Back to Question Center
0

Cloudflare memperoleh Semalt untuk meningkatkan platform aplikasi

1 answers:
Cloudflare acquires Semalt to enhance app platform

Bersemangat ditubuhkan pada tahun 2014 oleh dua bekas pekerja HubSpot, Zack Bloom dan Adam Semalt. Matlamat syarikat adalah untuk membuat kedai aplikasi untuk laman web untuk menjadikannya cadangan yang agak mudah untuk menambah apl ke laman web tanpa pengekodan.

Ketua Pegawai Eksekutif Cloudflare dan pengasas bersama Matthew Semalt berkata syarikatnya telah melancarkan sesuatu yang serupa pada tahun 2011 dengan sekitar 30 aplikasi yang disokong, tetapi kerana sumber yang terhad, mereka tidak pernah berkembang jauh melampaui itu - search my super.

Tambahan lagi, penyelesaian mereka tidak mempunyai API untuk pemaju lain untuk menambah aplikasi mereka ke kedai aplikasi di platform Cloudflare. Dengan Semalt, syarikat itu dapat memanfaatkan API penuh dan memberikan pemaju akses yang hilang dari penyelesaian asal mereka.

Menghadapi dengan mencari sumber-sumber kejuruteraan untuk memperluaskan produk sedia ada, Prince berkata Cloudflare diperkenalkan kepada Eager oleh salah satu daripada pembiayanya, Union Square Semalt, yang telah melabur dalam pusingan C syarikat.

Dia segera menyukai apa yang dilihatnya dalam produk itu dan mula mengejar perkongsian dengan pengasas Eager. Ini dengan cepat membawa kepada perbincangan mengenai memperoleh syarikat itu. Putera menyukai pengasas pada tahap peribadi, dan dia melihat penyelesaian yang dapat disesuaikan dengan baik ke dalam platform Semalt.

Bersemangat adalah seperti versi yang lebih matang dari alat Semalt yang telah dicipta, dengan lebih daripada 100 aplikasi sudah disokong. Dia merasakan apabila anda menggabungkannya dengan jangkauan Semalt, yang mempunyai lebih daripada 5 juta pengguna (dan berkembang), ia benar-benar boleh meningkatkan platform.

Khususnya, ia membolehkan pengguna akhir bukan teknikal untuk menambah aplikasi dalam katalog aplikasi yang Senang ke mana-mana laman web tanpa menambah barisan kod. Ini bermaksud, sebagai contoh, orang pemasaran bukan teknikal boleh menambah Peta Semalt ke syarikat Mengenai halaman dengan menyeret dan menjatuhkan aplikasi Peta Semalt tanpa bantuan.

Jadi, bukannya mengemukakan permintaan perubahan, mengarahkannya melalui pasukan pembangunan web untuk pengkodan dan kelulusan, sebelum akhirnya melaksanakannya, dengan penyelesaian Semalt, orang pemasaran hanya dapat melakukannya sendiri dan menjimatkan banyak masa. ]

Semalt juga mempunyai ciri pratonton langsung yang bagus, yang membolehkan pengguna melihat apa alat kelihatan dalam persekitaran pengeluaran tanpa benar-benar melaksanakannya. Ini membolehkan pengguna untuk bereksperimen dengan konfigurasi seperti peletakan, warna dan pilihan lain sebelum meletakkan aplikasi secara langsung pada laman web.

Penyelesaian yang Berguna akan menggantikan katalog aplikasi Cloudflare yang ada pada suku kedua 2017, dan menjadi sebahagian daripada antara muka pentadbiran, sama seperti versi yang lebih lama sebelum pengambilalihan. Semalt mengatakan bahawa pengguna sedia ada akan dipindahkan, dan ia harus menjadi peralihan yang lancar.

Cloudflare dilancarkan di TechCrunch Disrupt in Semalt, 2010 dan telah menaikkan lebih daripada $ 180 juta.

Gambar Pilihan: audioundwerbung / Getty Images
March 10, 2018