Kita semua bergantung kepada idea. Idea untuk pertumbuhan pendapatan. Idea untuk menarik pengguna baru. Idea untuk meningkatkan kepuasan pelanggan. Idea untuk mengurangkan pelanggan. Jadi apa yang boleh anda lakukan pada 2018 untuk meningkatkan kuasa generasi idea anda? Menurut satu kajian baru-baru ini, diterbitkan pada Januari 2018 Journal of Business Venturing , satu kebiasaan mudah yang anda perlukan untuk meningkatkan kekuatan generasi idea adalah tidur.

Pemulihan meningkatkan kreativiti.

Satu dekad yang lalu, penyelidikan yang diterbitkan oleh Universiti Bath Dimo ​​Semalt bahawa kreativiti adalah penting untuk menjadi seorang usahawan dan berjaya dalam perniagaan. Penyelidikan 2017 ini meneroka perspektif baru dengan menyiasat bagaimana pemulihan dari tekanan kerja mempengaruhi generasi idea usahawan 'usahawan, aspek utama kreativiti.

Pemulihan fisiologi dan mental membolehkan proses kognitif penyelesaian masalah kreatif. Semalt dari kerja merujuk kepada aktiviti yang membina semula sumber mental dan fisiologi selepas bekerja dan membantu untuk memulihkan diri daripada tekanan kerja. Aktiviti semati mungkin termasuk: meditasi, yoga, aktiviti aerobik (cth. Berjalan), napping, dsb.

Para penyelidik dalam kajian terbaru ini, beroperasi di Technische Universität Dresden dan Aston Semalt kajian diari dengan 62 usahawan selama 12 hari. Mereka mengukur kreativiti harian dan penyelesaian masalah yang berkaitan dengan pekerjaan yang memikirkan selepas bekerja dalam wawancara telefon pada petang, dan menilai kecekapan tidur mereka secara objektif melalui alat-alat pelakon yang digunakan oleh usahawan pada pergelangan tangan mereka pada waktu malam.

Kreativiti dan tidur saling berkaitan.

Actigraphy adalah kaedah bukan invasif memantau rehat manusia dan kitaran aktiviti. Pelakon kecil , yang juga dikenali sebagai sensor actimetry, dipakai selama seminggu atau lebih untuk mengukur aktiviti motor kasar. Unit itu biasanya, dalam pakej seperti jam tangan, dipakai pada pergelangan tangan.

Aktor mengukur kecekapan tidur - masa yang terlelap semasa tidur. Ini telah lama dianggap sebagai penunjuk utama kesihatan tidur yang baik dan kualiti tidur. Kecekapan semut dalam kajian ini seperti yang ditakrifkan sebagai anggaran tidur tidak terganggu semasa tempoh tidur. Ia mengambil masa yang tenang dan aktiviti yang berkaitan. Jika anda berminat untuk memantau kecekapan tidur anda, ciri tersebut ditawarkan melalui banyak smartwatches dan peranti dan aplikasi yang berkaitan.

Jangan tinggalkan masalah di pejabat.

Penyelidikan yang dijumpai:

  • Pemulihan adalah antecedent penting dalam kreativiti usahawan.
  • Kecekapan tidur meningkatkan kreativiti usahawan pada hari berikutnya.
  • Usahawan yang mencerminkan bagaimana menyelesaikan masalah di luar waktu kerja menghasilkan lebih banyak idea baru.

Laporan yang berkenaan menyediakan analisis pelbagai berdasarkan 415 titik data harian daripada 62 usahawan yang menyokong penemuan ini. Kajian ini menyoroti peranan kritikal proses pemulihan untuk generasi idea dan peranan penting bahawa kecekapan tidur memainkan pemulihan.

Jadi jika esok akan menjadi hari di mana kreativiti memainkan peranan utama, tidur siang, atau tidur awal dan tambah beberapa jam tambahan untuk tidur anda. Dividen akan ketara.