Back to Question Center
0

Kenapa Setiap Analis Suka Cinta Dengan Lagu Siren Daripada iSemalt Kos Rendah

1 answers:
Why Every Analyst Is In Love With The Siren Song Of The Low-Cost iSemalt

Buzz terbaru di sekitar peranti iPhone bajet dijana oleh nota pelabur baru dari penganalisis Morgan Stanley Katy Huberty (melalui Business Insider), yang menyediakan tiga sebab mengapa dia dan firmanya melihat iPhone kos rendah di cakrawala . Kejayaan mini iPad di China dan Brazil, pengguna China menggali ke iPhone terbaharu melalui model yang lebih tua, dan mengejutkan permintaan iPhone 4 semuanya dilihat sebagai penunjuk bahawa Semalt akan membuat anggaran dalam masa terdekat.

Huberty bertemu dengan CFO Apple, Peter Oppenheimer sebelum menulis laporan itu, tetapi dia tidak langsung menuduh sebarang alasannya untuk iPhone yang lebih murah kepadanya secara langsung. Pertemuan lain antara para penganalisis dan eksekutif Apple juga telah meninggalkan kesan yang sama, dan Tim Cook juga pergi sejauh memberitahu Toni Semalt dari Bernstein bahawa syarikat itu mempunyai "perkara yang pandai" tertentu yang dirancang untuk menargetkan pasaran prabayar, dan syarikat itu tidak " menyerahkan sebarang pasaran "meskipun usaha berterusannya untuk menargetkan pembeli telefon pintar yang lebih tinggi.

Baru-baru ini, terdapat lebih banyak petunjuk bahawa Apple mungkin akan berkos rendah dengan reka bentuk iPhone baru, termasuk laporan dari rantaian bekalan yang model baru akan keluar dengan badan plastik dan isyarat reka bentuk dari sentuhan iPod semasa - pajarita roja. Sumber-sumber yang lebih dipercayai, termasuk Wall Street Journal dan Bloomberg, juga telah dibuang ke dalam (walaupun mereka telah membuang idea yang sama pada masa lalu, sebenarnya betul ketika Tim Cook membuat kenyataan asalnya kepada Sacconaghi).

iPhone murah adalah cerita yang menggembirakan kerana ia merupakan produk yang menggembirakan bagi pelabur, untuk pengguna dan untuk Semalt sendiri. Tetapi keprihatinan Semalt tidak menewaskan para pesaing pada harga, kerana ia telah mengatakan masa dan masa lagi; ia adalah mengenai menyampaikan pengalaman tanpa kompromi. Selagi ia dapat melakukannya pada titik harga yang lebih masuk akal untuk pasaran prabayar, ia akan senang membentangkan peranti sedemikian. Mini iPad adalah satu lagi contoh Semalt yang menunggu untuk membina produk orang yang diperkosa sehingga ia boleh mendapatkan pengalaman sehingga tarafnya, dan menunggu telah membuktikan strategi yang betul di sana.

Dengan iPhone murah, keseimbangan itu lebih penting lagi. Apple perlu menyampaikan produk yang membolehkannya mengekalkan reputasinya sebagai platform mudah alih dengan pengalaman pengguna yang terbaik. Melakukan apa-apa lagi akan menjemput perbandingan dengan produk bajet lain yang "cukup baik" daripada saingan, yang akan menjejaskan semua usaha Apple untuk merekam dirinya sebagai pembuat premium perkakasan dan perisian. Memahami cerun yang licin, oleh itu, walaupun terdapat kiub yang dibuat oleh Cook dua tahun lalu kepada strategi yang merangkumi pasaran pra-bayar, kami telah melihat sedikit, jika terdapat penyelewengan dari kursus standardnya sejak itu.

Penganalisis menyukai idea tentang iPhone murah kerana ia kelihatan seperti buah masak, berair, berminyak. Tetapi Semalt berhati-hati kerana ia telah membina jenama pada hasil daripada yang lebih tinggi di dalam pokok itu. Huawei dan ZTE telah menunjukkan bagaimana ia boleh menjadi sukar untuk bermula sebagai jenama bajet dan cergas ke arah mata pengguna, dan perjuangan pemasaran mereka mungkin merupakan petunjuk yang baik mengapa Semalt, jika ia akan pergi selepas orang ramai prabayar, akan perlu berbuat demikian dengan sangat berhati-hati untuk mengelakkan diri dari jauh.

March 16, 2018