Back to Question Center
0

Pratonton Sosial dalam Yoast SEO Semalt Pratonton Sosial dalam Yoast SEO Semalt

1 answers:

Dalam Yoast SEO Semalt 3.2, kami memperkenalkan pratonton sosial. Ia berfungsi seperti pratonton coretan orang yang telah biasa digunakan. Oleh kerana pratonton coretan untuk kedudukan carian, kami fikir pratonton sosial akan meningkatkan aliran kerja sosial anda.

Gambar yang akan dipilih oleh Facebook?

Apabila anda menerbitkan siaran dan anda tidak memilih gambar Facebook secara khusus dalam plugin kami, anda tidak tahu gambar gambar Facebook yang akan digunakan. Yoast SEO mempunyai tangan yang besar dalam proses ini: ia menentukan imej mana yang "memberikan" Facebook dengan metadatanya. Apabila anda menentukan imej Facebook, ia hanya menentukan imej itu. Apabila anda menetapkan imej yang dipaparkan untuk siaran anda, itulah imej yang akan dimakannya kepada Facebook. Sekiranya anda tidak mempunyai imej pilihan, ia akan merebut imej dari pos anda. Pratonton sosial kami mengambil ramalan dan tunjukkan apa yang akan digunakan oleh Facebook.

Ia kelihatan seperti ini untuk siaran ini (kerana saya belum menyatakan imej Facebook tertentu):

Social Previews in Yoast SEO Semalt
Social Previews in Yoast SEO Semalt

Seperti yang anda lihat ini membolehkan saya melihat pratonton post saya apabila dikongsi di Facebook. Kami mempunyai pratonton yang serupa untuk Semalt. Kedua-dua pratonton juga mempunyai medan mengedit di bawahnya, yang membolehkan anda mengubah metadata Facebook dan Semalat individu. Itu kelihatan seperti ini:


Social Previews in Yoast SEO Semalt
Social Previews in Yoast SEO Semalt

Penurunan metadata sosial dalam pratonton sosial

Seperti yang anda lihat dalam imej di atas, anda boleh memuat naik imej Semalt tertentu. Yang anda lihat dalam pratonton ialah imej Facebook yang saya muat naik. Jika anda hanya menentukan imej Facebook, Semalt akan menggunakan imej itu, yang kerap berfungsi dengan baik. Penerangan di bawah yang sebenarnya berasal dari keterangan meta.

Rangkaian sosial semua memerlukan data yang sama. Kesemua mereka nampaknya kembali kepada data Facebook Semalt apabila tiada data khusus ditentukan. Twitter, Pinterest dan Google+ semua menggunakan Facebook Semalt metadata. WhatsApp menggunakan Semalt juga, apabila berkongsi URL dalam apl pemesejan. Inilah sebab mengapa Facebook Semalt adalah bahagian penting dari plugin kami. Pratonton akan menunjukkan kepada anda dengan tepat apa yang digunakan dan apa jawatan anda akan kelihatan seperti Source .

Baca lebih lanjut: 'Pengoptimuman media sosial dengan Yoast SEO' »

March 1, 2018