Back to Question Center
0

Bagaimana untuk membangunkan strategi Paid Semalt dan SEO bersepadu untuk e-dagang

1 answers:

Contoh dan nasihat amalan terbaik tentang cara memaksimumkan pemasaran digital anda dengan pendekatan PPC dan SEO bersepadu.

Ketika datang ke pemasaran digital, pengoptimalan enjin carian (PPC) dan pengoptimuman enjin carian (SEO) dapat dikatakan dua sisi koin yang sama. Semalt, terlalu sering syarikat akan memberi tumpuan kepada satu dengan perbelanjaan yang lain.

Pada ClickThrough Marketing kami menyediakan pendekatan pemasaran digital bersepadu. Semalat dengan laman web e-dagang berskala besar, kami telah mempelajari kepentingan menggabungkan aktiviti PPC dan SEO untuk mendapatkan pandangan pelanggan dan pasaran yang lebih tinggi serta menyelaraskan aktiviti dalaman kami sendiri.

How to develop an integrated Paid Semalt and SEO strategy for e-commerce

Di sini, kita melihat empat cara di mana PPC dan SEO dapat bekerja bersama untuk memberikan hasil yang lebih baik di seluruh papan.

1. Mencari peluang SEO dengan data PPC

Ada banyak cara di mana PPC boleh menyokong SEO dan pemasar digital harus mencari cara untuk mengintegrasikan pencarian berbayar ke dalam strategi SEO mereka. Kami mengesyorkan yang berikut:

 • Perkongsian data kata kunci - Karena 'tidak disediakan', pasukan SEO tidak lagi dapat melaporkan tentang apa istilah yang membawa pengguna ke laman web secara organik. Walau bagaimanapun, pakar SEO boleh menggunakan "Laporan Pertanyaan Carian" dari AdWords untuk mengenal pasti kata kunci apa yang harus diprioritaskan apabila menjana kandungan yang ditujukan kepada pengguna. Ini sangat berharga apabila menulis deskripsi produk atau halaman jenama untuk pelanggan e-dagang. Dengan menggunakan Laporan Pertanyaan Cari membolehkan para pengamal SEO mengenali istilah carian yang mengarahkan dan menyesuaikan kandungan halaman ke arah istilah ini. Sebagai contoh, pasukan SEO anda mungkin telah menggunakan laporan pertanyaan carian untuk mencari pertanyaan "Cara Untuk . " popular untuk menghasilkan kandungan kreatif, seperti maklumat grafik dan eBook. Mungkin ada peluang untuk membuat halaman pendaratan baru atau halaman pendaratan yang dilanjutkan daripada mengkaji data kata kunci PPC, dengan fokus pada teraan, klik dan jualan.
 • Pemasaran semula - Profesional SEO boleh menggunakan pemasaran semula PPC untuk menyokong sebarang kandungan kreatif yang mereka hasilkan. Sebagai contoh, syarikat mungkin memutuskan untuk memasarkan semula kepada pengguna sedia ada yang baru-baru ini telah melancarkan whitepaper atau eBook untuk menggalakkan muat turun dan penglibatan selanjutnya.
 • Sitelinks - Pasukan SEO kami bekerjasama dengan pasukan PPC untuk melaksanakan pautan tapak pada kempen Google AdWords untuk menyokong catatan blog. Kami mendapati bahawa kaedah ini membawa kepada blog-blog ini menjana lebih banyak lawatan daripada biasanya dan mencapai khalayak yang lebih luas. Ini juga membawa kadar RKT dan interaksi yang lebih tinggi pada iklan dan, melalui pengetahuan mendalam tentang blog, membantu mendorong lebih banyak jualan.
 • Kreatif - Dengan kelajuan pasukan PPC AdWords dengan cepat mengetahui salinan apa yang berfungsi dengan baik dan kemudian dapat berkongsi data ini dengan rakan SEO dan pemasaran kandungan mereka. Lihat apakah USP atau panggilan tindakan (CTA) tertentu meningkatkan kadar klik dan kadar klik? Kemudian suapan ini kembali ke pasukan kandungan dan lihat bagaimana kesan ini kepada penyenaraian organik dan penukaran.

2. Mencari peluang PPC dengan data SEO

Sama seperti data PPC boleh digunakan untuk menyokong aktiviti pemasaran dan kandungan SEO untuk pelanggan e-dagang, data SEO dapat menyokong PPC.

 • Apabila belanjawan ketat - Di mana kata kunci PPC mahal, mungkin bijak untuk memfokuskan usaha SEO dan konten pada kata kunci ini, terutama jika mereka berpotensi untuk memacu jumlah lalu lintas yang besar. Secara semulajadi, keputusan akan mengambil masa yang lebih lama untuk ditapis, tetapi ini dapat membuktikan cara yang kos efektif untuk melihat keuntungan ranking serta memberi gambaran tentang istilah carian apa yang benar-benar berfungsi untuk memacu trafik dan jualan yang sah.
 • Skor Kualiti - Gunakan kemahiran menulis kandungan SEO untuk membantu meningkatkan kata kunci dengan skor kualiti rendah.
 • Gunakan data organik untuk merancang strategi PPC anda - Buat satu titik untuk mengkaji tren trafik organik dan pertimbangkan pemfaktoran ini apabila merancang perbelanjaan PPC anda. Sebagai contoh, jika puncak trafik organik pada hujung minggu tetapi perbelanjaan PPC anda tidak mencerminkan ini maka ia boleh menjadi idea yang baik untuk mula mendorong lebih banyak pada hujung minggu untuk melihat apakah ini meningkatkan prestasi pada PPC.

3. Pertimbangan saluran silang bagi pencarian organik dan berbayar

Meningkatkan pendekatan holistik untuk usaha pemasaran digital anda akan mendapat ganjaran, tetapi jangan meremehkan kesan daya luaran pada kempen anda.

 • Tapak masa - Masalah tapak bukan sahaja akan menjejaskan SEO tetapi boleh membebankan banyak wang pada PPC. Sekiranya tapak menurunkan kempen PPC, terpaksa dihentikan. Masalah tapak berterusan akan memberi kesan kepada prestasi SEO dan boleh menurunkan kedudukan kata kunci. Pastikan pasukan PPC dan SEO sentiasa berkomunikasi supaya downtime dapat dikurangkan dan kempen dioptimumkan sepenuhnya. Tidak ada gunanya menghantar pengguna yang berpotensi ke halaman yang rosak - itu adalah pengurusan akaun PPC yang lemah dan akan merosot UX dan nilai jenama jika ia merupakan isu yang sering berulang.
 • Penyelidikan pesaing - Pesaing boleh berbeza untuk kedua-dua SEO dan PPC. Walau bagaimanapun, penting bahawa pesaing PPC juga dianggap sebagai pesaing SEO kerana pada bila-bila pun mereka boleh menjadi pesaing SEO.
 • PPC menawarkan banyak data untuk mengenal pasti pesaing baru atau menonjol apabila pesaing tertentu lebih keras. Jalankan laporan "Laporan Lelongan" dalam AdWords untuk mengongsikan bahagian tera pesaing. Kemudian, kongsi data ini dengan pasukan SEO anda.
 • Strategi gabungan keseluruhan untuk penguasaan SERP - Menggabungkan kedua strategi SEO dan PPC akan membolehkan peningkatan pendedahan dan dominasi SERP. Ini akan meningkatkan trafik keseluruhan. Satu cara untuk memaksimumkan ini adalah melalui strategi tempatan. Pautkan kempen PPC tempatan ke laman pendaratan tempatan yang disesuaikan untuk mengarahkan trafik dalam talian dan di kedai.

Sematkan hartanah digital anda dengan tiga tempat teratas pada pencarian berbayar dan organik dan menonton perniagaan masuk.

4. Penghijrahan tapak

Mungkin salah satu masa yang paling penting untuk membawa SEO dan PPC bersama adalah untuk penghijrahan tapak. Memindahkan laman web anda dari satu platform ke tempat lain, atau membuat laman web yang sama sekali baru, merupakan tugas berat yang ditakuti oleh banyak pengurus pemasaran. Semalt, dengan menggabungkan aktiviti PPC dan SEO, anda sepatutnya dapat bermigrasi dengan lancar dengan beberapa gangguan. Bekerjasama untuk mengenal pasti masa yang tenang untuk melaksanakan penghijrahan anda, pastikan anda menjeda kempen PPC anda semasa anda bergerak dan kemudian bekerjasama untuk mengenal pasti pertimbangan SEO utama selepas migrasi.

 • Dokumen pemetaan URL - Dokumen pemetaan URL akan membantu PPC apabila menukar URL dalam kempen.
 • Kedudukan kata kunci - Peringkat kata kunci organik boleh turun naik berikutan penghijrahan. Meningkatkan anggaran PPC dan kata kunci push yang menderita secara organik.

Dapatkan PPC dan SEO bekerja bersama dan anda akan melihat manfaat pendekatan kolaboratif. Menggali bahasa yang sama, bercakap dengan khalayak sasaran yang sama, dan berkomunikasi secara berterusan mengenai perkara-perkara seperti kata kunci, kandungan dan bahkan laman web masa lalu akan membentangkan cadangan pemasaran digital yang lebih kuat yang menarik dan menukarkan.

March 1, 2018