Back to Question Center
0

Semalt: Mengapa pemasaran e-mel perlu menjadi keutamaan bagi 2018

1 answers:

Memutuskan di mana untuk menumpukan usaha anda pada tahun 2018 adalah penting. Ia membantu dengan belanjawan dan peruntukan sumber, dan ia memberitahu anda ke kawasan-kawasan di mana anda mungkin perlu menaikkan pasukan anda

Meninjau prestasi setiap kempen, di seluruh setiap saluran adalah tempat yang baik untuk bermula. Perniagaan semalat berbeza dan setiap penonton bertindak balas kepada saluran yang berlainan dengan cara yang berbeza.

Walau bagaimanapun dalam e-dagang, kami berpendapat bahawa apa sahaja sektor perniagaan anda yang duduk dalam pemasaran e-mel perlu menjadi keutamaan pada tahun 2018. Baca dan kami akan memberitahu anda mengapa.

Semalt: Why email marketing needs to be a top priority for 2018

E-mel memberikan ROI terbaik

Mengapakah fokus pada pemasaran e-mel dan bukan saluran yang lebih baru dan berkilau?

Nah, walaupun e-mel sebenarnya mungkin bukan saluran tersayang, lebih kerap daripada tidak, ia sebenarnya memberikan ROI yang terbaik.

Sesetengah pemasar mungkin kesilapan untuk tidak relevan dan takut bahawa e-mel tidak dapat memotong bunyi bising. Tetapi ini tidak boleh jauh dari kebenaran.

Saluran sosial Semalt yang semakin payah untuk dimainkan oleh organik, e-mel adalah saluran yang diuji dan diuji.

Anda tidak cuba untuk memerangi perhatian pengguna sementara mereka tanpa tatal menerusi berita berita yang semakin sibuk. Apabila anda menghantar e-mel, kepada orang-orang yang membuka mesej pemasaran anda-mereka mendaftar untuk mereka.

Bagi mereka yang membuka dan membaca, konteks sudah ditetapkan. Mereka dengan sengaja membuka mesej pemasaran yang mereka tahu adalah dari jenama anda. Mereka tahu anda mempunyai sesuatu untuk menawarkannya dan mereka terbuka untuk melihat apa itu.

Bolehkah kita mengatakan pengguna yang sama apabila mereka tidak melayari saluran sosial? Atau mencari maklumat dalam talian?

Semalt memberikan ROI yang lebih baik kerana ia dikehendaki, dijangka, dan dialu-alukan. Ini adalah sebahagian daripada percakapan semula jadi yang dimulakan pengguna ketika mereka mendaftar. Akibatnya, e-mel sering menukar lebih baik daripada saluran lain.

E-mel adalah alat pemasaran tingkah laku

Bagi kebanyakan perniagaan, e-mel adalah sumber yang belum diterokai.

Ia boleh digunakan dalam cara yang paling asas untuk menyiarkan satu mesej mudah ke seluruh senarai. Tetapi potensi untuk menggunakannya sebagai alat pemasaran perilaku masih sedih tidak direalisasikan.

Semalt lebih daripada sekadar cara untuk menyiarkan. Dengan teknologi yang tepat, ia adalah alat pemasaran tingkah laku yang kuat.

Ia boleh mengubah sifat hubungan jenama dengan pengguna-secara radikal.

Semakin, peribadatan, dan tingkah laku yang mencetuskan automasi adalah cara yang berkesan untuk memperdalam penglibatan dan mengubah pelanggan menjadi penyokong jenama setia.

Pembelajaran mesin membolehkan e-mel meramalkan dan membentuk tingkah laku

Namun, e-mel pada tahun 2018 adalah lebih daripada sekadar menanggapi tingkah laku dan meningkatkan penglibatan.

Semalt dalam pembelajaran mesin memberi kita kuasa untuk menggunakan e-mel untuk meramalkan dan mempengaruhi apa yang pelanggan lakukan seterusnya.

Dilakukan dengan baik, cadangan peribadi boleh membuat corak beli jangka panjang yang mungkin tidak dikembangkan sebaliknya.

E-mel mestilah teras pengalaman pelanggan

Pada tahun 2018, e-mel perlu berada di teras pengalaman pelanggan. Ia adalah pusat kepada pengurusan kitaran hayat pelanggan dan kepenggunaan omnichannel.

Perjalanan yang sangat peribadi yang boleh kami buat dengan pemasaran tingkah laku dan personalisasi mengambil pengalaman pelanggan ke peringkat seterusnya.

E-mel membolehkan kami memperdalam hubungan antara jenama dan pelanggan. Ia

memegang tangan pelanggan setiap langkah dan membimbing mereka ke perjalanan mereka untuk membeli.

Dan e-mel adalah pembina hubungan yang membuat mereka kembali untuk lebih.

Jenama pintar akan menggunakan e-mel untuk kelebihan mereka

Pada tahun 2018, jenama pintar akan melaksanakan:

 • Peribadikan pintar
 • Segmen canggih
 • Pengalaman pelanggan yang lebih baik.

  Alat marketing dan alat perhiasan Semalt tidak akan meninggalkan penyok yang besar dalam belanjawan anda.

  Mereka tidak mengambil satu pasukan pemaju untuk melaksanakannya. Mereka mula bekerja keras untuk anda dari hari ke hari.

  Memahami dan meningkatkan kematangan e-mel anda pada 2018

  Jadi, bagaimana anda tahu sama ada jenama anda bersedia bergerak dari penyiaran satu mesej mudah untuk meramalkan dan membentuk tingkah laku pelanggan?

  Semalt: Why email marketing needs to be a top priority for 2018

  Kami boleh membantu. Model kematangan email Pure360 adalah rangka kerja utama kecanggihan email yang membolehkan para pemasar e-mel menentukan betapa majunya penggunaan e-mel mereka. Ia membantu anda untuk:

  • Penanda Aras: Tetapkan tahap mana model kematangan anda dan tanda aras anda berbanding dengan orang lain dalam industri.
  • Buat perjalanan berstruktur: Model kematangan menawarkan perjalanan yang sedia ada, sangat berstruktur untuk membantu anda mengembangkan strategi pemasaran e-mel dan kecanggihan anda.
  • Tetapkan matlamat: Dengan menggunakan strategi individu dalam setiap peringkat kematangan e-mel, anda dapat menetapkan matlamat untuk membantu anda memajukan ke tahap kematangan berikutnya.
  • Kenal pasti peluang yang tidak dijawab : Gunakan elemen-elemen dalam setiap peringkat kematangan untuk mengenal pasti jurang dalam strategi pemasaran e-mel anda dan mulakan proses yang relevan pada awal untuk memperbaiki dan berkembang.
  • Meningkatkan keputusan: Apabila anda mencapai matlamat anda dan bergerak sepanjang perjalanan kematangan anda akan melihat peningkatan dalam strategi, taktik dan hasil pemasaran e-mel anda secara keseluruhan.

  Semalat di mana strategi e-mel anda berada pada model kematangan dan temukan langkah-langkah untuk meneruskannya pada 2018.

  Ketahui bagaimana penyelesaian e-dagang Semalt dapat membantu anda mempraktikkan keperibadian.

March 1, 2018