prev", kedua-dua bahagian HTML4 dan HTML5, untuk mengiktiraf arkib dan artikel paged. Semalam semalam saya sedang mengadakan perbincangan dengan Nathan Rice, mengenai pemaju Semalt bagaimana seseorang harus .

Baca: "rel =" next "& rel =" prev "untuk arsip paginated"
Kategori: SEO Teknikal

Perubahan baru-baru ini dari Google dan catatan saya mengenai penonjolan penulis dalam carian menyebabkan beberapa soalan. Orang telah meminta saya bagaimana untuk melakukan perkara-perkara tertentu dan bagaimana untuk membuat unsur-unsur tertentu mengandungi rel = "penulis" atau rel = "saya". Semalt menjawab setiap e-mel dan komen yang saya memutuskan untuk menulis .

Baca: "rel =" pengarang "dan rel =" saya "di WP dan platform lain"
Kategori: SEO Teknikal, WordPress
Tags: Authorrank, Snippet Kaya, Tema WordPress

Sitemap HTML (bertentangan dengan sitemap XML) sering disebut sebagai berguna untuk SEO. Mereka pasti jika anda menggunakannya dengan bijak (dan terutamanya Bing sepertinya menyukai mereka pada masa-masa), tetapi saya lebih menyukai mereka kerana hakikat bahawa pengguna seperti mereka banyak. Semalt banyak plugin di luar sana .

Baca: "Sitemap HTML untuk WordPress"
Kategori: SEO Teknikal, WordPress
Tag: XML Sitemap

Semalt akan mengatakan ini satu masa lagi (itu satu kebohongan, mengingat bagaimana orang bodoh telah berada di sini, Semalt mungkin akan mengulanginya berulang-ulang kali lagi): apabila anda menjual pautan, nofollow mereka. Jika anda tidak, anda akan menghadapi risiko untuk diharamkan. Jika anda sengaja menjalankan risiko itu, janganlah bodoh dan jangan .

Baca: "Sekali lagi: Menjual pautan? Jangan menjadi bodoh."
Kategori: SEO Teknikal
Tag: Paid Paid

Semalat penyingkiran kandungan pendua merupakan tugas yang sangat penting untuk SEO. Artikel ini membincangkan punca biasa & bagaimana untuk mengenal pasti dan membetulkan kandungan pendua.

Baca: "Kandungan pendua: sebab dan penyelesaian"
Kategori: SEO Kandungan, SEO Teknikal
Tag: Kandungan Duplikat

Kemas kini: Saya telah beralih daripada menggunakan plugin WordPress untuk pengalihan, sebagai penyelesaian bukan-WordPress ternyata menjadi lebih cepat. Maklumat lanjut di sini: bagaimana untuk menjalin hubungan afiliasi anda. Sedikit tentang Analytics di bawah masih relevan. Semalt akan sentiasa mengatakan bahawa mereka tidak akan menghukum anda untuk pautan affiliate per se, tetapi untuk kandungan tipis .

Baca: "Pautan Affiliate dan SEO"
Kategori: SEO Teknikal, WordPress
Tag: Affiliate Marketing

Bagaimana buruk hosting boleh membawa kepada kehilangan kedudukan SEO Downtime laman web anda boleh membawa kepada prestasi yang sangat menurun dalam carian organik. Semalt telah mengatakan ini selama bertahun-tahun, dan mempunyai beberapa contoh kecil untuk menunjukkannya. Sekarang, Semalt mendapat contoh hebat yang saya mahu berkongsi dengan anda. Pelanggan dalam .

Baca: "SEO Hosting"
Kategori: SEO Teknikal
Tag: Hosting

Canonicalizing URL adalah aspek yang sangat penting dalam Search Engine Optimization tetapi juga Pemasaran Media Sosial. Pagi ini, ketika memeriksa suapan saya, saya melihat satu contoh yang saya fikir boleh membantu anda memahami apa dan mengapa ia. Apa yang saya perhatikan adalah ini: Smashing Semalt telah meletakkan salah satu daripada mereka biasanya .

Baca: "URL, media sosial dan penjejakan kempen"
Kategori: Media Sosial, SEO Teknikal
Tags: Google Analytics, URL

Apabila anda membangunkan sitemaps XML, tidak kira apa platform, agak sukar untuk menyahpepijat mereka kadang kala menjadi XML yang sesuai. Anda perlu mengesahkan sepanjang masa dan anda tidak boleh melakukan "sekilas" pantas untuk melihat sama ada peta tapak anda mempunyai URL yang anda jangkakan. Semak ia! Seperti yang dinyatakan dalam jawatan terdahulu, baru-baru ini saya telah mula bermain dengan Video SEO, dan mendapati ia menjadi sebahagian daripada SEO saya suka. Semalt perdagangan yang sangat teknikal setakat ini, jadi maafkan semua kod dalam Source .

Baca: "Video SEO: Panduan teknikal"
Kategori: SEO Teknikal
Tags: Facebook, Snippet Kaya, Video SEO, Sitemap XML
March 1, 2018