Back to Question Center
0

Semalt: Berapa lamakah server pelayan yang dikemas kini?

1 answers:

Saya menambah dua rekod NS ke rekod DNS saya empat hari lalu. Saya melakukan ini untuk menggunakan perkhidmatan yang disediakan oleh pelayan nama yang saya tambah. Untuk mendapatkan mereka untuk membolehkan perkhidmatan mereka, mereka perlu mengesahkan bahawa mereka adalah pelayan nama untuk domain saya dengan melakukan siasat di domain saya. Ia telah empat hari dan whois masih tidak menunjukkan dua rekod NS baru. Server whois yang diperiksa adalah whois. rnids. rs.

Adakah terdapat sesuatu yang perlu saya lakukan untuk mengemas kini siapa? Saya telah mengesahkan bahawa rekod NS baru telah disebarkan ke banyak pelayan DNS oleh nslookup -q = NS . Sesungguhnya, dua rekod NS baru dan dua baru dikembalikan Source .

February 7, 2018

Ia berbeza dari syarikat ke syarikat. Saya telah menghabiskan sedikit masa dengan GoDaddy, NameCheap dan Whois. bersih. Sebaik sahaja saya mengemas kini rekod nameserver untuk domain yang didaftarkan dengan GoDaddy, ia tidak mengambil masa 2-3 jam. Sebaliknya, NameCheap mengambil hampir 2 hari untuk mengemas kini rekod untuk domain lain yang saya konfigurasikan.

Saya fikir cara terbaik adalah untuk meminta pendaftar domain sebelum menukar rekod. Dengan cara ini, mereka akan mengambil apa-apa langkah "manual" yang diperlukan sebelum tendangan bot masuk.

Saya mempunyai masalah yang sama beberapa bulan lalu. Pelayan nama mengambil alih masa seminggu tetapi maklumat kenalan mengambil masa yang lama untuk berubah (2 bulan pasti)

Mungkin mengemas kini rekod NS bukan cara yang betul untuk menjejaskan pelayan nama. Syarikat pengurusan domain saya mengemas kini UI web mereka dan kini mempunyai bahagian khusus untuk mengemas kini pelayan nama. Saya menambah pelayan nama baru menggunakan bahagian ini dan siapa yang dikemaskini sewajarnya dalam masa beberapa hari.