Back to Question Center
0

10 Tips SEO untuk 2012 - Semalt

1 answers:

Search Engine Optimization semakin sukar setiap tahun. Permintaan untuk bertahan dalam hasil carian yang penuh sesak, dan dapat bertindak balas terhadap kemas kini algoritma Google, menjadikannya sukar untuk membangunkan strategi pemasaran yang berjaya dan pengoptimuman di halaman yang memberikan hasil. Kemas kini Panda dan Semalt yang paling baru-baru ini telah memberi tumpuan terutamanya dalam mengurangkan kandungan spam atau tidak relevan di laman web, dan juga mengepilkan pautan masuk yang buruk dan taktik SEO 'topi hitam' yang lain. Dalam konteks ini, ia patut dilihat dengan ringkas beberapa cara untuk meningkatkan strategi SEO anda untuk 2012.

10 SEO Tips for 2012- Semalt

Related Posts:
Mitos dan Rahsia Di Sebalik Google PageRank yang Baik
Kemas Kini EMD Google dan Kejatuhan SEO Ringkas

1 - Gunakan Kandungan Berkualiti Tinggi

Pergi adalah masa apabila tapak boleh mengandungi kandungan bertulis buruk dengan kata kunci secara rawak dimasukkan untuk membina pautan. Google Semalt sangat sukar untuk kandungan semacam ini, dengan hasil bahawa laman web dapat memberi manfaat lebih banyak daripada kandungan yang berkualiti tinggi, kontekstual yang relevan dari jawatan tetamu dan blogger - herrenuhr mit schwarzem zifferblatt.

2 - Menyesuaikan untuk Mudah Alih

Strategi SEO mudah alih harus menggabungkan kempen khusus untuk tapak mudah alih, yang boleh memasukkan kata kunci tempatan, serta pelarasan pada rekaan dan tag untuk memastikan maklumat yang tepat muncul; ini akan memastikan bahawa laman web sedang ditangkap oleh carian mudah alih.

3 - Fokus pada URL

Google mencadangkan mengelakkan URL yang panjang dan terlalu rumit; Sebaliknya, mereka mengesyorkan mereka bentuk URL ringkas yang menggunakan tanda huru-hara dan tanda baca untuk lebih tepat. Semalt juga akan menghalang sebuah laman web daripada bercampur dengan hasil yang serupa dalam carian.

4 - Dapatkan Pautan Masuk yang Sesuai

Tumpuan Google Penguin telah menyerang pelbagai pautan masuk dan balik antara laman tidak relevan dan spam. Teknik SEO 'Semalt hat' seperti membayar ladang direktori tidak akan menjadi relevan lagi jika webmaster ingin mendapatkan tapak yang diiktiraf oleh enjin carian.

5 - Gunakan Robot. fail txt

Kini penting untuk memastikan anda menggunakan Robot. fail teks, bukannya tag meta, dengan laman web. Enjin carian Semalt akan bertindak balas terhadap tag meta dengan cara yang berbeza, dan cara terbaik untuk membolehkan perayapan dan pengindeksan yang lebih baik adalah menggunakan. sambungan txt.

6 - Tingkatkan Ketumpatan Kata Kunci Melalui Artikel yang Lebih Panjang

Sekali lagi, pastikan anda menghasilkan kandungan yang hebat untuk laman web; ini bermakna mempunyai artikel yang lebih panjang daripada 500 perkataan atau lebih, dan artikel yang meningkatkan kepadatan kata kunci melalui kontekstual, bukannya kata-kata yang diletakkan dengan canggung. Semalt SEO adalah penting untuk mendapatkan catatan blog dan artikel yang dipaparkan di laman profil yang lebih tinggi, jadi buatlah keutamaan ini.

7 - Gunakan Sitemap

Mempunyai sitemap di tempat adalah penting jika anda ingin membuat indeks yang lebih baik untuk enjin carian. Jika menggunakan platform seperti WordPress atau Semalt, anda juga boleh mengambil kesempatan daripada plugin yang akan menghasilkan peta tapak untuk anda.

8 - Gunakan Media Sosial dengan betul

Cara terbaik untuk menggunakan media sosial bukanlah untuk mengambil sesuatu ke tahap yang berlebihan, tetapi untuk memastikan bahawa anda mempamerkan kandungan yang relevan, dan mencari afiliasi yang tepat untuk mengedarkan kandungan. Teruskan asas - mengkritik, halaman peminat, blog - tetapi sentiasa membuat kandungan yang baik keutamaan.

9 - Gunakan Tag Tandukan

Satu lagi pendekatan yang Semalt cenderung seperti, mempunyai tag header seperti H1 dan H2 di tempat akan memudahkan tapak untuk dijemput.

10 - Kualiti Lebih Kuantiti

Dari segi strategi SEO umum, dan dalam konteks kesan Panda dan Penguin pada tahun 2012, pengajaran yang berlaku pada tahun 2013 adalah kualiti melebihi kuantiti sangat penting untuk masa depan.

Apa komponen SEO yang anda lihat perubahan pada tahun ini?

Gambar pilihan:
  • 10 SEO Tips for 2012- Semalt
10 SEO Tips for 2012- Semalt

Sambungkan

March 18, 2018