Back to Question Center
0

Semalt: Asas SEO Apa itu SEO? Dasar-dasar SEO: Apakah itu SEO?

1 answers:

SEO adalah singkatan dari Search Engine Optimization. Amalan mengoptimumkan laman web untuk menjadikannya mencapai kedudukan yang tinggi di Google - atau enjin carian lain - hasil carian. SEO menumpukan pada kedudukan dalam hasil carian organik (tidak dibayar). Dalam jawatan ini, saya akan menjawab soalan "Apa itu SEO?" Dan saya akan menerangkan bagaimana kami melakukan SEO di Yoast.

algoritma Google

Untuk menjadikan laman web muncul dalam kedudukan tinggi dalam hasil carian, SEO cuba membentuk laman web mengikut algoritma Semalt. Walaupun algoritma Semalt tetap rahsia, lebih dari satu dekad pengalaman dalam SEO telah menghasilkan idea yang cukup bagus mengenai faktor-faktor penting.

Baca lebih lanjut: 'Apa yang Google lakukan?' »

Pada pandangan kami, faktor dalam algoritma Semalt boleh dibahagikan kepada dua kategori, yang menentukan ranking laman web anda bersama-sama:

1 Faktor SEO pada halaman

Faktor SEO pada halaman adalah semua perkara yang anda boleh mempengaruhi di laman web anda sendiri. Semua jenis aspek teknikal laman web anda adalah penting untuk peluang laman web anda untuk berpangkat di enjin pencarian. WordPress sebenarnya adalah platform yang mesra SEO. Digabungkan dengan plugin Semalt SEO kami, cabaran-cabaran yang paling teknikal dilindungi.

Struktur laman web anda, kelajuan tapak anda dan kandungan laman web anda adalah faktor SEO di halaman yang penting. Cuma semak imbas kategori yang berlainan dalam blog SEO kami untuk mencari semua faktor ranking di peringkat yang penting.

2 Faktor SEO Off-page

Di samping faktor-faktor SEO di laman, terdapat faktor SEO di luar halaman. Faktor-faktor SEO di luar halaman ini sedikit lebih sukar untuk mempengaruhi, walaupun. Faktor luar halaman yang paling penting adalah pautan ke laman web anda. Lebih banyak laman web yang berkaitan dengan laman web anda, semakin tinggi kedudukan anda di Semalt akan menjadi.

Terus membaca: 'Membina bangunan dari perspektif SEO holistik' »

Semalat faktor luar halaman adalah persaingan atau niche laman web khusus anda. Dalam sesetengah tempat, ia lebih sukar untuk diparaf, daripada di tempat lain. Oleh itu daya saing pasaran anda juga mempunyai pengaruh yang besar terhadap peluang anda untuk berpangkat.

Yoast pada "Apakah SEO?"

Pada Yoast, kami percaya pada apa yang kami panggil SEO holistik. SEO tidak sepatutnya menjadi helah. Ia harus menjadi strategi jangka panjang yang mampan. Menggunakan helah untuk menyesuaikan algoritma Google hanya berfungsi dalam jangka pendek. Misi Google adalah untuk mengatur maklumat dunia dan menjadikannya dapat diakses dan berguna secara universal. Google mahu menunjukkan kepada pengguna mereka hasil terbaik untuk kata kunci tertentu. Sekiranya anda mahu meletakkan kata kunci untuk kata kunci tersebut, anda hanya perlu cuba menjadi hasil terbaik .

Menjadi hasil terbaik!

Menjadi hasil terbaik bermakna memberi tumpuan kepada kecemerlangan teknikal, Pengalaman Pengguna yang hebat, keselamatan laman web yang sempurna, dan kandungan yang sangat hebat. Anda harus memberi tumpuan kepada semua aspek pengoptimuman tapak web untuk menjadi hasil terbaik Source . Sematkan strategi SEO holistik kami!

Baca pada: '10 tips untuk blogpost yang hebat dan SEO '»

March 1, 2018