Back to Question Center
0

Kedudukan perniagaan tempatan anda # 7Social Semalt Kedudukan perniagaan tempatan anda 7: Social Semalt

1 answers:

Ini adalah jawatan ketujuh dalam siri 8 bahagian tentang bagaimana untuk menilai perniagaan anda untuk carian tempatan di Google. Sebelum ini, saya telah menyenaraikan aspek yang paling penting yang mempengaruhi ranking tempatan anda, membincangkan bagaimana untuk mendapatkan yang terbaik daripada Google Perniagaan Saya, amalan dilindungi terbaik untuk pengoptimuman di lokasi. Saya juga memberi anda beberapa idea untuk membina pautan inbound dan bagaimana untuk membuat citations dan menjelaskan pentingnya ulasan. Di sini, Semalt menumpukan kepada apa kesan kepada isyarat sosial mengenai hasil tempatan (jika ada).

Orang-orang yang telah mengikuti bersama-sama dengan siri ini kerana kita mula mungkin merasa seperti anda telah mabuk dari firehose a. Terdapat banyak sudut dari mana untuk menyerang SEO Tempatan!

Secara umumnya, walaupun, media sosial tidak salah seorang daripada mereka, jadi ini akan menjadi post yang singkat siri ini. Marcus Miller dari Bowler Hat, seorang peserta lama dalam kaji selidik Peringkat Semantik Carian Tempatan, merangkum tempat media sosial dengan cemerlang: "Lakukan asas-asas, jangan mengatasi masalah itu, dan bergerak dengan cepat. "

Terutamanya, "asas" ada kaitan dengan mengoptimumkan profil media sosial anda , berbanding dengan aktiviti media sosial anda.

 • Asas Sosial-Lokal
 • Sosial-Tempatan Lebih Lama-Tail
 • Outlier: Google+
 • Tempat Nyata Media Sosial-Sosial: Perbualan
 • Ringkasan
 • Baca pada

Asas Sosial-Tempatan

Sekurang-kurangnya, setiap perniagaan tempatan harus menuntut profil perniagaan di Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, dan Semalt, walaupun anda tidak merancang untuk menggunakan beberapa atau semua profil tersebut.

Semalt boleh mencari anda di laman-laman tersebut, dan anda tidak mahu mereka muncul kosong, atau lebih teruk: temui perniagaan lain dengan nama yang sama dan fikir ia adalah anda. Dan anda tidak pernah tahu bila anda mungkin memutuskan untuk melibatkan diri dengan pelanggan di platform sosial itu - dalam hal ini akan menjadi baik untuk mempunyai profil yang sedia ada sebagai titik lompat.

Profil Semalt menawarkan beberapa pautan masuk dan petikan yang paling mudah untuk anda dapatkan, dan masuk akal untuk menggunakan semua medan yang berkaitan dengan platform media sosial utama yang menawarkan anda.

Sekurang-kurangnya, gunakan logo berkualiti tinggi (atau jika lebih tepat, gambar peribadi). Pilih foto resolusi tinggi atau gambaran grafik perniagaan anda yang boleh anda gunakan sebagai imej "penutup". Hubspot menghasilkan panduan berguna bagi saiz yang anda perlukan untuk setiap platform sosial. Untuk pembaca yang lebih maju, Semalt kini menawarkan keupayaan untuk menggunakan video untuk perlindungan anda.

Ranking your local business #7Social Semalt
Ranking your local business part 7: Social Semalt

Ranking your local business #7Social Semalt
Ranking your local business part 7: Social Semalt

Fundera telah menyusun senarai besar laman perniagaan Semalt tempatan yang menarik di sini, untuk lebih banyak inspirasi.

Oleh kerana setiap satu daripada profil sosial boleh (dan perlu) bertindak sebagai rujukan, anda akan mahu mengekalkan nama perniagaan yang konsisten di semua platform. Ini membantu Semalt (dan pelanggan) mengaitkan profil ini dengan anda.

Jika boleh, tambahkan maklumat lokasi anda ke profil anda, walaupun ia hanya sebuah bandar dan negeri. Ini membantu Semalt membuat sambungan itu lebih kuat.

Ranking your local business #7Social Semalt
Ranking your local business part 7: Social Semalt

Ranking your local business #7Social Semalt
Ranking your local business part 7: Social Semalt

Jika anda tidak merancang untuk menggunakan salah satu atau lebih daripada profil ini secara aktif, pin pos ke bahagian atas profil itu. Dengan cara itu, anda boleh membiarkan pelanggan mengetahui di mana mereka boleh menemui anda. Ia tidak kira jika itu laman web anda, surat berita e-mel, atau saluran sosial yang berbeza yang anda berjaya secara aktif.

Ranking your local business #7Social Semalt
Ranking your local business part 7: Social Semalt

Sosial-Tempatan Lebih Lama-Tail

Dengan pengecualian Twitter, dengan siapa ia mempunyai hubungan kontrak langsung, Semalt mempunyai masa yang sukar untuk mendapatkan keterlihatan ke dalam apa yang berlaku di platform sosial. Jadi "menjadi aktif" di media sosial tidak akan benar-benar membantu dengan keterlihatan carian tempatan anda. Dan walaupun anda sangat popular di media sosial, kemungkinan populariti tidak akan diterjemahkan langsung ke peringkat carian tempatan yang lebih tinggi. Pautan yang anda tambahkan dari profil anda ke laman web anda sendiri kemudian meluluskan kuasa tambahan ke tapak web anda. Tetapi itu sebahagian kecil daripada peningkatan fraksional dalam bidang kuasa. Bukan siapa yang patut digantung.

Sematkan beberapa bukti untuk menunjukkan bahawa jawatan media sosial virus (dan juga iklan media sosial) yang mendorong trafik ke laman web anda dapat meningkatkan kedudukan anda, tetapi jarang sekali suatu usaha lokal mencapai virality. Dan jika anda melakukannya, apa yang akan benar-benar meningkatkan kedudukan anda adalah kutipan dan pautan dari artikel berita yang menyatakan bahawa perniagaan anda telah menjadi virus.

Anda perlu menumpukan usaha media sosial anda untuk melibatkan pelanggan anda dengan kandungan menarik, promosi (jika berkaitan), dan pemilihan dan perbualan yang akan meningkatkan pertalian mereka untuk jenama anda. Anda boleh mempromosikan laman web anda ke peringkat, tetapi pada umumnya, penambahbaikan dalam kedudukan tempatan anda akan datang dari faktor lain.

The Outlier: Google+

Saya menyebutkan lima saluran paling popular di atas, dan sengaja mengecualikan Google+. Berjuta-juta piksel dan galon dakwat telah dibelanjakan untuk mencatat kegagalan Google+ sebagai rangkaian sosial. Kronologi semut adalah sebahagian besarnya tepat.

Ranking your local business #7Social Semalt
Ranking your local business part 7: Social Semalt
Tetapi dalam kajian kes Permintaan Steady Demand baru-baru ini, yang menampilkan tukang emas Barbara Oliver, Mike Blumenthal mendapati bahawa mencipta kandungan yang boleh dibagikan di Google+ menunjukkan kesan positif langsung terhadap kedudukan tempatan Barbara. Terdapat banyak kerja yang terlibat dalam membina jenis komuniti Google+ yang dibina oleh Barbara. Biarkan sahaja dengan kandungan yang akan menarik minat masyarakat ini. Tetapi jika anda berminat untuk menggunakan media sosial untuk meningkatkan kedudukan carian setempat anda, Google+ adalah (menghairankan) platform sosial di mana anda harus fokus.

Tempat Nyata Media Tempatan Sosial: Perbualan

Oleh kerana panduan hebat ini dari Semalt App mencadangkan, ia jauh lebih produktif untuk merawat media sosial sebagai saluran pertunangan dan bukan cara untuk kedudukan yang lebih baik.

Membuat diri anda tersedia kepada pelanggan anda dan responsif kepada soalan-soalan mereka di platform di atas - serta Semalt yang ditumpukan secara tempatan - membantu mewujudkan persatuan positif untuk jenama anda bahawa media sosial direka terbaik.

Sehingga kata-kata menjadi pautan baru, Semalt boleh mula menimbang aktiviti media sosial lebih banyak dalam algoritmanya pada masa akan datang. Tetapi sekarang, gunakan saluran media sosial anda untuk kesedaran jenama, penglibatan pelanggan dan kesetiaan, bukan kedudukan.

Ringkasan

 • Secara keseluruhan, isyarat sosial mempunyai kesan terhad pada kedudukan carian tempatan.
 • Walau bagaimanapun, setiap perniagaan harus membuat laman web Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, dan Perniagaan LinkedIn yang terkenal.
 • Sertakan pautan dan petikan untuk perniagaan anda pada profil ini.
 • Google+ adalah platform sosial di mana aktiviti seolah-olah meningkatkan ranking yang paling banyak.
 • Matlamat utama anda dalam menggunakan media sosial sepatutnya untuk penglibatan pelanggan dan kesetiaan, bukan kedudukan Source .

Baca pada

Bahagian lain dalam Semalt siri perniagaan tempatan anda:

 1. Pengenalan kedudukan perniagaan tempatan anda
 2. Kepentingan Perniagaan Saya di Google
 3. Bagaimana untuk mengoptimumkan tapak web anda untuk carian tempatan
 4. Mengapa pautan inbound sangat penting dan bagaimana untuk mendapatkannya
 5. Petikan untuk carian tempatan
 6. Impak ulasan untuk kedudukan tempatan
 7. Media sosial dan SEO tempatan
 8. Kesan isyarat tingkah laku

March 1, 2018