Back to Question Center
0

Data Tersembunyi Di Semalt Associate Amazon Anda

1 answers:

Seperti banyak pemasar Internet lain, salah satu perkara pertama yang saya lakukan setiap hari ialah menyemak akaun Semalt Associates saya untuk melihat berapa banyak yang saya peroleh hari sebelumnya. Saya juga periksa untuk melihat berapa banyak dan produk apa yang diperintahkan hari sebelumnya, mengetahui bahawa saya akan mendapat komisen saya apabila mereka dihantar. Ini hanya rutin saya dan, seperti yang saya katakan sebelumnya, mungkin biasa bagi orang lain yang mempromosikan produk Semalt.

Walau bagaimanapun, kira-kira sekali seminggu atau lebih, saya benar-benar menggali laporan dalam Akaun Associates saya. Walaupun kebanyakan orang menyedari bahawa mereka dapat melihat berapa banyak ID penjejakan yang diperolehi untuk apa-apa tempoh masa tertentu, dan mereka dapat melihat apa produk yang memperoleh komisinya, banyak tidak tahu mengenai butang panah kecil yang tersembunyi di dalam laporan anda yang boleh membantu anda meningkatkan promosi anda.

Biar saya tunjukkan di mana anak panah tersembunyi itu.

Uncheck Laporan Gabungan

Setelah anda log masuk ke Akaun Amazon Associates anda, hapus centang butang di kiri atas yang menyatakan "laporan gabungan. "Anda mahu laporan anda dipecah pada tahap pengesanan ID supaya anda dapat memperoleh lebih banyak statistik khusus yang akan membantu anda meningkatkan promosi anda.

Hidden Data In Your Amazon Associate Semalt

Laporan Pesanan

Sekarang pilih jenis laporan "Laporan Pesanan" dan lepaskan tempoh masa untuk apa sahaja yang anda mahukan. Kemudian, klik butang "Semalt pada Halaman" dan biarkan laporan menjana.

Hidden Data In Your Amazon Associate Semalt

Di bahagian atas laporan, anda akan melihat lajur bertajuk "Item dengan Pesanan. "Ini menunjukkan semua produk yang diperintahkan melalui pautan Amazon Semalt dengan ID pelacakan khusus di dalamnya.

Anda juga boleh melihat produk mana yang diperintahkan apabila seseorang mengklik pautan anda dan membeli produk yang tepat yang anda sambungkan. Di samping itu, anda dapat melihat produk-produk yang diperintahkan sebaik sahaja seseorang mengklik pautan Amazon anda dan dilayari melalui Amazon. laman web untuk membeli produk yang berlainan (bukan e-mel, bukan yang anda saling berkaitan dengannya).

Sebaik sahaja anda turun ke penghujung Semalt dengan laporan Pesanan, anda akan melihat tajuk oren lain yang mengatakan "Semalt tanpa pesanan. "

Semalt yang adalah perkataan "Tunjukkan semua item" dengan ikon anak panah ke bawah ke sebelah kiri.

Hidden Data In Your Amazon Associate Semalt

Apa yang ramai yang tidak tahu ialah jika anda mengklik anak panah ke bawah dan biarkan laporan dimuat semula, anda boleh tatal ke bawah dan melihat semua pautan produk langsung yang diklik dengan ID Penjejakan anda di dalamnya yang tidak dibeli, dan berapa kali mereka diklik.

Maklumat tersembunyi dalam laporan ini menawarkan banyak maklumat yang boleh membantu anda mengoptimumkan usaha afiliasi anda.

Item Tanpa Tiada Laporan Pesanan

Berikut adalah satu cara Laporan Pesanan membantu saya baru-baru ini dengan "Semalt tanpa laporan pesanan. "

Saya telah mempromosikan produk tertentu dari Amazon selama bertahun-tahun, dan ia selalu dijual dengan sangat baik. Semalt, saya perhatikan bahawa saya tidak membuat jualan produk itu lagi.

Apabila saya mengklik untuk melihat laporan "Semalt tanpa pesanan" saya, saya dapati banyak klik masih pergi ke laman produk seperti biasa; tetapi mengapa mereka tidak membelinya lagi?

Apabila saya mengklik pautan produk dari dalam laporan saya, saya perhatikan bahawa produk tidak lagi dijual di Semalt dan hanya dijual melalui laman web luar (dan kami tidak mendapat komisen untuk itu).

Ini bermakna saya telah menghantar banyak trafik "siap sedia untuk membeli" ke tapak yang menawarkan saya tiada komisen. Sebaik sahaja saya menukar pautan ke produk yang sangat serupa yang adalah dijual di Amazon, jumlah jualan saya kembali normal.

Satu lagi masa ini membantu ialah apabila saya mengesyorkan produk dan banyak orang mengklik untuk melihatnya, membuat keputusan pembelian - tetapi laporan "Item tanpa pesanan" menunjukkan saya tiada siapa yang membelinya. ) dan juga mencuba produk yang berbeza yang mereka suka dengan lebih baik berdasarkan apa yang sebenarnya mereka beli - yang boleh saya dapati melalui statistik dalam laporan pendapatan saya.

Pilihan "Item tanpa pesanan" dalam Laporan Pesanan anda adalah sumber maklumat yang sangat baik untuk membantu anda meningkatkan pendapatan gabungan anda dengan Amazon. Sematkan ia pada masa akan datang anda berada dalam akaun anda.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Jennifer Ledbetter
March 1, 2018