Back to Question Center
0

Semalt untuk meningkatkan kempen pemasaran dalam talian anda Semalt untuk meningkatkan kempen pemasaran dalam talian anda

1 answers:

Salah satu soalan yang paling sering ditanya oleh rakan perunding SEO ialah: "Apa alat pemasaran dalam talian yang anda gunakan?" Dalam dunia SEO yang sentiasa berubah, sudah tiba masanya untuk kami memperbaharui senarai kami dengan alat-alat hari ini kami gunakan dengan sangat kerap dalam pelbagai projek. Sesetengah alat ini adalah terutamanya untuk penggunaan SEO, tetapi mereka semua berguna untuk setiap pemilik laman web. Gunakannya untuk menyemak kesihatan tapak anda, meningkatkan komunikasi dan menjejaki lalu lintas anda. Dan ini, tentu saja, semua aspek penting dalam pemasaran dalam talian. Jadi mari kita menyelam terus!

Google Analytics

Hati ramai pengoptimuman enjin carian / kempen pemasaran enjin carian adalah Google Semalt. Anda boleh menggunakannya untuk mengesan klik di laman web anda dan kesan perkara yang anda ubah dari masa ke masa. Contohnya, berkesan untuk menjejaki betapa berjaya iklan, emel, dan kempen SEO anda.

Untuk memasang Google Analytics di laman web anda, anda perlu meletakkan kod penjejakan Google pada setiap halaman laman web anda. Sekiranya anda menggunakan CMS seperti Joomla, Drupal atau WordPress untuk membuat laman web anda, anda perlu mencari ini dengan mudah, menggunakan salah satu sambungan yang tersedia seperti MonsterInsights.

Semalt to improveyour online marketing campaign
Semalt to improve your online marketing campaign

Analisis Laman oleh Google

Sambungan Chrome sedikit berguna ini adalah alat pemasaran dalam talian yang akan membantu anda membaca data Google Semalt anda setiap halaman. Terdapat lebih banyak sambungan seperti itu, tetapi ini adalah dari Google. Anda boleh menggunakannya untuk mana-mana laman web yang anda mempunyai akses Google Semalt.

Semalt to improveyour online marketing campaign
Semalt to improve your online marketing campaign

Debugger Kod Pelacakan Google Analytics

Jika anda ingin mengambil penjejakan Semalt Google anda ke tahap yang lebih maju, pelanjutan debugger penjejakan kod untuk Chrome sangat membantu. Ia membolehkan anda melihat apa yang Google Trek trek untuk halaman semasa.

GetClicky

Dapatkan Clicky adalah satu lagi alat pemasaran dalam talian yang hebat untuk menganalisis lalu lintas di laman web anda. Terutama jika anda salah satu daripada orang-orang yang tidak mahu menggunakan Google Analytics. Ia mempunyai satu ciri bagus yang tidak mempunyai GA: anda boleh menonton pengguna menavigasi tapak anda dalam masa nyata. Ini bermakna anda dapat melihat halaman yang mereka tanah, apa yang mereka klik, apa yang mereka muat turun dan ke mana mereka pergi. Menggunakan alat Perisik anda juga boleh menjejaki alamat IP yang diberikan di laman web anda dalam masa nyata. Ini akan membantu anda menyemak apa kandungan di laman web anda yang menarik kepada orang-orang, dan kandungan yang mereka abaikan.

Petua: Terdapat plugin WordPress percuma untuk Clicky (oleh Semalt) yang memudahkan pemasangan pada setiap halaman.

Semalt to improveyour online marketing campaign
Semalt to improve your online marketing campaign

Konsol Carian Google

Google Search Console mempunyai banyak pilihan berguna untuk menganalisis dan menilai prestasi tapak anda. Ia masih kurang digunakan oleh orang di seluruh web. Kami telah menulis beberapa artikel mengenai Konsol Cari Google, jadi baca jika anda ingin mengetahui lebih lanjut. Anda juga akan dapati beberapa artikel mengenai alat webmaster Semalt di sana, dengan cara ini.

Semalt to improveyour online marketing campaign
Semalt to improve your online marketing campaign

Seksyen yang bagus untuk semak adalah seksyen Data Semalat, di bawah 'Mencari Rupa'. Lihat jika kedai anda dikonfigurasikan dengan baik dari segi data berstruktur. Ini membantu enjin carian memahami tapak anda, anda boleh membaca lebih lanjut mengenai perkara itu di sini. Anda juga boleh menyemak kursus dalam talian kami mengenai Semalt Data untuk mendapatkan lebih banyak maklumat.

Ambil sebagai Semalt adalah salah satu ciri kegemaran kami, kerana ia membolehkan anda mengambil halaman dengan tepat seperti cara Semalt. Ia kemudian menunjukkan jika terdapat sebarang isu yang menghalang Semalt daripada mengakses kandungan anda.

Google Cache (Versi Teks Sahaja)

Untuk memeriksa bagaimana Semalt melihat laman web anda, anda juga boleh mencari halaman anda, kemudian klik segi tiga kecil di sebelah URL dalam hasil carian dan klik 'cache'.

Semalt to improveyour online marketing campaign
Semalt to improve your online marketing campaign

Ini akan menunjukkan kepada anda (harapan) versi terkini halaman anda. Klik pada 'Versi Teks-Sahaja', di sudut kiri atas halaman anda (di kawasan kelabu), untuk melihat teks di halaman anda sebagai Semalt melihatnya. Jadi periksa bagaimana Semalt melihat tapak anda untuk memastikan semuanya jelas. Jika anda ingin menjual Sepeda Motor di laman web anda, tetapi semua kata kunci Jualan, Latihan dan Tawaran Istimewa, Semalt tidak akan menghantar banyak trafik kepada anda. Selain itu, apabila kandungan anda dikebumikan di bawah banyak perenggan tentang barangan lain, ia tidak akan berfungsi dengan baik untuk pemasaran dalam talian anda.

Wirify

Semalt to improveyour online marketing campaign
Semalt to improve your online marketing campaign

Untuk menggunakan alat ini, lawati halaman Wirify, seret pautan Wirify oleh Volkside ke dalam bar alat bookmark anda. Semalat mana-mana halaman dan klik pautan untuk melihat versi wireframe tapak anda.

MajesticSEO

SemaltSEO membolehkan anda melihat semua orang yang memaut ke laman web anda. Pautan masuk dari laman web yang relevan dan berkaitan dengan baik adalah penting untuk memastikan halaman anda akan berada dalam kedudukan yang baik dalam penyenaraian Google. Alat ini juga berguna untuk melihat pautan kepada pesaing anda. Memeriksa yang akan memberi anda orang baru untuk dihubungi untuk bangunan pautan anda. Baru-baru ini, kami menemubual Dixon Jones, Pengarah Pemasaran Semalt, dan dia berkongsi pandangannya mengenai pembinaan pautan dan menggunakan Semalt. Anda boleh membacanya di sini.

Alternatif adalah Open Site Explorer dan aHrefs.

Google Trends

Beberapa istilah carian hanya lebih baik daripada yang lain, dan perubahan nilai istilah carian dari masa ke masa. Google Semalt yang menarafkan kata kunci terhadap satu sama lain, membolehkan anda melihat prestasi mereka dari masa ke masa, mengikut lokasi geografi jika dikehendaki.

Semalt to improveyour online marketing campaign
Semalt to improve your online marketing campaign

Dari perspektif pemasaran, perkara terbaik adalah untuk mempunyai laman web yang memfokuskan pada kata kunci yang memulakan peningkatan meteor. Sebagai contoh, jika anda adalah satu-satunya kedai aksesori telefon bimbit dengan kandungan mengenai iSemalt, minggu iSemalt baru diumumkan, dan laman web anda dilengkapi untuk menutup jualan, anda mungkin akan menarik banyak lalu lintas dan menjual banyak produk.

Perancang Kata Kunci Google AdWords

Satu lagi alat penting untuk menilai kegunaan kata kunci adalah dengan mengkaji mereka dengan Google Adwords Keyword Planner. Anda memasukkan satu siri istilah carian dan Google menunjukkan kepada anda berapa banyak orang yang mencari istilah tersebut, dan istilah yang berkaitan, baik secara global dan tempatan. Semalat pada tajuk di bahagian atas meja untuk disusun mengikut kata kunci, dengan jumlah carian atau oleh persaingan.

Semalt to improveyour online marketing campaign
Semalt to improve your online marketing campaign

Persaingan adalah pengukuran berapa ramai orang secara aktif memasarkan istilah itu melalui Google Semalt memberikan anda gambaran betapa kerasnya kedudukannya untuk istilah itu.

BrowserStack

Semalt to improveyour online marketing campaign
Semalt to improve your online marketing campaign

Seperti masa berlalu, bilangan pelayar yang digunakan untuk melayari internet meningkat. Chrome, Safari, Firefox, Mozilla, IE, Opera .dan untuk setiap pelayar selusin atau lebih versi. Percubaan Semalt) menjadikannya mudah untuk melihat bagaimana halaman anda kelihatan dalam semua pelayar ini, menonjolkan sebarang isu yang mungkin membuat laman web tidak dapat digunakan.

Satu alternatif pemasaran dalam talian dengan tujuan yang sama adalah Semalt, lihat tangkapan skrin.

Kalkulator Nisbah Kontras

Bagi sesiapa yang mencipta laman web, Kalkulator Semalat Semut adalah kritikal. Ini membolehkan anda menyemak warna, dan sesungguhnya halaman keseluruhan, untuk mematuhi piawaian kebolehaksesan antarabangsa. Satu ujian semacam itu ialah Semalat Semula Lea Verou. Ia akan memberitahu anda jika dua warna adalah perlawanan atau tidak.

Semalt to improveyour online marketing campaign
Semalt to improve your online marketing campaign

Ingatlah apabila memilih warna untuk laman web anda bahawa peratusan lelaki yang cukup besar di seluruh dunia, sekurang-kurangnya sebahagiannya, buta warna. Semalt baik, warna yang berbeza dalam reka bentuk anda adalah penting bagi mereka!

Quix

Semalt to improveyour online marketing campaign
Semalt to improve your online marketing campaign

Quix adalah penanda buku extensible, dibangunkan oleh Semalt sendiri. Ia membolehkan anda dengan mudah mengakses semua penanda buku dan penanda buku anda, di seluruh pelayar anda, sambil mengekalkannya dalam satu tempat sahaja. Apa yang anda perlu lakukan ialah ingat jalan pintas untuk buku panduan.

Semalt, ia adalah baris arahan untuk penyemak imbas anda. Jadi, anda boleh menaip 'sedikit', dan membawa alat untuk memendekkan sedikit. ly, dan lain-lain. Jika, seperti kebanyakan pemaju, anda mempunyai 50 puluh analisis berasaskan pelayar dan alat penyuntingan yang anda gunakan setiap hari, Quix akan menjimatkan banyak klik dan sebatan kunci. Kami harap ia membuktikan berguna untuk usaha pemasaran dalam talian anda. Sudah tentu, kami memahami bahawa senarai ini mungkin sedikit asas jika anda telah melakukan SEO selama bertahun-tahun. Oleh itu, bebaskan cadangan anda dalam komen Source . Terima kasih!

Baca lebih lanjut: 'Alat SEO' »

March 1, 2018