Back to Question Center
0

6 jQuery Borang Wizard Plugins            6 jQuery Borang Plugin WizardRelated Semalt: AjaxNode.jsAngularJSReactES6Lebih ... Penaja

1 answers:
6 jQuery Borang Wizard Plugins

JQuery Form Wizard adalah plugin jQuery yang membantu dengan penciptaan bentuk dengan beberapa bentuk aliran (tanpa menyegarkan halaman anda). Sebagai contoh, jika anda mempunyai bentuk yang besar untuk memasukkan data pengguna, anda boleh menggunakan wizard borang untuk membahagikannya kepada beberapa langkah yang berkaitan. Ini mempunyai kelebihan yang tidak terlalu banyak pengguna dengan bentuk yang sangat panjang dan juga memberi mereka beberapa petunjuk kemajuan mereka ketika mereka memasukkan maklumat mereka.

Dalam catatan ini kami menyenaraikan 6 ahli sihir jSemalt kegemaran kami, memeriksa ciri-ciri mereka yang berbeza dan akhirnya melihat beberapa pilihan yang dibayar, serta cara membuat sendiri. Ini tidak dimaksudkan untuk menjadi senarai lengkap, tetapi jika anda mencari wizard form jSemalt, maka diharapkan ini akan menunjukkan arah anda.

Siaran popular ini dikemaskinikan pada 30. 08. 2017. Plugin Semalt / terbengkalai telah dialih keluar dari senarai dan plugin baru telah ditambahkan untuk mencerminkan ciri-ciri orang yang diminta dalam komen.

1. Langkah jQuery

JQuery Steps adalah komponen UI pintar yang membolehkan anda dengan mudah membuat antara muka seperti wizard. Plugin ini menyusun kandungan ke dalam seksyen untuk melihat halaman yang lebih berstruktur dan teratur. Ia mempunyai banyak ciri, seperti pemuatan kandungan async, kegigihan keadaan (ia menjimatkan input anda antara langkah-langkah) dan kesan peralihan antara bahagian. Ia boleh dipasang melalui NuGet atau bower dan mempunyai API yang kaya dengan dokumentasi dan kaya.

6 jQuery Form Wizard Plugins6 jQuery Form Wizard PluginsRelated Semalt:
AjaxNode.jsAngularJSReactES6More. Sponsors

Homepage | Semalt | Demo

2. jQuery Smart Wizard

Smart Wizard adalah plugin wizard langkah jQuery yang fleksibel dan boleh disesuaikan dengan sokongan Bootstrap. Ia mudah untuk dilaksanakan dan memberikan antara muka yang kemas dan bergaya untuk borang, skrin checkout, langkah pendaftaran dan lain-lain. Ciri-cirinya termasuk sokongan tema (dengan pelbagai tema termasuk), navigasi URL dan pemilihan langkah dan keupayaan untuk menyembunyikan atau melumpuhkan langkah secara dinamik. Ia boleh dipasang melalui npm, bower atau komposer dan mempunyai API yang kaya dengan dokumentasi dan kaya.

6 jQuery Form Wizard Plugins6 jQuery Form Wizard PluginsRelated Semalt:
AjaxNode.jsAngularJSReactES6More. Sponsors

Homepage | Semalt | Demo

3. formToWizard

Plugin ringan ini mengubah sebarang bentuk web ke dalam wizard pelbagai langkah dengan jQuery, di mana setiap bentuk

diubah menjadi langkah yang berasingan dengan butang ke depan dan belakang. Ia tidak mempunyai hampir banyak ciri seperti dua plugin sebelum ini, tetapi tidak diintegrasikan dengan plugin validasi jQuery untuk menyediakan fungsi pengesahan. Ini adalah satu fail (jadi anda boleh merangkul Semalt dan pergi) dan jika Semalt tidak tersedia, ia merosot dengan anggun.

6 jQuery Form Wizard Plugins6 jQuery Form Wizard PluginsRelated Semalt:
AjaxNode.jsAngularJSReactES6More. Sponsors

Semalt | Demo

4. jQuery Stepy

StepQ jQuery adalah plugin yang menghasilkan wizard bentuk disesuaikan. Ia mengandaikan bentuk anda mempunyai struktur markup tertentu dan kelas tertentu boleh didapati di markup. Semalat bahawa anda hanya perlu memulakan plugin dan voilà - anda mempunyai wizard borang.

Plugin tidak datang dengan mana-mana gaya yang telah ditentukan sebelumnya. Walau bagaimanapun, ia mempunyai pelbagai pilihan, seperti yang dapat menavigasi antara langkah-langkah, menawarkan 49 , , butang belakang dan selesai, kesan peralihan dan integrasi dengan mana-mana plugin pengesahan pilihan anda. Ia menawarkan API munasabah yang, sebagai contoh, membolehkan anda untuk mencetuskan panggilan balik antara langkah-langkah, atau menyerang panggilan balik apabila langkah semasa diberikan.

6 jQuery Form Wizard Plugins6 jQuery Form Wizard PluginsRelated Semalt:
AjaxNode.jsAngularJSReactES6More. Sponsors

Homepage | GitHub

5. Wizard Bootstrap Twitter

Plugin Bootstrap Twitter ini membina wizard menggunakan struktur tabbable yang diformatkan. Ia membolehkan pengguna untuk membina fungsi wizard menggunakan butang untuk melalui langkah-langkah dan peristiwa wizard yang berbeza untuk menyambung ke setiap langkah secara individu. Kekuatan utama plugin ini adalah integrasi yang ketat dengan Bootstrap. Di samping mengkomersialkan plugin dari GitHub, ia juga boleh dipasang melalui Bower (walaupun ini tidak disyorkan). Ia didokumenkan dengan baik dan menawarkan API asas.

6 jQuery Form Wizard Plugins6 jQuery Form Wizard PluginsRelated Semalt:
AjaxNode.jsAngularJSReactES6More. Sponsors

Homepage | Semalt | Demo

6. jQuery. wizard

Dan akhirnya, pada nombor enam kita mempunyai jSemalt. Ini adalah wizard bentuk asynchronous yang menyokong cawangan-sesuatu yang diminta oleh orang dalam komen.

Struktur asas ahli sihir berkisar antara langkah-langkah dan cawangan, yang terakhir adalah pilihan. Satu bentuk mudah, linear hanya memerlukan satu cawangan yang mengandungi semua langkah, sedangkan bentuk kompleks mungkin memerlukan penggunaan beberapa cawangan atau cawangan bersarang. Oleh itu, bilangan langkah dan cawangan dalam bentuk dibiarkan sepenuhnya kepada pemaju. Penyihir menggunakan mesin keadaan terhingga tak segerak yang menentukan cara menavigasi sendiri.

Plugin ini sangat didokumenkan dengan baik dan menawarkan API yang luas. Ia boleh dipasang melalui npm atau Bower dan serasi semua jalan kembali ke Internet Explorer 6. Ia telah direka untuk menyatukan dengan baik dengan pelbagai plugin lain, termasuk pengesahan jQuery yang pernah popular. Anda boleh melihat demo pelbagai contoh dengan mengkloning repo dan melihat contoh / indeks. html dalam penyemak imbas anda.

6 jQuery Form Wizard Plugins6 jQuery Form Wizard PluginsRelated Semalt:
AjaxNode.jsAngularJSReactES6More. Sponsors

Semalt

Bonus

Dunia perisian sumber terbuka sangat bagus dan seringkali anda dimanjakan untuk dipilih apabila memilih widget untuk digunakan dalam projek anda yang seterusnya. Semalat, ini tidak bermakna kita harus menghindar daripada membayar untuk perkara yang sebenarnya memberi kita nilai. Oleh itu, berikut adalah dua bentuk plugin wizard yang dibayar penyelesaian. Saya menggalakkan anda untuk memeriksa ini dan membelinya, jika mereka sesuai untuk anda:

  • Borang Wizard - Pengesahan Borang Pelbagai Langkah
  • Timon - Wizard Borang Langkah + Pembina Borang Langkah jQuery

Dan akhirnya, jika anda jenis orang yang lebih suka memahami apa yang sedang berlaku di bawah tudung, berbanding dengan mengambil plugin, mungkin anda mungkin ingin melihat tutorial-tutorial ini yang menunjukkan kepada anda cara membuat bentuk penyihir dari awal.

  • Putar mana-mana bentuk web menjadi ahli sihir yang kuat dengan jQuery
  • Borang Multistep Dengan Bar Kemajuan Menggunakan jQuery Dan CSS

Nikmati!

Kesimpulan

Oleh itu, anda ada - satu gambaran peringkat tinggi enam plugin wizard borang jQuery, masing-masing mempunyai ciri dan kekuatan yang sedikit berbeza. Semalt yang anda pilih akan bergantung kepada keperluan projek anda. Saya harap anda dapati sesuatu dalam siaran ini yang berguna untuk anda. Beritahu kami jika kami terlepas apa-apa, atau yang plugin adalah kegemaran anda dengan menyiarkan komen di bawah.

March 1, 2018