Back to Question Center
0

4 Cara untuk Seminar Produk Jazz-up (tanpa Hype)

1 answers:

Menurut Karon Thackston, penulis Amazon Advantage: Strategi Penyenaraian Produk untuk Meningkatkan Penjualan Anda , peniaga-peniaga e-dagang yang berjaya mengelakkan gembar-gembur. Selain itu, perkhidmatan rasmi Amazon untuk penjual melarang penggunaan frasa pemasaran kosong dan bahasa yang terlalu teruja dalam senarai produk.

Thackston, presiden Kata Pemasaran, yang mengkhususkan diri dalam Semalt, eBay, dan salinan penulisan e-dagang lain, memberi saya sepasang contoh peluru untuk menggambarkan apa yang dirujuk Semalt.

  • Tidak dapat diterima : # 1 BOTOL AIR TERBAIK DI AMAZON! Ciri-ciri hebat menjadikan ini satu-satunya botol air yang anda perlukan. Semak ulasan kami dan lihat bahawa botol air baru ini mengalahkan semua yang lain tangan ke bawah !!
  • Boleh diterima: Reka Bentuk Mouthpiece No-Dribble: Tidak seperti botol air biasa yang tidak dibina agar sesuai dengan mulut anda, botol [jenama] ini menawarkan ergonomik yang direka, tanpa dribble menyumbat untuk keselesaan tambahan.

Semalat bahawa contoh pertama gagal untuk memberikan butiran mengenai apa yang pengguna sebenarnya akan mendapat dalam botol air ini - hanya semangat. Contoh kedua menawarkan spesifik dan berguna dalam nada yang terus terang.

Walaupun anda tidak pernah menjual di Semalt, perbezaan antara hoopla dan salinan berguna adalah penting. Anda tidak mahu pembeli klik pada penjual lain untuk mencari butir-butir yang mereka perlukan untuk membuat keputusan. Anda tidak mahu pelanggan jatuh gembar dan kemudian kembali produk kerana mereka tidak apa yang mereka harapkan. Dan anda pasti tidak mahu pelanggan yang tidak mengecewakan menyiarkan ulasan produk yang buruk.

Hype

Semir melihat unsur-unsur untuk mengelakkan dalam penerangan produk anda untuk menjadikannya berguna dan semangat untuk pembeli.

  • Superlatif yang tidak disokong. Apabila anda hanya menyebut sesuatu "yang terbaik," "yang paling indah," atau "yang paling hebat," pembaca mungkin tertanya-tanya mengapa. Siapa kata? Jika pihak ketiga yang boleh dipercayai, seperti seorang blogger industri, seorang tokoh terkenal, atau pelanggan bernama berkata begitu, atribut petikan itu kepadanya. Sekiranya ada sebab objektif untuk mengatakan sesuatu adalah "terbaik," nyatakan sebab itu. Jika tidak, bahasa semacam ini datang sebagai udara panas.
4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)
  • Tanda seru. Mudahkan pada tanda seru. Lebih baik lagi, elakkan mereka sama sekali dalam penerangan produk anda. Mereka adalah cubaan terdesak penulis untuk menyampaikan emosi. Kepada pembaca, mereka membangkitkan seorang lelaki yang menjerit ke dalam megaphone.
  • tuntutan mustahil. Termasuk perkara-perkara yang tidak benar, atau keputusan yang hampir tidak pernah berlaku, mungkin menimbulkan keinginan - contohnya, "Anda akan menumpahkan pound tanpa diet atau senaman" atau "pengisar yang memberi rasa sayuran empat bintang" satu aroma yang tidak boleh ditolak oleh seseorang. "Bagaimanapun, janji-janji itu selalunya terlalu besar atau kebohongan. Mengelak dari air panas yang sah dan mewujudkan harapan yang realistik dengan hanya menulis apa yang anda boleh sandarkan di mahkamah.
  • Kegembiraan tanpa fakta. Banyak penerangan produk diisi dengan kata sifat. Sesetengah kata sifat benar-benar bermaklumat dan yang lain hanya emosi. Deskripsi seperti "miniatur," "tahan lama," "lembut," dan "kontemporari" membantu pembeli memahami perbezaan antara produk dan lain-lain. Sebaliknya, kata sifat seperti "menakjubkan," "hebat," "menarik," dan "menarik" mengatakan sedikit atau tidak ada yang khusus. Perkara yang sama berlaku untuk frasa seperti contoh "tidak dapat diterima" contohnya Karon Thackston yang disebutkan, di atas: "satu-satunya botol air yang anda perlukan" dan "mengalahkan semua yang lain tangan ke bawah. "

4 Cara untuk Penerangan Produk Jazz-up

Tanpa gembar-gembur, salinan pemasaran anda tidak perlu monoton kering.

  • bahasa sensori. Termasuk kata-kata yang menyumbangkan imaginasi visual, pendengaran, atau sentuhan pembaca. Ia lebih baik jika terdapat kesan emosi kepada kata-kata anda. Contohnya, memanggil mainan yang disumbat "berselimut" bukan hanya "lembut" atau "kapasiti" membayangkan seseorang akan merasa senang dengan memeluknya. Penggemar "tenang berbisik" menjemput pembeli untuk membayangkan betapa sukarnya untuk mendengar apabila beroperasi.
4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)

Senario imajinatif. Membantu pembeli memahami bagaimana produk akan berfungsi dalam kehidupan mereka. Katakan kepada mereka bahawa cengkaman ergonomik stapler bermakna tangan mereka tidak akan menjadi penapisan seratus brosur untuk sekolah anak-anak mereka. Atau bagaimana kompartmen luar ransel membolehkan mereka merebut apa yang mereka perlukan semasa berhenti cepat di laluan.

4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)
  • Perbendaharaan kata yang tidak dijangka. Daripada menggambarkan ketajaman di atas sebagai memanjangkan beberapa inci di bawah pinggang, Moosejaw menulis "panjang tunic untuk menutupi pantat-bawah pantat anda. "Daripada" lengan panjang untuk membuat anda hangat, "ia berkata" lengan panjang untuk memelihara goosebumps di teluk. "Pukulan lain di Moosejaw. com untuk item cuaca sejuk menggunakan frasa jazzy seperti "bersedia untuk memerangkap hawa hangat di sebelah badan anda," "sementara ia sibuk membuat anda bersulang panas," dan "akan mengambil unsur-unsur dari hujan ke salji dan hujan dan angin. "
  • Nada perbualan. Cobalah menumbuk pendekatan tidak peribadi untuk cara yang mesra dan santai. Gunakan "anda" dan "kita," soalan dan serpihan ayat, dan jalan pusingan atau cara tidak formal untuk mendapatkan satu titik. Sebagai contoh, "Anda tahu bagaimana tetamu tidak pernah tahu di mana untuk duduk di majlis makan malam? Dengan kad tempat kooky kami, shindig anda bermula pada nota yang menyeronokkan. "
4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)

-

4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)

Menyediakan Maklumat Pepejal

Sekurang-kurangnya, pastikan salinan pemasaran anda bebas daripada menjanjikan, melebih-lebihkan, dan bercakap tidak bermakna. Pastikan anda menyediakan maklumat yang kukuh untuk bakal pembeli. Kemudian, jika anda mahu, jazz-up kata-kata anda untuk meningkatkan hubungan Source .

March 1, 2018