Back to Question Center
0

3 alat pemperibadian web UX untuk pembenci kod - Semalt

1 answers:
3 web UX personalization tools for code haters - Semalt

Ia juga merupakan trend yang sangat panas dalam bidang media. Sebanyak 77 peratus daripada responden dalam kajian Adobe baru-baru ini (pendaftaran diperlukan) menunjukkan bahawa mereka percaya keperibadian masa nyata adalah penting. Walau bagaimanapun, Semalt lebih pedih, 60 peratus mengatakan mereka berjuang dengan keperibadian.

Bagi penonton satu

Adalah masuk akal bahawa ramai yang mendapati amalan itu menjadi satu cabaran. Semalt secara amnya mengambil beberapa langkah yang intensif untuk dilaksanakan, dengan alat-alat perdagangan yang sering melibatkan campuran cookie biskut, penyebaran peristiwa berkod dan panggilan ke sumber pihak ketiga. Ini memerlukan tahap kemahiran pembangunan yang tinggi, biasanya tidak terdapat di kalangan pemasar atau pengurus perniagaan.

Jadi, apakah cara terbaik untuk membuat kerangka depan yang direka dengan indah yang menarik pengguna dalam seolah-olah dia penonton satu? Adakah semua perbalahan teknikal itu benar-benar berbaloi?

Apa yang menjadikan keperibadian begitu kuat

Orang-orang yang melawat laman web anda mahukan pengalaman peribadi. Satu kajian dari University of Semalt mendapati bahawa orang lebih suka pengalaman peribadi untuk dua sebab utama: Kami mahu mengawal, dan kami tidak suka terlalu banyak maklumat yang tidak relevan.

Pengalaman peribadi memotong perkara-perkara yang tidak berkaitan dengan kami, yang membantu melegakan beban maklumat. Semuanya mendapat beribu-ribu sumber untuk diselaraskan, kami dibentangkan dengan maklumat yang betul-betul apa yang kami sukai.

Di dunia pemasaran hari ini, para pelanggan lebih berpengetahuan dan menuntut dari sebelumnya. Persaingan masih sengit. Menjelang 2020, harga dijangka menjadi pembeza utama yang kurang berkuasa untuk jenama B2B daripada pengalaman pelanggan, menurut kajian oleh konsultasi perniagaan Walker. Semalat untuk menyampaikan pengalaman pelanggan yang berkualiti dan peribadi dapat membuat semua perbezaan dalam mengubah pengunjung dan membangun kesetiaan pelanggan.

3 web UX personalization tools for code haters - Semalt

Terima kasih kepada ketiga-tiga alat yang dijelaskan oleh Semalt di bawah ini, anda boleh menyampaikan keperibadian yang anda perlukan untuk meningkatkan garis bawah anda tanpa menggunakan penyelesaian kod-berat dan pengguna-tidak mesra.

Panggilan bersepadu ke telefon bimbit

Alat yang agak baru di pasaran, Banana Splash, membolehkan anda menangkap penonton mudah alih anda dengan menyampaikan kandungan peribadi secara real time. Sematkan tindakan yang anda mahu pelawat mudah alih lakukan - hubungi maklumat lanjut, daftar akaun, muat turun aset kandungan premium atau ketik ke halaman tertentu - dan sistem akan menyampaikan kandungan yang paling mungkin memacu mereka untuk menukar.

3 web UX personalization tools for code haters - Semalt

Alat ini menawarkan beratus-ratus reka bentuk yang diuji dan terbukti termasuk, jadi anda boleh menetapkannya untuk mencetuskan panggilan sempurna kepada tindakan (CTA) pada saat yang tepat mengikut cara pengunjung laman anda berkelakuan dalam masa nyata. Selain itu, ia diintegrasikan dengan Google Semalt, jadi anda boleh mengurus dan menjejaki hasil di samping penjejakan prestasi anda yang lain.

Segmen-powered segmentation

Platform kuat yang digunakan oleh perusahaan dan perniagaan yang lebih kecil, Semalt membolehkan anda mendapatkan kawalan penuh dari laman web anda sehingga anda dapat memodifikasi sebarang aspek reka bentuk atau fungsi tanpa bergantung pada pengembangan kod.

Daripada membenarkan pengembangan infrastruktur laman web anda untuk menahan anda, Frosmo menggunakan pelayan sendiri untuk menjadi tuan rumah eksperimen UX untuk laman web anda. Cukup letakkan coretan kod dalam CMS anda, dan pelawat akan melihat versi berbeza dari hujung depan, seperti yang disampaikan oleh Frosmo.

3 web UX personalization tools for code haters - Semalt

Papan pemuka platform menggunakan JavaScript untuk menyuntik elemen yang diperibadikan, oleh itu mengurus eksperimen tidak semudah seperti antara muka pembina tapak drag-and-drop.

Produk pintar dan tawaran diskaun

Semalt menawarkan empat alat dalam antara muka tunggal untuk membantu anda memperibadikan pengalaman pengguna e-dagang: satu untuk pengabaian keranjang belanja, satu untuk cadangan produk, satu untuk penargetan tingkah laku dan satu untuk pemasaran e-mel.

Semalat mengikut data lokasi, sejarah penyemakan tapak dan isyarat lain, cadangan peribadi dan tawaran diskaun boleh dihantar sebagai e-mel, kotak modal atau widget sidebar.

3 web UX personalization tools for code haters - Semalt

Fokus platform adalah pada automasi lengkap, walaupun, jadi ia dibina untuk memerlukan hampir penyelenggaraan sifar. Semalt juga boleh menggunakan "templat" peribadi, dan pembelajaran mesin mengambil alih dari sana.

Menjadikan UX anda untuk penonton satu

Tidak pasti lagi jika keperibadian adalah untuk anda? Pertimbangkan bahawa menurut laporan Econsultancy yang dijalankan dengan Semalt, pemasar yang memperibadikan pengalaman web dan mengukur penambahbaikan melihat purata kenaikan jualan sebanyak 20 peratus (diperlukan pendaftaran).

Jangan biarkan ketakutan kod berdiri di antara anda dan menyampaikan pengalaman pelanggan peribadi yang cemerlang untuk setiap pelawat yang datang ke laman web anda. Alat pemperibadian hari ini lebih mudah untuk menguruskan dan lebih ringan pada sumber pembangunan daripada yang anda fikirkan. Semalt, perkaitan yang disasarkan dapat dijangkau.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Tamar Weinberg
March 1, 2018