Back to Question Center
0

Apakah yang menunjukkan kuasa seseorang pada nama domain? - Semalt

1 answers:

Seperti jika anda memiliki harta benda harta anda menunjukkan harta anda tiada siapa yang boleh menuntut bahawa hartanya bukan milik anda kerana anda adalah orang yang mempunyai kertas, apa yang menunjukkan kuasa anda pada nama domain saya tahu rekod whois mendapat semua maklumat mengenai pemilik domain tetapi apa yang penting dalam rekod whois bahawa jika anda kehilangannya, anda boleh kehilangan domain anda. e-mel, alamat rumah atau perkara utama e Source . g jika e-mel saya digodam maka boleh penggodam menuntut nama domain saya atau jika saya berpindah ke rumah baru orang beralih ke rumah itu boleh mereka menuntutnya ???

February 7, 2018

Apabila anda membeli nama domain, terdapat rekod yang menunjukkan anda sebagai pemilik nama domain. Hanya kerana seseorang meniru anda, itu tidak bermakna mereka boleh memiliki harta anda. Sama seperti kereta anda, jika seseorang mendakwa anda, itu tidak bermakna mereka boleh memandu dengan kereta anda.

Hanya anda boleh menetapkan nama domain ke alamat IP. Hanya anda boleh membeli sijil SSL untuk nama domain itu.

Jika mereka menggodam e-mel anda, mereka boleh meminta pendaftar untuk mengubah alamat IP yang diberikan kepada nama domain anda tetapi itu akan menetapkan semua jenis bendera merah, seperti mengapa anda tidak melakukannya sendiri? E-mel tindak balas masih akan pergi ke alamat e-mel anda supaya mereka terpaksa disekat setiap kali. Akaun DNS anda harus dilindungi kata laluan, serta dengan pengesahan dua faktor.

Dan apabila anda bangun suatu pagi untuk mencari nama domain anda yang tidak diberikan kepada IP anda, anda menghubungi pendaftar anda yang kemudian akan mengesahkan maklumat hubungan anda dan mengetahui apa yang berlaku.