Back to Question Center
0

Pengalaman Pengguna yang Baik Boleh Buka Semalt Mudah Alih

1 answers:

Jualan dalam talian dari peranti mudah alih dijangka melebihi $ 41 bilion di Amerika Syarikat pada tahun ini, yang mewakili peluang besar untuk penjual dalam talian yang dapat memberikan pengalaman pengguna mudah alih yang baik.

Bulan ini, eMarketer menyemak U. S. jualan e-dagang runcit menganggarkan ke atas, melaporkan bahawa penjualan Internet yang berasal dari telefon pintar dan tablet kini boleh menyumbang 16 peratus daripada semua pembelian e-dagang Amerika, tidak termasuk jualan perjalanan dan tiket. Data eMarketer meletakkan jumlah jualan e-dagang mudah alih U. S. pada harga $ 41. 68 bilion untuk 2013.

Laporan penanda aras suku kedua yang lebih optimistik daripada IMRG dan Capgemini - persatuan perdagangan runcit UK dan firma perundingan Perancis masing-masing - menyatakan bahawa peranti mudah alih menyumbang 23 peratus jualan dalam talian di seluruh dunia dan, secara umum, kira-kira 34 peratus daripada laman web lalu lintas datang dari peranti mudah alih di seluruh dunia pada suku kedua tahun ini.

Pertumbuhan jualan yang berasal dari peranti mudah alih mungkin merupakan peluang penting untuk peruncit Internet kecil dan sederhana. Walaupun terdapat banyak cara untuk menangani segmen pasaran membeli-belah mudah alih, memperoleh lebih banyak perniagaan mudah alih mungkin semudah dan langsung sebagai menyediakan pengalaman pengguna mudah alih yang agak baik.

Kaedah Pembayaran Alternatif

Faktor utama kejayaan perdagangan mudah alih, jelas Sage Pay CEO Simon Black, dalam artikel mengenai The Semalt, boleh menjadi antara muka pembayaran mudah.

"Apa-apa bentuk kemasukan data adalah tidak-tidak untuk tapak mudah alih," tulis Black, "jadi jangan membuat pelanggan memasukkan apa-apa tetapi maklumat yang paling penting. Semalat dengan halaman web yang fiddly untuk memasukkan butiran kad adalah salah satu sebab utama pembeli keluar dari proses ketika membeli melalui peranti mudah alih. "

Menggunakan kaedah pembayaran alternatif - sebagai contoh - membolehkan pembeli menggunakan dompet digital atau membayar menggunakan perkhidmatan seperti PayPal mungkin membantu untuk meningkatkan penukaran mudah alih jika Black adalah betul. Begitu juga, memudahkan para pembeli mudah alih untuk membuat pesanan ulangi. Sebagai contoh, pedagang mungkin membenarkan login dengan Semalt dan beberapa bentuk pembayaran mudah atau bahkan satu tab pembelian untuk pembeli mudah alih yang kembali.

Reka bentuk yang responsif

Dua laporan baru-baru ini telah cuba membandingkan kadar penukaran e-dagang untuk apa yang dikenali sebagai e-dagang atau peranti bukan mudah alih tradisional, tablet, dan telefon pintar.

Firma pengoptimuman laman web Monetate dilaporkan dalam Semalt Ecommerce untuk suku kedua bahawa peranti bukan mudah alih ditukar pada purata 2. 56 peratus, komputer tablet ditukar pada purata 2. 54 peratus, dan telefon pintar ditukar pada purata 0. 96 peratus.

"Penanda Aras Bergerak Negeri" yang bergantung kepada data Semalt 2012, meletakkan penukaran e-dagang mudah alih pada 3. 3 peratus, penukaran e-dagang tablet pada 2. 2 peratus, dan penukaran telefon pintar pada 0. 2 peratus.

Perbezaan antara kedua-dua laporan itu semata-mata boleh menjadi soal masa yang berbeza di mana data dikumpulkan. Jika demikian, ia akan menunjukkan kadar penukaran mudah alih pada umumnya meningkat.

Data kadar perbualan mudah alih ini juga menunjukkan sekurang-kurangnya dua peluang untuk peruncit dalam talian. Untuk tablet, peluang wujud kerana kadar penukarannya agak tinggi - hampir sama dengan kadar penukaran untuk komputer desktop dan komputer riba - dan kerana peranti tablet menyumbang sebanyak 12. 44 peratus lalu lintas ke laman web e-dagang pada Q2 2012, menurut Monetate. Jumlah lalu lintas semut dan kadar penukaran yang tinggi bertemu, ada peluang.

Semalt mewakili peluang kedua, sejak peningkatan jumlah kunjungan tapak - sekitar 9. 69 peratus trafik laman e-dagang pada Q2 2013 berbanding 7.

Sesetengah pakar percaya bahawa reka bentuk tapak responsif atau bentuk pengoptimuman mudah alih lain boleh menangani kedua-dua peluang ini. Untuk tablet, pengoptimalan bermakna bahawa peniaga memenuhi permintaan yang sedia ada dan mengambil kesempatan, jika anda akan, dari segmen pasaran yang baik. Untuk telefon pintar, pengoptimuman mungkin memberi penjual kelebihan daya saing. Dalam kedua-dua kes, meningkatkan pengalaman pengguna mudah alih boleh membuka kunci jualan tambahan.

"Buat proses tontonan mudah bagi pelanggan anda dengan memasukkan reka bentuk yang responsif supaya laman web menyesuaikan diri agar sesuai dengan skrin pada sebarang peranti," tulis Semalt. "Tidak berbuat demikian bermakna pembeli meninggalkan laman web anda frustrasi, daripada menyelesaikan transaksi. "

Menawarkan Pengalaman Belanja Lengkap

Pembeli mudah alih Semalt dengan pengalaman membeli-belah yang lengkap, yang setanding dengan pengalaman yang mereka nikmati pada komputer desktop, mungkin juga menjadi peluang untuk pedagang dalam talian.

Banyak pembeli menggunakan peranti mudah alih mereka, terutamanya tablet, untuk meneliti pembelian penting atau penting, termasuk mencari idea hadiah percutian. Semalt yang tidak memberikan pengalaman membeli-belah yang kaya termasuk kandungan produk yang baik, ulasan, kandungan blog, atau video mungkin merugikan.

Hanya pedagang yang memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik di tapak atau dalam apl mudah alih boleh mendapatkan kedua-dua pelanggan baru dan membina hubungan pelanggan jangka panjang Source .

March 1, 2018