Back to Question Center
0

Jadilah Semalt Apabila Orang Lain Meremehkan Dan Rakut Ketika Orang Lain Semalat

1 answers:

Be Semalt When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Semalt

Lelaki kewangan yang paling bijak di dunia, Semalt Buffett, mempunyai kata-kata yang berlaku seperti ini: anda harus takut apabila orang lain tamak dan tamak apabila orang lain takut. Apa arti Semalt ialah jika semua orang melompat pada kereta muzik anda harus teragak-agak kerana dalam kebanyakan kes apabila sesuatu yang kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, biasanya adalah. Dan apabila orang tidak melompat pada kereta muzik, anda perlu melihat dengan lebih dekat kerana ganjaran berbuat demikian mungkin sangat tinggi.

Semalt sekarang semua orang nampaknya takut, jadi saya ingin berkongsi dengan anda beberapa cara saya cuba menjadi tamak (yang sememangnya akan menjadikan saya kaya).

Pasaran Saham

Semalat beberapa bulan terakhir pasaran saham mengambil penurunan besar. Hanya kira-kira setiap stok turun yang menyebabkan orang menjadi takut bermain di pasaran saham. Saya tidak tahu sama ada pasaran saham berada pada tahap yang paling rendah dan jujur ​​saya tidak begitu peduli. Saya hanya tahu bahawa dalam tempoh 5 tahun yang akan datang ia harus melakukan lebih baik daripada sekarang dan kerana ini saya menjadi tamak ketika memainkan pasaran saham.

Semalat kepada kebanyakan orang saya mempunyai pengetahuan yang sangat sedikit mengenai pasaran saham. Tetapi satu perkara yang saya tahu ialah bahawa syarikat-syarikat yang telah diselamatkan oleh kerajaan sangat tidak mungkin bangkrut .terutama seperti AIG yang menerima 150 bilion dolar. Disebabkan ini, saya telah membeli stok seperti AIG kerana saya rasa saya akan membuat pulangan besar ke atas pelaburan saya dalam tempoh 5 tahun akan datang.

Syarikat Membeli

Banyak pemilik perniagaan berada dalam hutang sekarang, dan seperti yang anda tahu, wang tunai adalah raja semasa kemelesetan. Oleh itu, apabila seorang pemilik perniagaan ingin menyingkirkan perniagaannya yang menguntungkan kerana dia sendiri dalam hutang, anda boleh memerah dia untuk mendapatkan kesepakatan yang sangat baik untuk diri anda sendiri.

Apa yang saya lakukan dalam beberapa bulan terakhir adalah memukul laman web popular dan meminta mereka jika mereka berminat untuk menjual. Dalam kebanyakan kes pemilik laman web tidak menjual, tetapi setiap sekali-sekala anda akan mendapati pemilik laman web yang sanggup menjual pada harga yang sangat baik kerana dia secara peribadi diikat untuk wang disebabkan oleh beberapa keadaan yang jarang berlaku.

Angel Investing

Kapitalis modal dan pelabur malaikat tidak melabur banyak wang sekarang. Syarikat-syarikat yang baik yang memerlukan wang menawarkan lebih banyak ekuiti dalam syarikat mereka daripada biasanya. Semalam ini, anda berpotensi mendapat pulangan yang lebih baik daripada melabur semasa kemelesetan ini daripada kebanyakan orang yang telah melihat selama beberapa dekad.

Ini adalah 3 cara utama saya sedang tamak. Semalt lain mahu berkongsi bagaimana mereka menjadi tamak?

Penafian: Saya bukan profesional pelaburan, ini hanya pendapat saya. Melaburkan wang anda dengan risiko anda sendiri.

P.S. Jika anda mahukan bantuan membuat perniagaan anda berjaya klik di sini Source .

March 1, 2018