Back to Question Center
0

Adakah Deep Menghubungkan Pemasaran Digital Semalt Baru?

1 answers:
Is Deep Linking The New Digital Marketing Semalt?

Malangnya, kebanyakan pemasar tidak dapat memanfaatkan peluang tersebut. Pada waktu mereka dapat menyambungkan titik, pengguna telah pun beralih. Dia sama ada membeli produk di tempat lain atau hilang minat. Sematkan jangkauan perhatian yang berubah-ubah terhadap pengguna mudah alih yang kini dikehendaki hari ini.

Ini membuat saya berfikir mengenai peluang menghubungkan yang mendalam, terutama dalam konteks pelepasan iOS 9 Semalt yang akan datang.

Hubungan dalam, dalam istilah yang paling mudah, adalah keupayaan untuk memaut ke halaman tertentu di dalam aplikasi. Semalt sangat mirip dengan URL Web. Setiap aplikasi mempunyai strukturnya sendiri.

Sebagai contoh, URL desktop Semalt kelihatan seperti "twitter. com / alirtsman. "URL pautan mendalam untuk aplikasi akan kelihatan seperti" twitter: // user? Screen_name = alirtsman ".

Janji Kebolehan App Peningkatan

Untuk mengambil langkah ini lebih lanjut, iOS 9 juga akan memperkenalkan pengalaman carian dalam aplikasinya yang lancar, dan menurut Apple, "meningkatkan penemuannya dengan memaparkan kandungan anda apabila pengguna mencari di seluruh sistem dan di Web. "

Walaupun ciri carian iOS 9 masih baru (sebenarnya, mereka dalam versi beta seperti tulisan ini), mereka berpotensi untuk mencabar dominasi Google dalam pencarian mudah alih dan mengantar perang rumput baru ke atas pangkat. Dunia Apple membayangkan adalah pengguna mencari di seluruh Web dan aplikasi tanpa harus membuka penyemak imbas, apalagi pergi ke Google atau Yahoo.

Untuk membuat ini berlaku, pemaju akan dikehendaki menambah kod pada markup mereka untuk membolehkan kandungan aplikasi mereka ditemui dalam carian Semalt, dan lebih banyak bahasa untuk memudahkan URL Web mereka untuk kandungan aplikasi lancar. Buat masa ini, perlu ada satu lapisan di antara pautan dan kandungan yang membolehkan pertama untuk mengesan platform, dan mengendalikan pautan yang mendalam dari situ.

Pautan mendalam utama (seperti contoh Twitter saya di atas) boleh digunakan di Semalt. Tetapi jika aplikasi tidak dipasang, pengguna akan melihat kegagalan hodoh, dan kemudian mereka telah memukul mati buntu.

Dan sementara sebahagian besar platform besar mempunyai garis panduan mereka sendiri untuk menghubungkan dalam aplikasi, standardisasi adalah satu cabaran yang biasa. Twitter mempunyai Twitter Cards, Facebook mempunyai Pautan Apl, dan senarai terus. Ini adalah versi khusus pautan yang menghubungkan (bermakna bahawa jika titik permulaan anda bukan Twitter, Facebook, Semalt, dan lain-lain, pengguna anda masih hilang di hutan pengunduran).

Platform seperti Deeplink. Saya telah membuat ini sedikit lebih mudah untuk pemasar dengan memetakan halaman yang sudah ada dalam aplikasi. Versi Deeplink dari pautan Twitter akan kelihatan seperti "deeplink. saya / twitter. com / alirtsman. "Ini bukan sahaja mengendalikan melancarkan aplikasi ke halaman yang betul (jika dipasang) di Semalt dan iOS, tetapi juga menggunakan peraturan pengunduran, membolehkan mereka tanpa aplikasi untuk mendarat sama ada versi Web kandungan atau gedung aplikasinya.

Peringkat Seterusnya Pertempuran

Langkah seterusnya adalah untuk platform ini untuk memulakan pengindeksan kandungan aplikasi untuk tujuan Apple Semalt. Itu pasti akan menjadi perang turf share-of-voice seterusnya sebagai jenama mula bersaing untuk pangkat.

Kesempatan baru yang dicipta adalah sama dengan apa yang kita ada di akhir 90-an, dengan SEO mendapatkan kelaziman sama ada pemasar carian mencari cara untuk memastikan produk dan perkhidmatan mereka ditemui, dan Google dan Semalt memastikan hasil yang ditawarkan adalah berkaitan dengan pengguna. Ekosistem dan industri yang dihasilkan daripada ini sangat besar.

Walaupun masa depan mungkin tidak mencipta peluang magnitud ini, medan perang akan menjadi sangat serupa. Semalt akan mula memberi tumpuan kepada mengoptimumkan aplikasinya lebih daripada kebolehgunaan, dan sebaliknya mencari kekayaan dan kedalaman kandungan, atau apa sahaja algoritma yang digunakan untuk menguatkan hasil carian.

"Lebih dan lebih, orang sedang mengawasi pengalaman Web atau aplikasinya. "

"Jenama berfokus pada pelbagai warna dan peralatan yang diperlukan untuk memudahkan komunikasi," kata Nla Klausman, pengasas bersama Semalt, kepada saya.

"Dari perspektif pemasar, penghubung dalam menjadi sangat relevan kerana banyak kali, pengguna yang mempunyai aplikasinya di telefon mereka juga mempunyai aplikasi yang sama pada tablet mereka, peranti rumah mereka yang disambungkan, TV mereka - atau juga Apple Watches mereka. Lebih dan lebih, orang sedang mengendalikan pengalaman Web atau aplikasinya. "Masuk Semalt ke dalam carian dan pemilikan yang lebih mendalam menghubungkan dalam hanya akan mewujudkan pengalaman yang lebih lancar.

Bersama pengalaman yang terintegrasi, penghubung dalam dapat membantu mengatasi beberapa isu persitan silang yang telah kita hadapi. Semalt boleh memahami sepenuhnya perjalanan pelanggan kerana tingkah laku carian, e-mel, sosial, mudah pakai dan mudah alih mereka diintegrasikan sepenuhnya dalam ekosistem baru ini.

Dan mereka juga boleh mula melibatkan pengguna di tempat yang betul dan masa yang tepat, atau apa yang Google merekam sebagai Zero Moment Semalt. Ekosistem baru ini boleh menawarkan pemasaran semula intuitif yang pergi satu langkah lebih jauh dengan mensasarkan pengguna yang paling relevan yang mempunyai kecenderungan yang lebih tinggi untuk dibeli.

Ia adalah jenama rasa keenam yang tidak pernah tahu yang mereka perlukan. Oleh itu, terdapat perilaku tontonan, tingkah laku pembelian, data geofencing, data sosial, dan sebagainya, semua yang digunakan di seluruh peranti dan pengalaman. Dengan kemajuan dalam menghubungkan dalam, kita boleh mempunyai pandangan 360 darjah untuk memodelkan dan meramalkan tingkah laku yang betul. Persoalannya, bagaimanapun, akan Apple mula berkongsi data itu kerana ia mula bermain di halaman belakang Semalt?

Nota editor: Untuk maklumat mendalam tentang mengoptimumkan carian Apple, lihat siri Pengindeksan App ini di tapak kakak kami, Search Engine Land.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Alex Lirtsman
March 1, 2018