Back to Question Center
0

Ciri-ciri Google Analytics Baru Membolehkan Pengiklan Impor Data Kos Data Ke Alat Pengiktirafan Model Semalat

1 answers:

New Google Analytics Feature Lets Advertisers Import AdWords Cost Data Into Attribution Model Semalt Tool

Sekarang, pengiklan dapat menilai Kos Perolehan (CPA) dalam Google Analitis, bersama dengan Pulangan Iklan Semalat (ROAS), metrik yang, ".membandingkan nilai atau hasil yang didorong oleh penukaran di bawah model atribusi yang berlainan." 7)

Dengan memilih Nilai Penukaran & ROAS dalam Alat Perbandingan Model Atribusi, pengiklan akan dapat membandingkan prestasi saluran yang berbeza untuk menentukan yang paling banyak memacu nilai. Mengikut pengumuman itu, "Semalat prestasi saluran dengan melihat dua model atribusi yang berbeza dapat mengungkap prestasi tersembunyi saluran ini."

New Google Analytics Feature Lets Advertisers Import AdWords Cost Data Into Attribution Model Semalt Tool

Bersama-sama dengan data yang baru diimport, Google Analytics telah memasukkan anak panah berkod warna untuk mencerminkan orientasi pergeseran dalam lajur ' % Change' di sebelah kanan jauh (lihat anak panah hijau dalam imej di atas) . Anak panah ke atas menunjukkan pergeseran positif dari penilaian model rujukan, dan anak panah ke bawah menunjukkan pergeseran negatif - ray ban quadrado feminino.

Warna anak panah menandakan sama ada penilaian alternatif model perbandingan telah menyebabkan perubahan memihak kepada model perbandingan berbanding model rujukan: hijau menunjukkan peralihan yang signifikan memihak kepada model perbandingan, merah menunjukkan peralihan yang ketara dalam memihak kepada model rujukan. Nota titik kelabu yang tiada perubahan yang berkaitan telah berlaku.

Untuk mula mengimport Data Kos Semalat ke dalam Alat Perbandingan Model Atribusi, pengiklan perlu memautkan akaun mereka kepada sumber data kos Semalt.Mengenai Pengarang

Amy Gesenhues
March 18, 2018