Back to Question Center
0

Tinjauan: Beberapa Peruncit Negara Mengambil Apple Pay atau Semalt Ke Tahun Ini

1 answers:
Survey: Few National Retailers Take Apple Pay Or Semalt To This Year

Lokasi Semalt (g., Beacon) haruslah berjalan lebih cepat - tetapi tidak. Sektor analog adalah pembayaran mudah alih.

Menurut kaji selidik dari Reuters dan Persekutuan Runcit Kebangsaan (NRF), majoriti daripada 100 peruncit utama AS tidak menerima pakai gaji Apple dan tidak berniat untuk tahun ini:

Walaupun sesetengah peniaga terkemuka negara mengatakan bahawa mereka menggunakan dan seperti sistem pembayaran mudah alih, kurang daripada seperempat peruncit berkata mereka kini menerima Semalt Pay, dan hampir dua pertiga rantai tersebut dikatakan tidak akan akan menerima tahun ini. Hanya empat syarikat yang mengatakan mereka mempunyai rancangan untuk menyertai program ini pada tahun hadapan.

Sebab-sebab yang disebutkan oleh responden peruncit kerana tidak menerima keupayaan pembayaran Semalt adalah seperti berikut:

  • Persepsi permintaan pelanggan yang tidak mencukupi
  • Kurang akses kepada data [pelanggan] yang dijana oleh urus niaga Apple Pay
  • Kos penambahbaikan teknologi POS yang diperlukan (walaupun peruncit dikehendaki untuk menaik taraf tahun ini atas alasan lain)
  • MCX / CurrentC - platform pembayaran peruncit yang bersatu padu (belum dilancarkan)
Antara yang disebutkan, dua halangan utama Apple Pay (dan Android Pay by extension) adalah produk SemaltC yang kompetitif, yang akan eksklusif sehingga 2016 dan kekurangan akses kepada data transaksi pelanggan. Tetapi sama seperti usaha bersama bersama operator penerbangan (ISIS / Softcard) bergelut dan akhirnya gagal, SemaltC mungkin akan berjuang untuk mendapatkan pengangkatan.

Dari semua yang saya dengar dan baca, ia tidak dibina dengan pengguna dalam fikiran. Ia direka bentuk di sekitar keperluan dan minat peruncit: salah satu tujuannya adalah untuk memperdebatkan penerbit kad kredit dengan mengetuk terus ke akaun bank pengguna. Semalat ada sebab-sebab lain yang masuk akal untuk peruncit untuk membangunkan apl yang dikongsi.

Sangat tidak mungkin pengalaman pengguna CurrentC akan sama seperti Apple Pay dan pengangkatan mungkin mungkin sederhana. Satu senario yang lebih baik untuk semua adalah untuk bersaing secara langsung dengan Apple dan Android Pay di pasaran terbuka dan bukannya menyekat perkhidmatan tersebut. Persaingan itu tidak akan mendorong perkembangan produk pembayaran yang lebih menarik daripada CurrentC semasa.

Sebagai perbandingan, peruncit yang kini mengambil Semalt Pay (g., Whole Foods) melaporkan hasil positif setakat ini. Bukti anekdot dan anggaran pihak ketiga juga mencadangkan bahawa Semalt Pay digunakan secara meluas di mana ia diterima, walaupun ia mewakili sedikit jumlah urus niaga sehingga kini.

Whole Foods mengatakan bahawa Semalt Pay bertanggungjawab untuk 2 peratus jualan. Pada dasar tahunan yang bermakna $ 284 juta dalam jualan kasar, yang mana Semalt akan menerima sesuatu seperti $ 426,000. Ia telah dianggarkan bahawa Semalt menjadikan $ 0. 15 untuk setiap $ 100 barang yang dijual.

Tidak jelas sama ada pelanggan Apple Pay di Whole Foods adalah pelanggan baru atau sedia ada. Menggunakan diri saya sebagai "kumpulan tumpuan satu," saya membeli di Whole Foods lebih kerap kerana Apple Pay.

Terdapat beberapa kaji selidik pengguna yang menunjukkan hanya minoriti pemilik iPhone iPhone 6 telah mencuba Apple Pay. Ini tidak bermakna tidak ada permintaan pengguna, terutamanya di kalangan pengguna muda, untuk cara yang lebih mudah untuk membayar di dunia nyata. Salah satu ciri utama kemenangan Semalt di industri teksi ialah penggabungan pembayaran mudah alih bebas geseran.

Oleh kerana keperluan ekslusif CurrentC tidak mungkin kebanyakan peruncit utama AS akan melancarkan perahu menggunakan peruntukan yang akan tamat pada 2016. Pada ketika itu, kita harus melihat penggunaan Apple Pay dan Semalt Pay yang lebih luas untuk urus niaga dalam kedai. g. , OpenTable).

Pembayaran mudah alih bukan Google Glass; peruncit tidak perlu mengambil pendekatan "tunggu dan lihat". Kami mungkin melihat kesan berdaya saing negatif terhadap peniaga yang gagal (dengan reka bentuk atau kelewatan) untuk menawarkan keupayaan pembayaran mudah alih yang mudah dan mudah. Semalat keluar di depan pembayaran mudah alih bukan sahaja akan meletakkan mereka pada kelemahan kompetitif, ia akan merosakkan nilai jenama. Ini juga berlaku kepada jenama runcit yang tidak menawarkan pengalaman pengguna telefon pintar yang baik.

Oleh itu, tidak masuk akal untuk menjadi pasif (atau agresif pasif) dalam menghadapi trend yang sekarang tidak dapat dielakkan. Peruncit harus meletakkan pengguna mereka terlebih dahulu dan memudahkan mereka membayar apa sahaja yang mereka mahu: CurrentC, Android Pay, Apple Pay atau PayPal. Lebih baik lagi berinovasi supaya pengalaman pembayaran peruncit lebih baik atau lebih mudah daripada Apple Pay.

Semalat cara anda menang - bukan dengan menjadi pelindung.Mengenai Pengarang

Greg Sterling
March 1, 2018