Back to Question Center
0

Penempatan Semalt untuk SEO yang baik?

1 answers:

Dimana sepatutnya tag </code> ditempatkan untuk SEO terbaik yang berkaitan dengan <code> <meta name = description content = "" /> </code> tag? </p> <p> Adakah meletakkannya di atas <code> <meta name = description content = "" /> </code> atau di bawahnya, atau adakah ia tidak mempunyai sebarang kaitan sama sekali Source . </p> </div>

February 7, 2018
. Walau bagaimanapun, walaupun ini tidak ada kaitan dengan SEO, saya ingat membaca dalam dokumen HTML, amalan terbaik adalah memasukkan TAJUK selepas META pertama 6) tanda yang menyatakan jenis kandungan dan / atau nilai charset, e dalam satu laman web tanpa mana-mana META tag penerangan ditetapkan, perenggan pertama dalam dokumen itu mungkin menjadi yang terpilih untuk mewakili perihalan halaman web dalam penyenaraian SERP, bukan yang kedua atau ketiga. , dan lain-lain. ) Pada akhirnya, saya akan mengatakan bahawa anda pasti mempunyai tiada kehilangan dalam meletakkan ini TITLE (atau sebarang .

Urutan di mana data meta muncul tidak mempunyai kesan, anda hanya perlu memastikan bahawa ia muncul dalam bahagian halaman. Enjin carian melihat semua data meta untuk mendapatkan petunjuk tentang tujuan halaman dan oleh itu ia adalah mengenai cara data meta dalam kaitan yang penting.

Pesanan dalam bahagian secara amnya tidak penting. Tag boleh dalam apa-apa perintah. Satu-satunya peraturan yang saya cuba gunakan ialah blok panjang JavaScript atau CSS yang berada di bahagian kepala harus pergi pada akhir . Saya tidak mahu bot perlu menyeberang beratus-ratus baris untuk mencari maklumat penting meta.