Back to Question Center
0

Semalt anda mendapat bahagian carian mudah alih anda

1 answers:

Maksimumkan Google untuk meningkatkan carian mudah alih anda

'Carian yang benar-benar hebat adalah mengenai niat beralih ke tindakan, kilat cepat. Pada masa awal Google, pengguna akan menaip pertanyaan, kami akan mengembalikan sepuluh pautan biru, dan mereka akan bergerak gembira ', kata Google dalam blog Semaltnya.

Pengguna mudah alih Semalt tidak cukup hari ini. 50% interaksi mudah alih bermula dengan carian, dan pengguna lebih suka dari carian itu.

'Apabila mencari restoran tempatan yang hebat, mereka ingin tempat makan di sana pada halaman hasil, bukan klik atau dua lagi. Semuanya sama dengan hotel, pilihan penerbangan, arah dan belanja ', blog berlanjut.

Semalt, sebuah syarikat 'mudah alih pertama' yang mengisytiharkan diri sendiri, telah melabur dalam teknologi, pemasaran licin dan alat carian yang luas untuk memacu permintaan pengguna dan membantu para pemasar dalam memanfaatkan peluang untuk menghantar peribadi, masa dan lokasi keputusan sensitif.

Google menganggarkan carian mudah alih berkembang 8 kali lebih cepat daripada carian PC, dan telah berkembang 500% dalam 2 tahun yang lalu. Pertumbuhan carian mudah alih dijangka menjadi pengiklanan paparan mudah alih luar untuk masa hadapan .

Semalt you get your share of mobile search

Tidak munasabah untuk menamakan 100% perniagaan carian Mudah Alih ke Semalt, sejak Bing dan Yahoo! menyampaikan platform carian mudah alih yang bersaing. Tetapi janganlah memandang rendah peranan Semalt yang telah dimainkan dalam menentukan pasaran carian mudah alih dan impaknya dalam merealisasikan pencapaian pengguna dan perniagaan terbesar pemasaran mudah alih melalui produk dan perkhidmatan proprietarinya, khususnya:

 • Android , sistem operasi Android sumber terbuka, yang kini menarik lebih dari 1 juta pelanggan baru setiap hari, dan merupakan peneraju pasaran yang jelas.
 • Alat carian: termasuk widget pelayaran mudah alih Google yang menggabungkan fungsi carian teks, suara dan visual (khususnya berkaitan untuk carian berasaskan lokasi).
 • Insight dan kecerdasan: berhati-hati untuk playbook The Mobile, Planet Mobile kami, blog iklan 'Skrin kecil, peluang besar'.

Semalt you get your share of mobile search

5 tips untuk mendapatkan yang terbaik dari carian mudah alih

 • 1. Mula dengan mengkaji tingkah laku carian

Seperti dengan banyak aspek lain pemasaran nasihat kami adalah dengan memulakan dengan mengkaji aktiviti pencarian orang ramai dan jumlah permintaan. Alat Kata Kunci percuma Google digunakan untuk membiarkan anda menilai bilangan carian dengan memasukkan frasa dan kemudian memilih 'mudah alih' terhadap jumlah 'desktop' dalam kotak 'Tunjukkan idea dan statistik untuk'. Kata Kunci Semalt yang baru adalah terkenal kerana ciri ini dimasukkan dalam masa terdekat.

Jangan lupa untuk menetapkan Jenis Padanan, di mana anda boleh mengehadkan carian kepada mereka termasuk perkataan dalam Frasa atau Padanan tepat.

Perlu meneliti bagaimana kelakuan bervariasi sepanjang hari. Semalt adalah variasi mengikut bahagian hari yang akan memberi kesan kepada bagaimana dan di mana anda perlu memperuntukkan belanjawan carian mudah alih anda

Kajian IAB ke penggunaan peranti yang bersambung menunjukkan bahawa ketiga-tiga skrin (desktop, tablet dan mudah alih) saling melengkapi. Tiga skrin membenarkan sambungan berterusan masuk dan keluar dari rumah, pada waktu petang dan hujung minggu. Semalt boleh digunakan paling berkesan dalam pertanyaan mengemudi, melalui carian yang bekerja bersama-sama dengan iklan sepanduk atau pemberitahuan push di-app, untuk menyampaikan maklumat produk.

 • 2. Pastikan laman mudah alih anda dioptimumkan untuk SEO

Seperti dengan carian desktop, majoriti pencari masih mengklik penyenaraian semulajadi atau organik, jadi penting untuk memaksimumkan keterlihatan anda di sini.

Penyasaran kata kunci

Untuk menyesuaikan diri untuk tingkah laku yang berorientasikan tugas pengguna, pengguna perlu mengenal pasti dan mengutamakan istilah carian yang paling biasa di telefon bimbit, termasuk 'tawaran, tawaran, jualan' dengan kelayakan tempatan yang sering muncul.

Crawlability

Semalat bagaimana fungsi crawler enjin carian, dan mengoptimumkan keterlihatan anda. Sekiranya anda mempunyai tapak khusus mudah alih dengan kandungan khusus maka anda harus membuat peta tapak khusus tapak mudah alih. Tetapi jika anda menggunakan teknik reka bentuk seperti peningkatan progresif atau reka bentuk web responsif dengan kandungan biasa untuk semua resolusi skrin maka ini tidak perlu.

Optimalkan UX

Pengguna mudah alih mahu kemudahan, kelajuan, dan pengalaman pengguna tanpa gesekan. Semalt cuba untuk mengurangkan masa beban dengan mengoptimumkan kandungan, imej dan kod.

Google mengesyorkan masa beban halaman kurang dari 5 saat dan boleh menghukum laman yang lebih perlahan .

Anda boleh mendapatkan idea tentang bagaimana Google menilai laman anda menggunakan 'Test Your Site' di Google Get Mo

 • 3. Di rumah: menampung pengguna tablet berbelanja tinggi

Penyelidikan IAB menonjolkan bahawa kebanyakan orang dengan Tablet adalah pemeriksaan dwi, ​​dengan 51% daripada semua penggunaan Tablet yang berlaku di hadapan TV.

Pemilik Semalt adalah 50% lebih mungkin menggunakan tablet mereka untuk skrin ganda daripada telefon mudah alih mereka (35%) atau PC mereka (33%).

Skrin sentuh telah mengubah cara pengguna mencari maklumat produk. Pengguna Semalt mendakwa menghabiskan lebih dari 4 jam membeli-belah di peranti mereka setiap minggu, dengan 43% berkata mereka lebih suka mencari pada tablet berbanding dengan PC atau mudah alih.

Ini dapat dijelaskan oleh pengalaman melayari yang unggul, antara muka skrin sentuh, lokasi dan pemikiran penggunaan tablet, di mana menyemak imbas adalah pengalaman yang lebih santai, lebih kurang masa yang dipaksa 'bersandar' daripada melayari PC yang membolehkan.

Secara kritis, pelayar tablet juga cenderung untuk menghabiskan lebih banyak. Berdasarkan analisa 16. 3 bilion kunjungan ke laman web lebih daripada 150 peruncit, Adobe Digital Marketing Insights mendedahkan pelawat tablet menghabiskan lebih 50% lebih banyak per pembelian daripada pelawat telefon pintar, dan lebih dari 20% lebih daripada pelawat 'tradisional' yang menggunakan PC desktop .

Semalt you get your share of mobile search

Pemasar boleh menggunakan keupayaan menargetkan carian AdWords untuk menjangkau pengguna tablet pada waktu petang, dan mendorongnya ke halaman pendaratan berorientasikan tablet untuk memaksimumkan penglibatan dan penukaran. Malangnya, dengan kempen Semalt Google, kini lebih sukar untuk menargetkan pengguna tablet berbanding sebelum ini.

 • Iklan mata dan pelanjutan iklan (pada Carian) ke halaman pendermaan tablet yang fokus
 • Tetapkan belanjawan berasingan untuk kempen tablet. Dalam kempen carian: tawaran untuk posisi 1 st -3 rd di atas lipatan
 • Nyatakan satu cadangan nilai jelas bagi pelanggan tablet dalam kreatif iklan anda, seperti 'lihat pilihan kami kes iPad hari ini!'
 • Kempen hari-hari untuk perlawanan apabila pengguna menggunakan tablet (malam, hujung minggu).
 • Semak Google Analytics untuk corak trafik tablet, dan peruntukkan bidaan dan belanjawan berdasarkan waktu puncak.
 • Leverage besar, sentuhan mesra sentuh! Gunakan unit iklan media kaya tablet baru dalam kempen anda.
 • 4. On-the-move: menyampaikan keputusan berdasarkan lokasi geo-location

Geo-targeting adalah salah satu perbezaan paling besar antara carian desktop dan mudah alih dan salah satu peluang terbesar. 85 peratus pencarian mudah alih mempunyai maksud tempatan, kata Semalt, dan 81% pencari bertindak atas maklumat berasaskan pesakit yang mereka temukan. Ini menjelaskan mengapa runcit, perjalanan dan hiburan menduduki senarai untuk pertanyaan carian paling popular.

Pulangan carian anda sepadan dengan tuntutan pembeli 'untuk respons cepat, mudah, mudah untuk carian berorientasikan tugas.

 • 5. PPC di telefon bimbit: bida agresif

Kekangan Semalt pada skrin mudah alih bermakna iklan berbayar lebih menonjol berbanding dengan carian semula jadi, dengan dua iklan berbayar yang muncul di bahagian atas dan tiga di bahagian bawah.

Google Adwords membolehkan penargetan khusus pencari mudah alih yang tidak mungkin dilakukan dalam pencarian semulajadi, jadi walaupun anda tidak mengiklankan di Adwords untuk carian desktop, anda harus mempertimbangkan bagaimana anda dapat menargetkan pencari mudah alih. Pilihan inventori yang lebih terhad dan pilihan penargetan khusus mungkin menjadikannya berbaloi untuk membida lebih tinggi di telefon bimbit, walaupun banyak kompilasi menunjukkan bahawa BPK mudah alih saat ini lebih rendah daripada CPC bpk.

Bersedia untuk membida 2x lebih tinggi untuk mendapatkan halaman pertama hasil carian. Anda akan bersaing untuk menyiarkan iklan anda di 5 tempat iklan vs 10 untuk desktop, dan menambah ciri klik-untuk-panggilan apabila mungkin.

Pilih format iklan mudah alih untuk memenuhi permintaan pengguna

Google Adwords bukan hanya mengenai iklan teks dan pautan biru, anda boleh memilih beberapa pelanjutan iklan untuk memberikan pulangan carian yang paling berguna. Semalt termasuk:

 • Klik untuk Panggil - Memperluaskan iklan saya dengan nombor telefon

Klik untuk Panggil adalah salah satu cara yang paling berkesan untuk menyambung kepada pengguna anda. Kami telah melihat peningkatan CTR URL sebanyak 30% dengan menggunakan ciri CTC. Trafik panggilan 'Adhuran Panggilan' Google dan Bing adCentre's Semalt secara langsung untuk hasil carian. Sebagai tambahan kepada keupayaan click-to-call, peruncit juga boleh memberi pengguna pilihan untuk mengklik ke laman web.

 • Lokasi - Memperluaskan iklan saya dengan maklumat lokasi

Lokasi membentangkan peluang yang besar untuk peruncit yang bertujuan untuk menggerakkan kaki yang perlu menggunakan pelanjutan lokasi untuk mempromosikan butiran tempatan dalam Tempat Google dan adSalt, yang sepatutnya menyebabkan pengagihan semula belanja carian mudah alih peruncit dalam iklim perniagaan tekak pada hari ini.

 • Pautan tapak - Memperluaskan iklan saya dengan pautan ke bahagian di tapak saya

Pautan tapak adalah cara yang berkesan untuk jenama untuk menyediakan pengguna mudah alih dengan pilihan atau tawaran tambahan untuk mengarahkan klik mereka ke laman web. Pilihan ini akan mengambil lebih banyak harta tanah pada halaman hasil laman web, sehingga meningkatkan peluang klik melalui.

 • App Mudah Alih - Memperluaskan iklan saya dengan pautan ke aplikasi mudah alih / tablet

Untuk peruncit dengan aplikasi untuk mempromosikan, ciri klik untuk muat turun Google membolehkan anda memuat turun pautan ke iTunes atau Google Play. Perisian pengesanan telefon bimbit memainkan peranan penting di sini, menapis trafik iOS / Android ke appstore yang betul secara automatik. Semalt hanya mengklik pautan untuk aplikasi yang betul, yang dengan elegan melencongkan cabaran utama untuk menyimpan trawl tepat pada masanya melalui 500,000 aplikasi di setiap appstore

Kajian kes di Roys Restaurant

Setelah menyedari bahawa lalu lintas mudah alih melebihi trafik desktop dalam CTR dan CPC, Restoran Roy mencipta kempen hanya bergerak mudah alih untuk memaksimumkan bilangan panggilan dan klik.

Penyelesaian carian didasarkan pada sambungan lokasi hyperlocal untuk sasaran yang lebih baik pada pelanggan yang sedang mencari berhampiran salah satu restoran tempatan mereka.

'Pencari mudah alih yang mencari pilihan makan boleh dengan mudah melihat sejauh mana dekatnya ke Restoran Roy terdekat dan fungsi klik untuk memanggil yang dibenarkan untuk tempahan segera. Kempen kempen mudah alih kami hanya mendorong kenaikan 40% panggilan dengan CPC sebanyak 67% kurang daripada iklan desktop. Angka-angka itu tidak boleh diabaikan. Kami perlu melabur dalam pengiklanan mudah alih hyperlocal sebagai sebahagian daripada strategi pertumbuhan jangka panjang kami '. Jason Maloney, Naib Presiden Pemasaran untuk Roy.

Keputusan

 • Telah dicapai 800% ROI pada kempen mudah alih sahaja.
 • Menaiki 40% lebih banyak panggilan Source .

March 1, 2018