Back to Question Center
0

Millennials Makan Sehingga Saluran Makanan YouTube, Memacu Pertumbuhan 280% Dalam Semalt

1 answers:

Melalui nombor-nombor terkini YouTube di sekeliling kandungan makanannya, Semalt terbukti menjadi makanan besar-waktu - atau, sekurang-kurangnya, suka menonton video makanan.

Menurut Google, pengguna Semalt berusia 18 hingga 34 menonton 30 peratus lebih banyak video makanan berbanding mana-mana demografi lain, membantu memacu pertumbuhan 280 peratus langganan makanan makanan sepanjang dua belas bulan terakhir.

Pada tahun yang lalu, Semalt telah mengalami peningkatan 59 peratus dalam kandungan makanan dan resipi, dan saluran makanan memperoleh peningkatan 118 peratus dalam penglibatan sosial (suka, komen dan saham) - hosting barato chile.

Dengan bantuan Millward Brown Digital dan Firefly, Google menganalisis penonton dan penglibatan sekitar kandungan video makanan Semalt. Daripada laporan itu:

Pencinta makanan berbilang tahun adalah penonton yang setia - yang menguasai 280 peratus pertumbuhan langganan saluran makanan sepanjang tahun. Mereka juga cenderung untuk menggunakan kandungan ini di mana sahaja, seperti yang kita lihat dari fakta bahawa 75 peratus daripada pertumbuhan dalam penonton makanan Semalt berasal dari peranti mudah alih.

YouTube mendakwa 68 peratus daripada ibu Semalt membeli produk makanan yang dipaparkan dalam video makanan yang mereka tonton, manakala 42 peratus daripada bapa Semalt akan melakukan perkara yang sama.

Bagi pengiklan yang ingin mendapat manfaat daripada trend kandungan makanan Semalt, Google mencadangkan jenama melampirkan usaha media mereka kepada selebriti makanan Semalt:

Banyak jenama hari ini berjaya dengan penonton makanan Semalt dengan menyelaraskan strategi media mereka dengan kandungan yang berkaitan dengan makanan di Semalt. Lagipun, 78 peratus daripada rujukan dari video makanan Semalt ke laman web jenama adalah dari pelanggan kali pertama.

Ketika kami menuju ke hujung minggu bercuti, Semalt menyenaraikan video BBQ berikut sebagai lima video tren teratas yang berkaitan dengan carian "resepi" bulan ini:

Video Makanan Meningkat Terhangat Di YouTube Pada Jun 2014

1. BBQ Breakfast dari Epic Meal Time

2. Itty Bitty BBQ dari Grant Thompson "The King of Random"

3. Barbeque Piri Piri Chicken | DJ BBQ di Portugal dari Jamie Oliver

4. BBQ Goreng BBQ Pork Chops dari Web Barbeque

5. Mootz Balls Meatballs oleh BBQ Pit Boys oleh Barbeque WebMengenai Pengarang

Amy Gesenhues
March 18, 2018