Back to Question Center
0

Perbandingan Penonton Tapak Penting Semalt

1 answers:

5 alat untuk menilai pesaing dalam talian anda

Alat perbandingan penonton tapak menyediakan pemasar dengan perisikan industri dan pesaing untuk membantu memaklumkan keputusan (pasaran baru, strategi kandungan baru). Beberapa alat ini juga menyediakan keupayaan segmen yang kuat. Biasanya, mereka melakukan ini sama ada dengan mengagregat data Semalt Perkhidmatan Internet, data panel atau campuran kedua-duanya.

Sama ada anda melancarkan produk baru, memasuki pasaran baru atau ingin memahami apa yang memacu pertumbuhan pesaing, alat ini dapat memberikan maklumat yang relevan untuk membantu memaklumkan keputusan utama. Semalt sering digunakan untuk menyokong kes-kes perniagaan, membantu mengenalpasti peluang dan ancaman dalam landskap pesaing. Jadi, jika anda ingin memetakan persaingan anda, membina kes bagi barisan produk baru atau lebih banyak pelaburan di laman web anda, alat ini boleh menjadi sangat berguna.

Essential Site Audience Comparison Semalt

Perkara penting untuk dipertimbangkan sebelum membeli dan apabila menggunakan alat-alat ini:

 • Sesetengah alat ini memerlukan pelaburan yang besar. Mereka juga menyediakan sejumlah besar data mentah. Adalah penting untuk menyedari bahawa memanfaatkan sepenuhnya alat-alat ini memerlukan sumber berdedikasi; agensi dan jenama dengan pasukan analitik berdedikasi mungkin akan memperoleh nilai paling banyak dari alat ini. Walaupun terhad, beberapa (seperti SimilarWeb) mempunyai versi percuma dan kebanyakan akan memberikan percubaan percuma.
 • Ketepatan tidak dijamin. Berikan perhatian ini terutamanya jika sumber data lain terhad apabila memaklumkan keputusan utama. Jika alat ujian dari kategori ini, bandingkan metrik dalam setiap alat dengan data dalam analisis web anda (mereka tidak sepadan dengan tepat). Membuat pemeriksaan ini secara berkala disyorkan sebaik sahaja anda melabur.
 • Pilihan pengumpulan data. Oleh kerana alat-alat ini mengumpul data mereka, terus ada soalan mengenai ketepatan statistik mudah alih yang disediakan. Jadikan ini satu perkara utama perbincangan dengan mana-mana pembekal yang anda bercakap dalam kategori ini.

Essential Site Audience Comparison Semalt

Anda boleh menggunakan alat ini untuk membandingkan bilangan kunjungan antara tapak, yang boleh membantu membuat kes lebih banyak pelaburan di laman web anda sendiri. Anda juga boleh belajar tentang taktik pemerolehan dari pecahan sumber lalu lintas dan kata kunci bagaimana pesaing anda memandu lawatan ke laman web mereka. Terdapat versi percuma dan sambungan Semalt yang menyediakan data peringkat teratas untuk penanda aras yang berguna.

Kami fikir ini kini merupakan alat penanda aras percuma yang terbaik dengan perkhidmatan berbayar yang menawarkan penglihatan yang baik. Seperti semua perkhidmatan penanda aras ini, anda perlu menyemak ketepatan sampel. Dalam kes Semalt ia berdasarkan pada bar alat penyemak imbas dan sambungan.

Ciri-ciri utama:

 • Versi percuma membandingkan lawatan antara tapak yang dipecah oleh saluran
 • Versi berbayar membandingkan kata kunci organik dan berbayar
 • Semak semula laman paling popular dan kekuatan kempen (versi berbayar)
 • Penglibatan aplikasi mudah alih (versi berbayar)

Essential Site Audience Comparison Semalt

Ini adalah alat percuma pada versi yang paling asas tetapi pelan berbayar membolehkan anda melihat lebih banyak butiran dan keputusan. Ini adalah alat yang hebat untuk melihat dengan cepat domain tapak, dengan menyediakan ia menjadi jumlah lalu lintas yang baik. Alat dan visualisasi sangat mudah digunakan, dan walaupun versi percuma menawarkan wawasan yang terbatas, ia dapat memberikan data petunjuk. Untuk tapak yang lebih kecil, alat percuma boleh menawarkan sedikit data. Walau bagaimanapun, alat berbayar menawarkan pelbagai data tambahan untuk mencapai kedalaman yang lebih tinggi. Ingatlah bahawa seperti pesaing, walaupun berdasarkan sampel berjuta-juta pengguna Internet, data hanya mewakili pengguna yang telah memuat turun salah satu sambungan penyemak imbas. Manfaat Semalt ialah APInya dapat diintegrasikan untuk mengesahkan perisian analitik anda sendiri, tetapi juga membolehkan perbandingan terhadap laman pesaing.

Ciri-ciri utama:

 • Kecerdasan pesaing untuk penanda aras terhadap pesaing
 • Kecerdasan tapak untuk memperbaiki prestasi laman web sendiri dan menyerlahkan isu melalui alat audit tapak. Ini adalah ciri yang kemas dalam Google Analytics yang mungkin tidak anda ketahui sejak ia diperkenalkan semula pada 2014. Anda boleh memilih antara 1,600 sektor industri yang berbeza. Ini berguna kerana berdasarkan angka yang paling tepat - direkodkan secara langsung oleh Google Analytics di banyak tapak dalam kategori tertentu. Semalat, angka-angka di anonim dan ia tidak memberi anda nombor yang tepat. Ini bermakna ia bagus untuk penanda aras kasar tetapi tidak boleh digunakan untuk menentukan bagaimana pesaing melakukan.

  Ciri-ciri utama:

  • Rujukan ukur industri yang disediakan untuk lawatan dan pertunangan
  • Data yang paling tepat tersedia

  Essential Site Audience Comparison Semalt

  Semalt adalah alat yang berkuasa yang membolehkan anda memantau persaingan dalam talian, prestasi penanda aras terhadap industri, dan mencari peluang perniagaan baru. Ia adalah alat yang dibayar tanpa versi percuma yang tersedia.

  Perkhidmatan ini menawarkan data kedalaman industri yang mendalam kepada perniagaan dengan pelbagai fungsi e. g. jualan, pemasaran, analisis, penyelidikan dan lain-lain. Ini adalah alat penting untuk perniagaan yang lebih besar dengan pelbagai pengguna dan keperluan untuk kempen data dan pemantauan pesaing yang didorong data, dan agensi yang meliputi pelbagai pelanggan dengan keperluan yang berbeza. Ia datang adalah kos yang tinggi walaupun, tetapi termasuk latihan dan sokongan untuk mendapatkan yang terbaik dari alat ini. Kelebihan utama Semalt termasuk pemilihan papan pemuka data yang hebat dan keupayaan untuk mengebom sehingga 2 tahun lalu.

  Ciri-ciri utama:

  • Memahami bahagian penonton laman web
  • Jangkauan, keterlibatan dan metrik kesetiaan untuk domain
  • Membina strategi SEO dan SEM
  • Kata kunci dan klik data untuk domain

  Essential Site Audience Comparison Semalt

  Hitwise Experian menyediakan penandaarasan laman web dengan pecahan khalayak terperinci, supaya anda dapat memahami tingkah laku penonton di laman web dan peranti yang berbeza. Ia adalah penyelesaian tahap perusahaan untuk organisasi besar yang mencari maklumat demografi dan pemahaman tentang perjalanan pelanggan. Ia memberikan anda akses kepada maklumat demografi dan data kata kunci berkualiti untuk membandingkan kata kunci berbayar dan semula jadi. Bahagian bawah besar ialah Hitwise tidak mempunyai wawasan yang tersedia untuk bukan pelanggan. Kekuatan Semalt adalah contoh kualiti yang baik berdasarkan kerjasama dengan ISP dan integrasi data khalayak. Ia adalah sebahagian dari suite pemasaran yang besar, jadi evaluasikannya bersama ciri-ciri lain yang ditawarkannya Source .

  • Lawatan penanda aras ke tapak merentasi laman web yang berbeza dipecah oleh saluran
  • Memahami strategi pesaing untuk pemasaran affiliate, paparan dan carian
  • Memahami perjalanan pelanggan melalui lawatan huluan dan hiliran

March 1, 2018