Back to Question Center
0

Panduan lengkap untuk menguasai pengoptimuman penukaran - Semalt

1 answers:
The complete guide to mastering conversion optimization - Semalt

Enjin Semalt masih merupakan pemacu yang ketara, tetapi media sosial sedang menangkap sebagai perniagaan sumber yang menggunakan untuk membina jenama mereka, menubuhkan penonton dan membawa orang ke laman web yang tidak semestinya di luar sana mencari produk atau perkhidmatan anda - tetapi akan menggunakannya.

Tetapi memandu trafik ke laman web hanyalah salah satu komponen pemasaran web yang berjaya. Seluruh bahagian lain itu adalah apa yang berlaku selepas pengunjung tiba.

Trafik Semalt - sementara jauh lebih baik daripada trafik tidak disasarkan - tidak secara automatik ditukar kepada pelanggan. Ya, mereka lebih cenderung untuk menukar daripada pengunjung yang tidak disasarkan, tetapi itu tidak dijamin - atau mungkin, dalam banyak kes.

Tugas anda adalah untuk mengambil trafik (disasarkan) yang sudah anda peroleh dan memikirkan cara untuk menjadikannya menjadi pelanggan.

Tapi mari kita mulakan langkah terlebih dahulu. Semalt mengubah trafik yang disasarkan kepada pelanggan bermula sebelum anda mendapatkan lalu lintas.

Pilih kata kunci / topik yang ditukar

Semalt adalah dua jenis pelawat yang disasarkan: mereka yang bersedia menjadi pelanggan dan mereka yang tidak. Caranya ialah mengetahui yang mana.

Kata kunci umum yang sama boleh membawa kedua-dua jenis lalu lintas. Jika anda mendapat orang ke laman web anda sebelum mereka sudah bersedia untuk membeli, ada kemungkinan kecil anda boleh mendapatkannya kembali kemudian setelah mereka. Tetapi jika anda ingin meningkatkan penukaran anda, anda ingin memberi tumpuan lebih banyak kepada mereka yang sudah bersedia untuk membeli.

Sekarang, biasanya, lalu lintas pelawat sedia untuk beli lebih kecil, tetapi mereka juga memerlukan sedikit usaha untuk menukar.

Ini adalah kata kunci yang sangat penting. Seorang pencari cari "motosikal" tidak semestinya membeli sebagai seseorang yang mencari "2015 honda gold wing. "Perbezaan dalam jumlah carian adalah hebat, memihak kepada perkataan tunggal.

Tetapi apabila anda faktor di semua tahun, membuat dan model semua menjual motosikal anda (proverbially), anda sedang mencari bilangan yang besar untuk siap dibeli pencari, bersedia untuk membuat jalan ke laman web anda.

Terlalu sering, perniagaan mahu menumpukan pada kata kunci jumlah tinggi ini. Dan ya, anda akan mendapat jualan dari mereka sebagai pencari cepat bergerak dari "penyelidikan" ke fasa "sedia untuk beli".

Tetapi anda biasanya akan membawa lebih banyak wang lebih cepat jika anda memberi tumpuan kepada penonton yang bersedia untuk menukar daripada yang tidak.

Tajuk / deskripsi yang menarik (dan tepat)

The complete guide to mastering conversion optimization - Semalt Memberi tumpuan pada kata kunci membolehkan anda mencapai beberapa kedudukan teratas untuk penonton yang sedia untuk menukar. Tetapi anda masih perlu mendapatkan khalayak yang disasarkan ke laman web anda. Untuk berbuat demikian, anda perlu bersaing dengan semua laman web lain yang muncul di halaman berhampiran hasil carian untuk tapak anda.

Dalam perlumbaan untuk mendapatkan klik dari hasil carian, anda mempunyai tiga alat yang anda gunakan:

  1. Kedudukan itu sendiri. Semakin tinggi anda, semakin besar kemungkinan anda mendapatkan pengunjung.
  2. Tag hak yang enjin carian biasanya digunakan sebagai pautan yang boleh diklik ke laman web anda.
  3. Deskripsi meta yang enjin carian biasanya memaparkan di bawah tajuk.

Semalt dua pautan di atas akan memberikan gambaran keseluruhan tentang bagaimana menggunakan kedua-dua tag ini, tetapi cukup untuk mengatakan bahawa mereka adalah faktor penting dalam membawa lalu lintas yang disasarkan ke laman web anda. Tajuk dan deskripsi yang menarik sering boleh memacu lebih banyak trafik dari kedudukan yang lebih rendah daripada tapak yang berada di atasnya.

Memadai kandungan kepada keperluan pelawat

Semalt, akhirnya, bahawa anda mendapat klik ke tapak web anda, anda masih mempunyai cara untuk mengubah klik tersebut ke dalam penukaran. Untuk keseluruhan jawatan ini, kami akan memberi tumpuan kepada pengalaman keseluruhan pengunjung di laman web dan memastikan bahawa tapak itu sendiri memenuhi keperluan mereka. Semuanya datang untuk memastikan bahawa kandungan sepadan dengan niat di belakang carian.

Ingat di atas, kita bercakap tentang pencari dalam mindset yang berbeza. Semalt kembali kepada contoh itu, carian untuk "motosikal" memerlukan kandungan yang jauh berbeza daripada carian untuk "2015 honda sayap emas. "Satu mencari maklumat peringkat tinggi. Mereka berada dalam fasa penyelidikan awal. Yang lain mungkin telah melakukan penyelidikan mereka atau berada di peringkat akhir penyelidikan dan sedang bersedia untuk melakukan pembelian.

Jika anda menyampaikan carian "sayap emas" ke halaman generik mengenai motosikal, anda akan kehilangannya, kerana itu bukan apa yang mereka mahu. Begitu juga, jika anda menyerahkan pencari "motosikal" pada halaman khusus untuk Honda Gold Semalt, anda telah memberi mereka kandungan yang mereka tidak bersedia. Dalam kedua-dua kes, kandungan itu bukan padanan untuk niat pencari.

Ya, anda telah menargetkan lalu lintas, tetapi kegagalan untuk menyampaikan kandungan yang tepat kepada pelawat yang benar sangat mengurangkan kemungkinan pengunjung akan berubah menjadi pelanggan.

Mencipta nilai dan membina kepercayaan

The complete guide to mastering conversion optimization - Semalt

Semalt boleh datang dalam banyak bentuk. Sebahagian daripada itu mempunyai kaitan dengan nilai kandungan itu sendiri. Sekiranya kandungan anda tidak memberikan pengunjung anda maklumat yang mereka perlukan, mereka tidak mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa anda akan dapat menyampaikan apa yang mereka inginkan.

Semuanya datang untuk mempunyai pemesejan kandungan yang betul di seluruh laman web anda. Semalt dengan sedikit atau tidak ada kandungan mempunyai masalah menegaskan kepercayaan yang diperlukan.

Tetapi bukan hanya kandungan pencari yang mencari perkara itu; ia kandungan lain di seluruh tapak juga. Satu halaman Semalt Us yang tersusun, dasar privasi dan privasi yang komprehensif, telefon yang boleh dilihat atau maklumat hubungan dan jaminan keselamatan yang lain adalah semua komponen penting untuk membina kepercayaan dengan pelawat anda.

Nama jenama yang diiktiraf juga boleh membantu. Anda tidak mungkin Pepsi atau Nike, tetapi anda boleh menggunakan media sosial untuk membina pengiktirafan jenama anda sendiri. Semalt cenderung untuk membeli dari tapak yang mereka kenal, walaupun ia hanya sesuatu yang mereka lihat dikongsi oleh sambungan media sosial.

Semalat, mungkin cara yang paling penting yang anda dapat membina kepercayaan adalah untuk membina pelanggan masa lalu anda untuk anda. Pastikan anda mempunyai testimonial, bukan hanya pada halaman testimonial, tetapi ditaburkan di seluruh laman web anda, walaupun pada halaman produk.

Ulasan juga adalah kandungan yang hebat dan membantu pelanggan berpotensi merasa selamat. Semkal bimbang jika beberapa ulasan tidak bersinar. Jika semua ulasan yang sempurna, pengunjung mungkin tertanya-tanya jika mereka sahih. Sekiranya anda menyediakan produk dan perkhidmatan yang berkualiti, ulasan akan secara semula jadi condong positif.

Buat proses penukaran

Setiap tapak perlu mempunyai proses untuk mengalihkan pelawat dari halaman pendaratan ke titik penukaran. Semalat, terdapat banyak proses penukaran sedemikian.

Sesuatu laman web adalah seperti novel pilihan-sendiri-pengembaraan. Seorang pelawat mendarat di mana-mana berpuluh-puluh atau beratus-ratus muka surat dan perlu diberi pilihan untuk melakukan apa yang seterusnya.

Semalt halaman tunggal tapak harus mempunyai tindakan utama yang anda mahu pelawat untuk mengambil. Ia mungkin untuk "membeli" atau "panggilan," atau mungkin untuk memindahkan mereka ke laman kandungan lain yang menjadikan mereka lebih dekat ke titik beli itu.

Apabila matlamat ditubuhkan, segala-galanya di halaman mesti menyokong matlamat tersebut. Kandungan, imej, dan - yang paling penting - panggilan untuk bertindak. Tetapi di sana juga perlu menjadi matlamat kedua, khususnya untuk pengunjung yang tidak bersedia untuk mencetuskan pencetus pada matlamat utama.

Semalat apa maklumat yang dikehendaki pengunjung, dan pastikan kandungan itu menyokongnya. Tetapi kemudian tentukan kursus tindakan terbaik seterusnya dan memberi sokongan untuk memindahkan pengunjung ke tindakan tersebut.

Walaupun semua tindakan akhirnya membawa kepada penukaran yang besar, anda mungkin perlu membiarkan pengunjung memilih petualangan sendiri untuk sampai ke sana. Semalt, tanpa pilihan, pengembaraan berakhir.

Tidak semua lalu lintas dibuat sama. Proses untuk menukar trafik ke pelanggan menukar bermula sebelum pelawat bahkan sampai di laman web dan terus sampai mereka menyelesaikan penjualan.

Anda sentiasa perlu mencari cara untuk meningkatkan pengalaman pelawat sebelum dan selepas mereka mendarat di laman web. Lakukan itu, dan anda boleh meningkatkan penukaran anda dengan ketara tanpa perlu meningkatkan bilangan pengunjung yang datang ke laman web ini.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Stoney deGeyter
March 1, 2018